Nytårsmenuen 2012/13, Rommarineret oksefilet.

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3734
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 644 times
Been thanked: 658 times

Nytårsmenuen 2012/13, Rommarineret oksefilet.

Indlæg af BentxBetjent » 1. jan 2013, 13:19

Da Sanne havde stået for de gule ærter til nytårsskydningen, var det mig der stod for maden nytårsaften.
Havde egentlig ikke regnet med at den skulle i fodertønden, men en oplevelse synes jeg alligevel gjorde det nødvendigt.... :giggle:

Menu
Ingefærstegte tigerrejer med tomat og champignon.
Oksefilet med champignons, bagte kartofler, hvidløg og tomat.
Mandelbund med citronmousse (færdigkøbt.. den skulle bare ud af fryseren.. :oops: )

Forret:
- 30 tigerrejer med marinade
- Frisk revet ingefær.
- 1 tomat
- En håndfuld champignon
- Flutes og evt. smør

Tigerrejerne tøes op 3-4 timer i køleskabet.
Den tilhørende marinade peppes op med en anelse/knivspids revet ingefær.
Én tomat og ca. samme mængde champignon skæres i ½cm store tern.
Tigerrejerne vendes i marinaden og steges på panden 3-4 minutter.
Ternene røres i resten af marinaden og får de sidste 2-3 minutter med på panden.
Serveres med godt brød. I dette tilfælde en god sej italiensk flutes. Hjemmebragt....

Hovedret
- 2 stk 3-400gr oksefilet bøffer
- 4 store bagekartofler
- 2 Hele hvidløg
- 2 tomater
- Resten af champignonerne
- 300 gr hele bønner
- ½ pakke smør røres op med 2 fed hvidløg en dusk persille og krydderrier efter eget valg. (salt, peber og ??)
- olie eller margarine (jeg kan bedst lide at bruge flydende margarine)
- salt og peber

Marinade til bøfferne.
½dl 80% Stroh rom
10 hele pebberkorn
3-4 tørrede enebær
1 knivspids timian
1 dusk salvie
1 anelse oregano
Det får lov at trække i rommen et kvarter. Derefter hældes det ned i posen med de frosne bøffer.
Det får lov at stå på køkkenbordet og hygge sig hele dagen.

Bagekartofler i ovnen i 2 timer i et fad med salt.

Toppen skæres af hvidløgene (så feddene lige er åbnet)
De får en teskefuld margarine og et drys salt og peber.
Bages i ovnen 20 minutter.
Champignonerne vendes på panden og puttes i det ildfaste fad sammen med hvidløgene.
Spidsen af tomaterne skæres af, drysses med salt og peber (og en ting til :oops: ) og puttes ligeledes i det ildfaste fad.
1 dl vand med salt og en spsk fedtstof bringes i kog.
Bønnerne puttes i og når vandet koger igen tages de af. (Står i gryden til lige før servering)

Bøfferne tages ud af posen og krydderier og væske (rom) tørres af.
Bankes med flad hånd, krydres en anelse med kværnetpeber. (ikke for meget, peberkorn i sprit afgiver meget smag)
Steges på panden efter ønske 4 minutter på hver side giver medium stegt.

Det er en gudespise, bøfferne bliver øjenbrynstyggende møre af at ligge i sprit. Og romsmagen kan lige anes stadigvæk. :biggrin: :rock:
Og hele bagte hvidløg... det er bare GUF... men det er vist godt vi ikke skal på arbejde i dag... :rolf:

Og til sidst hvad man IKKE skal gøre...... :wall:
Da jeg havde skåret toppen af de hele hvidløg, var der jo nogle stumper til overs.....
Dem smider jeg da lige igennem hvidløgspresseren, og lægger ovenpå tomaterne.... :biggrin:

Dont do that..!!

Dels havde hvidløgene fået cirka samme farve som rottegift, og tomaterne smagte forfærdeligt......... :wall:
Man skulle tro den lille kemiker havde været igang.... :blink:
Vedhæftede filer
Giftige tomater.jpg
Giftige tomater.jpg (87.32 KiB) Vist 2468 gange
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Besvar