En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21700
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 463 times
Been thanked: 2364 times

En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Refraktorius » 14. sep 2013, 21:40

Fruen havde fødselsdag
:danish:

3 døgn før tages kræet op, og tør op i køleskabet.
Om morgenen kommer den ud på køkkenbordet så den kan begynde at få varmen.

14:00
Dyret brunes på en pande
image.jpg
image.jpg (116.57 KiB) Vist 5914 gange
Den kan lige være i fadet
image.jpg
image.jpg (135.65 KiB) Vist 5914 gange
To stegetermometre i, og i ovnen ved 100 grader
image.jpg
image.jpg (144.78 KiB) Vist 5912 gange
Temperaturen følges, hvis den ser ud til at være for langsom kan der skrues op
Målet er 58 grader. Rammer den 55 for tidligt, skal ovnen bare på 60, og stå der til spisetid.
Den måtte skrues op en enkelt gang, men var perfekt 19:10.
image.jpg
image.jpg (103.52 KiB) Vist 5912 gange
image.jpg
image.jpg (157.2 KiB) Vist 5912 gange
Snitte, snitte.
image.jpg
image.jpg (176.39 KiB) Vist 5908 gange
Velbekomme!
image.jpg
image.jpg (123.62 KiB) Vist 5908 gange
Fruen var tilfreds.



Inspiration hentet her:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langt ... ng-af-koed
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Langenge
This member is
This member is
Indlæg: 7298
Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
Interesser: Gamle våben og bamser
Geografisk sted: Region midtjylland
Has thanked: 287 times
Been thanked: 1069 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Langenge » 14. sep 2013, 21:49

Lækkert. Også sådan jeg laver en god oksesteg.
Men, men. Jeg troede jo du var til vakumpakker og computerstyret temperatur i vandbad :???:
Min huskeregel med en "normal" steg er: Stuetemperatur, brun den på panden, og så 6 timer ved 100 grader.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.

Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!

Brugeravatar
HVK
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2387
Tilmeldt: 12. jul 2006, 12:27
Interesser: 2. VK.
Geografisk sted: Østjylland
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 61 times
Been thanked: 79 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af HVK » 15. sep 2013, 00:18

Langenge skrev:Men, men. Jeg troede jo du var til vakumpakker og computerstyret temperatur i vandbad :???:
Ja jeg var også skuffet... At lave mad med kun en enkelt graf virker lidt fesent.... Hvor er kolberne, pumperne, omrørerne og de mange ledninger ?

Du falder af på den Refrak..... :blink:
"Don't fight a battle if you don't gain anything by winning"
Erwin Rommel

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21700
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 463 times
Been thanked: 2364 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Refraktorius » 15. sep 2013, 08:43

Jeg overvejede det.

Men mine normale sous vide-anlæg kan slet ikke rumme en klump i den størrelse, og tiden tillod desværre ikke at få rigget 15L suppegryden til med controller, varmelegeme og pumpe.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3739
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 650 times
Been thanked: 660 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af BentxBetjent » 15. sep 2013, 08:48

HVK skrev:
Langenge skrev:Men, men. Jeg troede jo du var til vakumpakker og computerstyret temperatur i vandbad :???:
Ja jeg var også skuffet... At lave mad med kun en enkelt graf virker lidt fesent.... Hvor er kolberne, pumperne, omrørerne og de mange ledninger ?

Du falder af på den Refrak..... :blink:
Enig med jer begge.

Men for dævlen, den har den helt rigtige rosa farve.. :savlende smiley:
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Brugeravatar
MIKE73
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 506
Tilmeldt: 23. sep 2005, 15:51
Interesser: IPSC, 30/30 rifler, genladning
Geografisk sted: Trekantsområdet
Has thanked: 59 times
Been thanked: 22 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af MIKE73 » 15. sep 2013, 10:49

Fin måde at lære poderne om løsning af lineære funktioner :)

X = mør ko, find X :biggrin:
Shooting on the move? Call me twinkletoes...

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4080
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 565 times
Been thanked: 369 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Caspian1911 » 15. sep 2013, 10:57

Tillykke med Overkommandoen :danish:

Forleden lavede jeg mør ko, lidt på samme måde.

2,8 kg amerikansk oksefilet, brunet ved 250 gr i 20 min, lad ovn køle af, derefter 7 timer i ovnen ved 68 gr. Uden brug af termometer eller andet blev kødet perfekt.

Desværre var 7 kolleger på besøg til en skydedag, så der blev ikke taget billeder af maden.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Brugeravatar
Langenge
This member is
This member is
Indlæg: 7298
Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
Interesser: Gamle våben og bamser
Geografisk sted: Region midtjylland
Has thanked: 287 times
Been thanked: 1069 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Langenge » 15. sep 2013, 11:00

Caspian1911 skrev: brunet ved 250 gr i 20 min, lad ovn køle af,.
Jeg synes altid, at jeg får det bedste resultat, ved at brune kødet på en pande eller i en stegegryde først. Det sviner heller ikke ovnen til på samme måde.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.

Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4080
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 565 times
Been thanked: 369 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Caspian1911 » 15. sep 2013, 12:00

Langenge skrev:
Caspian1911 skrev: brunet ved 250 gr i 20 min, lad ovn køle af,.
Jeg synes altid, at jeg får det bedste resultat, ved at brune kødet på en pande eller i en stegegryde først. Det sviner heller ikke ovnen til på samme måde.
Det giver en bedre stegeskorpe at bruge en pande, men så skal der også gøres rent omkring kogepladerne.

Jeg hader rengøring.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Sixpence
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 216
Tilmeldt: 27. sep 2010, 09:23
Interesser: Jagt, skydning og forsvar
Geografisk sted: Vesthimmerland, den nordvestlige del
Has thanked: 2 times
Been thanked: 22 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Sixpence » 15. sep 2013, 13:52

Men det er trods alt lette at rengøre en enkelt flade end at skulle rengøre en ovn rigtigt bagefter :blink:
Den ultimative måde at langtidsstege er klart at stege det på grillen med røgspån... man skal bare have en rigtig gril a la Weber Smokey Mountain :biggrin:
Learning by fucking up - Sergent From

I´m just in it for the hat

T. Stensby & Co. 12/70
Tikka T3 Lite 308.
Samt en lille ny CZ

Brugeravatar
Frank P
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 646
Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
Geografisk sted: København
Has thanked: 37 times
Been thanked: 70 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Frank P » 15. sep 2013, 16:58

Jeg vil måske ha' smidt lidt snor omkring under bruning - så slipper du for bindevævet der løsnes når man vender, derefter interval og ca. 20 min. hvile. Dernæst en lang smal kniv til udskæring, ikke en kokkekniv - men det er jo smag (og den har sikkert været super) og behag. Og hvis man kan vælge; ribben og atter ribben på stegen.
Frihed er lig med menneskelig autenticitet

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21700
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 463 times
Been thanked: 2364 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Refraktorius » 15. sep 2013, 19:07

Der var ribben på..... Og slagsmål blandt ungerne om at få gnaveben.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Langenge
This member is
This member is
Indlæg: 7298
Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
Interesser: Gamle våben og bamser
Geografisk sted: Region midtjylland
Has thanked: 287 times
Been thanked: 1069 times

Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)

Indlæg af Langenge » 15. sep 2013, 19:15

En god ven (han er skibskok og har været det i 10000 år) lærte mig også, at skal det være fint, så skærer man den fine filet af ved bordet, skærer den ud i fine skiver, servere den, går ud med fadet med benene.......
Og SÅ skærer man alt kødet mellem benene af og spiser det selv, med sovseresterne, der nu blot er kogt endnu mere ind, og er blevet endnu bedre....
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.

Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!

Besvar