da efteråret og vinteren efterhånden nærmer sig hastigt syntes jeg at det var på tide at komme i gang med noget suppe, men som studerende er det ikke altid man har mange penge at gøre godt med (specielt ikke når man har en forkærlighed for specialøl/vare).
så i denne weekend valgte vi at gå 'russisk' og lave Borscht da det er snothamrende billigt, men alligevel velsmagende, næringsholdigt og mættende
det kan også laves med kød i, men vores dejlige veget syntes også hun ville være med, så det undladede vi at proppe i
Ingredienser:
3-4 store rødbeder
6-8 mellemstore gulerødder
2 mellemstore løg
8 mellemstore-store kartofler
1/2-2/3 hvidkålshoved
Tomatpúre
bouillon efter eget valg (grøntsags eller oksekøds anbefales)
madolie
(Creme fraiche)
Sådan gør du:
Skræl kartofler, løg, gulerødder og rødbeder og skærer den i mellemstore-små tern eller 2-3cm lange pinde og skærer hvidkålen i grove strimler; læg dem til side indtil videre.
tag en stor gryde og fyld vand i, lad det begynde at småkoge og tilsæt derefter din bouillon og vent til det koger.
mens du venter på at din bouillon koger varmer du en pande op med noget madolie i, når panden er varm nok hælder du løg og gulerødder i panden og steger dem til løgene er tæt på gennemsigtige (godt og vel indtil bouillonen koger)
når bouillonen koger tilsætter du dine rødbeder og lader dem koge i 2-3min. derefter tilsætter du kartofler, løg, gulerødder og hvidkål og fyld op med vand til der er 1-2cm vand over dine grøntsager og tilsæt derefter din tomatpúre i.
smag det hele til med noget salt og peber, man kan dog være uheldig at der skal meget salt i da der er meget stivelse og sukker der bliver kogt ud af grøntsagerne.
kog det hele indtil kartoflerne og rødbederne har fået nok og sever i en dyb tallerken.
tilbage står man så med en dejlig varm, og knaldrød velsmagende suppe, og meget af slagsen!
nyd den med godt selskab og en god øl!
man kan med fordel tage en klump fedtfattigt creme fraiche (høj fedtprocent har en tendens til at klumpe) og rode den ud i suppen så den får en pæn lyserød farve og lidt mere smag.
Tilbage til de russiske rødder: Borscht
- JPedersen
- Gold Member
- Indlæg: 874
- Tilmeldt: 7. nov 2010, 14:16
- Interesser: jagt, vildt, våben og knive
- Geografisk sted: Søborg
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 47 times
Re: Tilbage til de russiske rødder: Borscht
Det er nemlig rigtig godt, min kæreste kommer oprindeligt fra Rusland, hendes mor er super god til at lave det, og det smager himmelsk.
Fik den serveret i Sankt Petersborg, da vi var over og besøg hendes Morfar
Fik den serveret i Sankt Petersborg, da vi var over og besøg hendes Morfar
MVH Jonas
”Hvor mange skydevåben har de egentlig”?
”Flere end jeg har brug for, - men færre end jeg kunne tænke mig”
”Hvor mange skydevåben har de egentlig”?
”Flere end jeg har brug for, - men færre end jeg kunne tænke mig”
- Lasse68
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 1389
- Tilmeldt: 3. okt 2010, 19:21
- Interesser: Girls, guns and rock'n roll
- Geografisk sted: Kjøwenhavns Vestegn
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 180 times
Re: Tilbage til de russiske rødder: Borscht
En kongeret.
Den har jeg både selv lavet utallige gange men også spist en del gange i de baltiske lande. Den kan købes for små penge alle vegne. Fra fine restaurenter til små landevejskroer/køkkener. Den laves i et utal af variationer og som beskrevet, kan den serveres både uden eller med kød.
Hmm. Jeg må vist forbi grønthandleren på vej hjem.
:eating: :eating: :eating: :eating: :eating: :eating:
Den har jeg både selv lavet utallige gange men også spist en del gange i de baltiske lande. Den kan købes for små penge alle vegne. Fra fine restaurenter til små landevejskroer/køkkener. Den laves i et utal af variationer og som beskrevet, kan den serveres både uden eller med kød.
