5 kopper mel
2 kopper vand
3 tskf salt
Og ælter det sammen til en stiv dej. Den skal lige netop kunne håndteres uden at smuldre, så der skal justeres lidt med vand eller mel.
Jeg brugte rent hvedemel til dem jeg lavede i dag, men skulle de med på en længere vandretur, så skulle der noget groft mel i!
Ruller den ud i en 5 mm tyk plade. og skærer den op i 5X5 cm kvadrater, der prikkes med en gaffel. De irregulære hjørner og lignende tages fra, og rulles om til en ny plade..... Min kære datter spurgte interesseret om hun skulle hente en lineal til mig.
Sarkasme, dit navn er kvinde!
Men det er faktisk vigtigt at beskøjterne er ens! Det er ikke bare OCD'en der slår til igen!
På en plade, og så i ovnen ved 140° i 2-3 timer Og nu det vigtige. De skal være helt gennemtørre, og lige en anelse lysebrune. Derfor lang tid ved svag varme.
Når de er klar, skal de kunne knække rent og tørt..... og lyde som en mellemting mellem en legoklods og en dominobrik når man smider dem på bordet. Holdbarheden er afhængig af, at de er gennemtørre.
Hvis de er tørre nok, og opbevares tørt og uden udyrs adgang, kan de holde sig meget længe. Hvis de er af samme form og tykkelse, er det nemmere at få alle korrekt bagt/tørret.
En pladefuld færdigbagte efter afkøling. Datteren synes jeg er tosset, sønnen synes at de smager vidunderligt (eller også er de bare sjove at knase). Lidt mere læsning:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hardtack
Størrelsen har varieret en del. Jeg gik efter de små søde beskøjter, men 10X10 cm har også været almindeligt. Der er lidt historie og alternativ opskrift her: http://users.lmi.net/mcm20me/20th_Maine ... rdtack.htm
After it has been baked solid, hard tack is lightweight and can last for months. This made it the perfect food for Civil War soldiers who were out in the field for extended periods of time. Rumor has it that leftover hard tack from the Civil War was reissued to soldiers during the Spanish-American War, 35 years later.