En af jagd naboerne havde tre kaniner i overskud. En af dem kom direkte i gryden.
Billede viser retten med tam kanin men der er ikke noget i veje for at lave sammen opskrift med hare eller vildtkanin.
Har prøvet begge dele. Og de smagte ganske glimrende.
Til 4 pers.
1 stk. Tam kanin…eller to vildkaniner 1400-1600 gram kød (hare)
5 stk. store gulerødder
4 stk mellemstore løg
3 stk moden tomater
1 stk. porre stang
4 fed hvidløg
10 stk. soltørrede tomater
0,33 mørkt øl
4 spsk. Olie
Krydderier
2 tsk. Salt
1 tsk. Timian
1 spsk. Oregano
1 spsk. Basilkum
2 spsk. Rosen paprika
½ tsk. Chili
1 tsk. Sukker
Tilberedning
Bland krydderierne i en skål. Del kaninen………Gnid kødet ind i krydderierne og brun dem i en tykbundet gryde i olien. Tag kødet ud af gryden.
De groft delte grøntsager kommes i gryden og brunes til de har en god farve.
Ikke de ferske tomater.
Porrerne må gerne være lidt sort. De giver farve og smag.
Til sidst tilset de ferske tomater og sukker. Overhælder de hele med de mørke øl.
Læg kanin delene ovenpå. Sæt låg på og lad de hele små koge i ca. 1½ time.
Tilsæt eventuel lidt mere øl så de ikke koger tørt. Resten af øllet er til kokken
Kanin badet i øl
- Labgirl
- Silver Member
- Indlæg: 303
- Tilmeldt: 22. okt 2009, 13:22
- Interesser: Jagt,hund
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 24 times
Re: Kanin badet i øl
Det skal prøves
Vi har også lavet kanin i stegeso. I med dyret sammen med nogle rodfrugter og lidt krydderi.
Det er også afprøvet som gryderet med bacon og fløde (som altid er godt ) lavet over bål. Også en succes.
Der er vist snart en kanin eller to der må være prøveklud
Vi har også lavet kanin i stegeso. I med dyret sammen med nogle rodfrugter og lidt krydderi.
Det er også afprøvet som gryderet med bacon og fløde (som altid er godt ) lavet over bål. Også en succes.
Der er vist snart en kanin eller to der må være prøveklud