Hmm. Jeg må vist forbi grønthandleren på vej hjem.
:eating: :eating: :eating: :eating: :eating: :eating:
Lasse
GV M/95 - AP COMP M2
Parker Hale 30.06 Bauer 2.5-10 x 50
Hatsan Marine Guard 12/76
AYA S/S 12/70
Remington 67 12/70
Dumoulin16/65
SPS Plus 9x19
GV M/95 - AP COMP M2
Parker Hale 30.06 Bauer 2.5-10 x 50
Hatsan Marine Guard 12/76
AYA S/S 12/70
Remington 67 12/70
Dumoulin16/65
SPS Plus 9x19
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21658
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Tilbage til de russiske rødder: Borscht
Glimrende ret, som fruen og jeg spiste en masse af, dengang vi var "fattige studerende".
Nok lidt for meget..... har ikke spist det så meget siden.
Farvestoffet i rødbeder er ret hårdført, så efter en ordentlig omgang, så tisser man tit orange og mudrer i en ret gusten blåviolet farve.
(Man kan godt blive lidt forskrækket hvis man ikke er forberedt på det)
Nok lidt for meget..... har ikke spist det så meget siden.
Farvestoffet i rødbeder er ret hårdført, så efter en ordentlig omgang, så tisser man tit orange og mudrer i en ret gusten blåviolet farve.
(Man kan godt blive lidt forskrækket hvis man ikke er forberedt på det)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Silver Member
- Indlæg: 401
- Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
- Interesser: Riffel- og pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Tilbage til de russiske rødder: Borscht
Er der sådan en ca.-tid på dette? Det er jo altid rart at have en ide om hvornår man skal gå i gang for at der er mad på et bestemt tidspunkt :-)Freezion skrev:kog det hele indtil kartoflerne og rødbederne har fået nok
Improvise, adapt, overcome!
- Freezion
- Silver Member
- Indlæg: 404
- Tilmeldt: 4. sep 2011, 22:58
- Interesser: Jagt, natur & falkejagt
- Geografisk sted: Denmark
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 22 times
Re: Tilbage til de russiske rødder: Borscht
det kommmer virkelig an på hvor stor en gryde du er ved at koge op.K.M. skrev:Er der sådan en ca.-tid på dette? Det er jo altid rart at have en ide om hvornår man skal gå i gang for at der er mad på et bestemt tidspunkt :-)Freezion skrev:kog det hele indtil kartoflerne og rødbederne har fået nok
jeg brugte i alt 1-1½ time på det hele indtil maden var klar til at spise dog lod den efterkoge på den varme plade lidt til brødet var færdigt,
Senest rettet af Freezion 25. sep 2013, 16:17, rettet i alt 2 gange.
- Ølgaard
- Platin Member
- Indlæg: 2301
- Tilmeldt: 27. apr 2009, 12:52
- Interesser: Håndvåben - Blankvåben
- Geografisk sted: KBH.
- Has thanked: 378 times
- Been thanked: 320 times
Re: Tilbage til de russiske rødder: Borscht
Har kun fået det en gang for mange år siden, af en meget gammel russisk dame, som var flygtet i 1915, der var kød og bacon i og masser af hvidløg, nok inspireret fra hvor hun havnede nemlig Malta, men det smagte fantastisk :eating: :eating: :eating: :eating:
- NielsM
- Silver Member
- Indlæg: 363
- Tilmeldt: 1. nov 2009, 19:11
- Interesser: Jagt, natur, motorsport
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 241 times
- Been thanked: 51 times
Re: Sv: Tilbage til de russiske rødder: Borscht
Been there, done that. Og ja, man får sig noget af en forskrækkelse.Refraktorius skrev:
Farvestoffet i rødbeder er ret hårdført, så efter en ordentlig omgang, så tisser man tit orange og mudrer i en ret gusten blåviolet farve.
(Man kan godt blive lidt forskrækket hvis man ikke er forberedt på det)
Pew pew pew.