Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2368 times

Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher

Indlæg af Refraktorius » 4. feb 2013, 21:37

En advarsel til at begynde med:
Denne procedure har et potentiale for at svine der sjældent er set mage til, og er hvad risiko for liv og førlighed angår, ca. lige så farlig som de der amerikanske religiøse tosser der danser med klapperslanger!


Når man sous-vider sin flæskesteg skal der jo ske et eller andet med huden.

- Skær sværen af, og sørg for at der følger mest muligt fedt med.

- læg den afskårne svær i en plasticpose i et døgns tid med en skefuld salt
- find en passende stegepande MED GLASLÅG TIL!
- hæld en sjat vand i panden og kog sværen i 20 minutter (ok med låg på, det sparer energi og mindsker lugten af gris).
- Lad den køle af
- skil sværen ad i de enkelte svær (kogt grisehud med fedt er ulækker!) Lad den dryppe af på køkkenrulle.

Nu kommer det farlige!

- læg sværene i et lag på panden og sæt den på komfuret på middel varme
- læg for guds skyld låget på!
opsamling fra kamera 04 feb 13 025 (Small).jpg
opsamling fra kamera 04 feb 13 025 (Small).jpg (33 KiB) Vist 6603 gange
Efter lidt tid smelter fedtet af, og det begynder at smælde og brage i panden. Nogle gange så meget at det løfter låget lidt.
Er der ikke låg på, bliver alt i en meters omkreds smurt ind i gris!
opsamling fra kamera 04 feb 13 026 (Small).jpg
opsamling fra kamera 04 feb 13 026 (Small).jpg (54.99 KiB) Vist 6603 gange
Efter en halv times tid tager man panden af varmen, og når man er sikker på at eksplosionerne er holdt op, kan man lette låget og vende sværene.

Så skal den over varmen igen, og det bliver man ved med, til sværen får den rette "op-boblede" struktur.
opsamling fra kamera 04 feb 13 027 (Small).jpg
opsamling fra kamera 04 feb 13 027 (Small).jpg (60.56 KiB) Vist 6603 gange
Lad panden køle lidt, og løft sværene over på noget køkkenrulle til afdrypning.
(fedtet håndteres nemmest ved at lade panden blive kold, og så skrabe det af :freak: )

Drys en smule ekstra salt på de kolde svær, og lad børnene spise dem.
opsamling fra kamera 04 feb 13 028 (Small).jpg
opsamling fra kamera 04 feb 13 028 (Small).jpg (52.68 KiB) Vist 6603 gange


.... det er en klam affære, men ungerne elsker dem
:Hug:



Jeg fandt oprindeligt en opskrift på nettet, hvor stjernepsykopaten der havde lagt den op, mente at man skulle gøre det i ovnen i en bradepande!
Der var ikke en kvadratmilimeter af ovnens inderside, der ikke drev af svinefedt efter få minutter.
:mad: :evil: :wall:
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Jensor
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 184
Tilmeldt: 27. maj 2010, 15:51
Interesser: Jagt og dimser
Geografisk sted: Vestsjælland
Has thanked: 27 times
Been thanked: 6 times

Re: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher

Indlæg af Jensor » 7. feb 2013, 08:23

Jeg plejer at koge dem i en gryde først og sidenhen stege det på panden under et sådan et fedtlåg af metalnet. Emhætten bør stå på højeste sugeevne for at tage den værste dunst.

Det varme fedt hældte jeg over i et lille ildfast fad så dem der syntes fedtemadder er guds gave til folket kunne få glæde af det. Jeg plejer iøvrigt at hælde fedtet fra et par gange undervejs for at undgå at det bliver alt for sjasket.

Brugeravatar
308 W
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3590
Tilmeldt: 7. maj 2011, 20:27
Interesser: Jagt & Hundetræning
Geografisk sted: Midt/Vestjylland
Has thanked: 287 times
Been thanked: 301 times

Sv: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher

Indlæg af 308 W » 7. feb 2013, 11:13

Det må jeg prøve udenfor.. På weberen :grin:

Sendt fra min GT-I9100

Brugeravatar
Aske
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 334
Tilmeldt: 8. okt 2006, 16:09
Interesser: Skydning, våben, historie
Geografisk sted: Jylland ude mod vest
Has thanked: 39 times
Been thanked: 15 times

Re: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher

Indlæg af Aske » 7. feb 2013, 17:51

Man kan også koge dem i ren svinefedt, dog ikke ved al for høj temperatur, da de så kan branke ...
Nogen gange bliver man i tvivl om, hvorvidt man lever i et land eller en vittighed ... :impatient:

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2368 times

Re: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher

Indlæg af Refraktorius » 7. feb 2013, 22:11

Grissebassefedt.jpg
Grissebassefedt.jpg (38.96 KiB) Vist 6395 gange
Det der smeltede af den bette portion grisehud:
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Superliga
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 521
Tilmeldt: 24. nov 2008, 23:19
Interesser: Historiske våben, skydning
Geografisk sted: Midt-vest jylland
Has thanked: 24 times
Been thanked: 45 times

Re: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher

Indlæg af Superliga » 8. feb 2013, 00:43

Refraktorius skrev:
Grissebassefedt.jpg
Det der smeltede af den bette portion grisehud:
Det må da være fortrinligt til at friturestege en gang fritter i :fun:

Besvar