Da Sanne havde stået for de gule ærter til nytårsskydningen, var det mig der stod for maden nytårsaften.
Havde egentlig ikke regnet med at den skulle i fodertønden, men en oplevelse synes jeg alligevel gjorde det nødvendigt....
Menu
Ingefærstegte tigerrejer med tomat og champignon.
Oksefilet med champignons, bagte kartofler, hvidløg og tomat.
Mandelbund med citronmousse (færdigkøbt.. den skulle bare ud af fryseren.. )
Forret:
- 30 tigerrejer med marinade
- Frisk revet ingefær.
- 1 tomat
- En håndfuld champignon
- Flutes og evt. smør
Tigerrejerne tøes op 3-4 timer i køleskabet.
Den tilhørende marinade peppes op med en anelse/knivspids revet ingefær.
Én tomat og ca. samme mængde champignon skæres i ½cm store tern.
Tigerrejerne vendes i marinaden og steges på panden 3-4 minutter.
Ternene røres i resten af marinaden og får de sidste 2-3 minutter med på panden.
Serveres med godt brød. I dette tilfælde en god sej italiensk flutes. Hjemmebragt....
Hovedret
- 2 stk 3-400gr oksefilet bøffer
- 4 store bagekartofler
- 2 Hele hvidløg
- 2 tomater
- Resten af champignonerne
- 300 gr hele bønner
- ½ pakke smør røres op med 2 fed hvidløg en dusk persille og krydderrier efter eget valg. (salt, peber og ??)
- olie eller margarine (jeg kan bedst lide at bruge flydende margarine)
- salt og peber
Marinade til bøfferne.
½dl 80% Stroh rom
10 hele pebberkorn
3-4 tørrede enebær
1 knivspids timian
1 dusk salvie
1 anelse oregano
Det får lov at trække i rommen et kvarter. Derefter hældes det ned i posen med de frosne bøffer.
Det får lov at stå på køkkenbordet og hygge sig hele dagen.
Bagekartofler i ovnen i 2 timer i et fad med salt.
Toppen skæres af hvidløgene (så feddene lige er åbnet)
De får en teskefuld margarine og et drys salt og peber.
Bages i ovnen 20 minutter.
Champignonerne vendes på panden og puttes i det ildfaste fad sammen med hvidløgene.
Spidsen af tomaterne skæres af, drysses med salt og peber (og en ting til ) og puttes ligeledes i det ildfaste fad.
1 dl vand med salt og en spsk fedtstof bringes i kog.
Bønnerne puttes i og når vandet koger igen tages de af. (Står i gryden til lige før servering)
Bøfferne tages ud af posen og krydderier og væske (rom) tørres af.
Bankes med flad hånd, krydres en anelse med kværnetpeber. (ikke for meget, peberkorn i sprit afgiver meget smag)
Steges på panden efter ønske 4 minutter på hver side giver medium stegt.
Det er en gudespise, bøfferne bliver øjenbrynstyggende møre af at ligge i sprit. Og romsmagen kan lige anes stadigvæk.
Og hele bagte hvidløg... det er bare GUF... men det er vist godt vi ikke skal på arbejde i dag...
Og til sidst hvad man IKKE skal gøre......
Da jeg havde skåret toppen af de hele hvidløg, var der jo nogle stumper til overs.....
Dem smider jeg da lige igennem hvidløgspresseren, og lægger ovenpå tomaterne....
Dont do that..!!
Dels havde hvidløgene fået cirka samme farve som rottegift, og tomaterne smagte forfærdeligt.........
Man skulle tro den lille kemiker havde været igang....
Nytårsmenuen 2012/13, Rommarineret oksefilet.
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3734
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 644 times
- Been thanked: 658 times
Nytårsmenuen 2012/13, Rommarineret oksefilet.
- Vedhæftede filer
-
- Giftige tomater.jpg (87.32 KiB) Vist 2468 gange
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........