En advarsel til at begynde med:
Denne procedure har et potentiale for at svine der sjældent er set mage til, og er hvad risiko for liv og førlighed angår, ca. lige så farlig som de der amerikanske religiøse tosser der danser med klapperslanger!
Når man sous-vider sin flæskesteg skal der jo ske et eller andet med huden.
- Skær sværen af, og sørg for at der følger mest muligt fedt med.
- læg den afskårne svær i en plasticpose i et døgns tid med en skefuld salt
- find en passende stegepande MED GLASLÅG TIL!
- hæld en sjat vand i panden og kog sværen i 20 minutter (ok med låg på, det sparer energi og mindsker lugten af gris).
- Lad den køle af
- skil sværen ad i de enkelte svær (kogt grisehud med fedt er ulækker!) Lad den dryppe af på køkkenrulle.
Nu kommer det farlige!
- læg sværene i et lag på panden og sæt den på komfuret på middel varme
- læg for guds skyld låget på!
Efter lidt tid smelter fedtet af, og det begynder at smælde og brage i panden. Nogle gange så meget at det løfter låget lidt.
Er der ikke låg på, bliver alt i en meters omkreds smurt ind i gris!
Efter en halv times tid tager man panden af varmen, og når man er sikker på at eksplosionerne er holdt op, kan man lette låget og vende sværene.
Så skal den over varmen igen, og det bliver man ved med, til sværen får den rette "op-boblede" struktur.
Lad panden køle lidt, og løft sværene over på noget køkkenrulle til afdrypning.
(fedtet håndteres nemmest ved at lade panden blive kold, og så skrabe det af )
Drys en smule ekstra salt på de kolde svær, og lad børnene spise dem.
.... det er en klam affære, men ungerne elsker dem
Jeg fandt oprindeligt en opskrift på nettet, hvor stjernepsykopaten der havde lagt den op, mente at man skulle gøre det i ovnen i en bradepande!
Der var ikke en kvadratmilimeter af ovnens inderside, der ikke drev af svinefedt efter få minutter.
Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2368 times
Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Bronze Member
- Indlæg: 184
- Tilmeldt: 27. maj 2010, 15:51
- Interesser: Jagt og dimser
- Geografisk sted: Vestsjælland
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 6 times
Re: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher
Jeg plejer at koge dem i en gryde først og sidenhen stege det på panden under et sådan et fedtlåg af metalnet. Emhætten bør stå på højeste sugeevne for at tage den værste dunst.
Det varme fedt hældte jeg over i et lille ildfast fad så dem der syntes fedtemadder er guds gave til folket kunne få glæde af det. Jeg plejer iøvrigt at hælde fedtet fra et par gange undervejs for at undgå at det bliver alt for sjasket.
Det varme fedt hældte jeg over i et lille ildfast fad så dem der syntes fedtemadder er guds gave til folket kunne få glæde af det. Jeg plejer iøvrigt at hælde fedtet fra et par gange undervejs for at undgå at det bliver alt for sjasket.
- Aske
- Silver Member
- Indlæg: 334
- Tilmeldt: 8. okt 2006, 16:09
- Interesser: Skydning, våben, historie
- Geografisk sted: Jylland ude mod vest
- Has thanked: 39 times
- Been thanked: 15 times
Re: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher
Man kan også koge dem i ren svinefedt, dog ikke ved al for høj temperatur, da de så kan branke ...
Nogen gange bliver man i tvivl om, hvorvidt man lever i et land eller en vittighed ...
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2368 times
Re: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher
Det der smeltede af den bette portion grisehud:
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Gold Member
- Indlæg: 521
- Tilmeldt: 24. nov 2008, 23:19
- Interesser: Historiske våben, skydning
- Geografisk sted: Midt-vest jylland
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 45 times
Re: Hjemmelavede flæskesvær/slagterbolcher
Det må da være fortrinligt til at friturestege en gang fritter iRefraktorius skrev:Det der smeltede af den bette portion grisehud: