En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21700
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 463 times
- Been thanked: 2364 times
En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Fruen havde fødselsdag
:danish:
3 døgn før tages kræet op, og tør op i køleskabet.
Om morgenen kommer den ud på køkkenbordet så den kan begynde at få varmen.
14:00
Dyret brunes på en pande Den kan lige være i fadet To stegetermometre i, og i ovnen ved 100 grader Temperaturen følges, hvis den ser ud til at være for langsom kan der skrues op
Målet er 58 grader. Rammer den 55 for tidligt, skal ovnen bare på 60, og stå der til spisetid.
Den måtte skrues op en enkelt gang, men var perfekt 19:10. Snitte, snitte. Velbekomme!
Fruen var tilfreds.
Inspiration hentet her:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langt ... ng-af-koed
:danish:
3 døgn før tages kræet op, og tør op i køleskabet.
Om morgenen kommer den ud på køkkenbordet så den kan begynde at få varmen.
14:00
Dyret brunes på en pande Den kan lige være i fadet To stegetermometre i, og i ovnen ved 100 grader Temperaturen følges, hvis den ser ud til at være for langsom kan der skrues op
Målet er 58 grader. Rammer den 55 for tidligt, skal ovnen bare på 60, og stå der til spisetid.
Den måtte skrues op en enkelt gang, men var perfekt 19:10. Snitte, snitte. Velbekomme!
Fruen var tilfreds.
Inspiration hentet her:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langt ... ng-af-koed
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7298
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1069 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Lækkert. Også sådan jeg laver en god oksesteg.
Men, men. Jeg troede jo du var til vakumpakker og computerstyret temperatur i vandbad
Min huskeregel med en "normal" steg er: Stuetemperatur, brun den på panden, og så 6 timer ved 100 grader.
Men, men. Jeg troede jo du var til vakumpakker og computerstyret temperatur i vandbad
Min huskeregel med en "normal" steg er: Stuetemperatur, brun den på panden, og så 6 timer ved 100 grader.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- HVK
- Platin Member
- Indlæg: 2387
- Tilmeldt: 12. jul 2006, 12:27
- Interesser: 2. VK.
- Geografisk sted: Østjylland
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 61 times
- Been thanked: 79 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Ja jeg var også skuffet... At lave mad med kun en enkelt graf virker lidt fesent.... Hvor er kolberne, pumperne, omrørerne og de mange ledninger ?Langenge skrev:Men, men. Jeg troede jo du var til vakumpakker og computerstyret temperatur i vandbad
Du falder af på den Refrak.....
"Don't fight a battle if you don't gain anything by winning"
Erwin Rommel
Erwin Rommel
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21700
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 463 times
- Been thanked: 2364 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Jeg overvejede det.
Men mine normale sous vide-anlæg kan slet ikke rumme en klump i den størrelse, og tiden tillod desværre ikke at få rigget 15L suppegryden til med controller, varmelegeme og pumpe.
Men mine normale sous vide-anlæg kan slet ikke rumme en klump i den størrelse, og tiden tillod desværre ikke at få rigget 15L suppegryden til med controller, varmelegeme og pumpe.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3739
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 650 times
- Been thanked: 660 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Enig med jer begge.HVK skrev:Ja jeg var også skuffet... At lave mad med kun en enkelt graf virker lidt fesent.... Hvor er kolberne, pumperne, omrørerne og de mange ledninger ?Langenge skrev:Men, men. Jeg troede jo du var til vakumpakker og computerstyret temperatur i vandbad
Du falder af på den Refrak.....
Men for dævlen, den har den helt rigtige rosa farve.. :savlende smiley:
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
- MIKE73
- Gold Member
- Indlæg: 506
- Tilmeldt: 23. sep 2005, 15:51
- Interesser: IPSC, 30/30 rifler, genladning
- Geografisk sted: Trekantsområdet
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 22 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Fin måde at lære poderne om løsning af lineære funktioner :)
X = mør ko, find X
X = mør ko, find X
Shooting on the move? Call me twinkletoes...
- Caspian1911
- Moderator
- Indlæg: 4080
- Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
- Interesser: IPSC, gamle danske våben
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 565 times
- Been thanked: 369 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Tillykke med Overkommandoen :danish:
Forleden lavede jeg mør ko, lidt på samme måde.
2,8 kg amerikansk oksefilet, brunet ved 250 gr i 20 min, lad ovn køle af, derefter 7 timer i ovnen ved 68 gr. Uden brug af termometer eller andet blev kødet perfekt.
Desværre var 7 kolleger på besøg til en skydedag, så der blev ikke taget billeder af maden.
Forleden lavede jeg mør ko, lidt på samme måde.
2,8 kg amerikansk oksefilet, brunet ved 250 gr i 20 min, lad ovn køle af, derefter 7 timer i ovnen ved 68 gr. Uden brug af termometer eller andet blev kødet perfekt.
Desværre var 7 kolleger på besøg til en skydedag, så der blev ikke taget billeder af maden.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP
~ John Glenn, RIP
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7298
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1069 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Jeg synes altid, at jeg får det bedste resultat, ved at brune kødet på en pande eller i en stegegryde først. Det sviner heller ikke ovnen til på samme måde.Caspian1911 skrev: brunet ved 250 gr i 20 min, lad ovn køle af,.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Caspian1911
- Moderator
- Indlæg: 4080
- Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
- Interesser: IPSC, gamle danske våben
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 565 times
- Been thanked: 369 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Det giver en bedre stegeskorpe at bruge en pande, men så skal der også gøres rent omkring kogepladerne.Langenge skrev:Jeg synes altid, at jeg får det bedste resultat, ved at brune kødet på en pande eller i en stegegryde først. Det sviner heller ikke ovnen til på samme måde.Caspian1911 skrev: brunet ved 250 gr i 20 min, lad ovn køle af,.
Jeg hader rengøring.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP
~ John Glenn, RIP
-
- Silver Member
- Indlæg: 216
- Tilmeldt: 27. sep 2010, 09:23
- Interesser: Jagt, skydning og forsvar
- Geografisk sted: Vesthimmerland, den nordvestlige del
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 22 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Men det er trods alt lette at rengøre en enkelt flade end at skulle rengøre en ovn rigtigt bagefter
Den ultimative måde at langtidsstege er klart at stege det på grillen med røgspån... man skal bare have en rigtig gril a la Weber Smokey Mountain
Den ultimative måde at langtidsstege er klart at stege det på grillen med røgspån... man skal bare have en rigtig gril a la Weber Smokey Mountain
Learning by fucking up - Sergent From
I´m just in it for the hat
T. Stensby & Co. 12/70
Tikka T3 Lite 308.
Samt en lille ny CZ
I´m just in it for the hat
T. Stensby & Co. 12/70
Tikka T3 Lite 308.
Samt en lille ny CZ
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Jeg vil måske ha' smidt lidt snor omkring under bruning - så slipper du for bindevævet der løsnes når man vender, derefter interval og ca. 20 min. hvile. Dernæst en lang smal kniv til udskæring, ikke en kokkekniv - men det er jo smag (og den har sikkert været super) og behag. Og hvis man kan vælge; ribben og atter ribben på stegen.
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21700
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 463 times
- Been thanked: 2364 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
Der var ribben på..... Og slagsmål blandt ungerne om at få gnaveben.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7298
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1069 times
Re: En klump kød (langtidsstegt limousine højrebssteg)
En god ven (han er skibskok og har været det i 10000 år) lærte mig også, at skal det være fint, så skærer man den fine filet af ved bordet, skærer den ud i fine skiver, servere den, går ud med fadet med benene.......
Og SÅ skærer man alt kødet mellem benene af og spiser det selv, med sovseresterne, der nu blot er kogt endnu mere ind, og er blevet endnu bedre....
Og SÅ skærer man alt kødet mellem benene af og spiser det selv, med sovseresterne, der nu blot er kogt endnu mere ind, og er blevet endnu bedre....
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!