spis mikkel ræv!
: 8. okt 2013, 21:12
er i tvivl om placieringen af indlæget ! men det er jo et lidt unormalt gør det selv projekt! ;)
SÅ drenge og piger nu skal i høre ! en lille fortæling som jeg håber i alle vil læse..jeg er opvokset og opdraget med små jagter og maks 3-4 mand afsted! og jeg har nydt det men det har også givet nogle personlige jægerholdninger med på vejen som jeg er stolte af at have fået med! nu er jeg selv blevet jæger! og står stærkt ved specielt en holdning...jeg skyder intet uden at jeg har intentioner om at spise det! og da jeg tog mit jagttegn gik det mere og mere op for mig..at der blev skudt virkeligt mange ræve som bare blev "smidt for hunden" eller røg i skraldespanden..for ræv smager jo FORFÆRDELIGT og af RÆVEPIS..men når jeg så har spurgt folk...har du smagt ræv? nej folk har bare hørt og hørt og tror på det uden at have i tankerne det er forsøget værd....nu skal i høre..der kom en ung knægt på nu 19 år som var fast besluttede på at prøve at tilberede ræv lidt på opfordring fra nakogæd..men han er jo kok..så han kan vel rede det meste..men kunne jeg?! med hjælp fra en bekendt fik jeg en ræv og nu skal i se !
jeg fik en besked fra en bekendt om en anden havde skudt en ræv i søndags! så skyndte mig at skrive til ham og fik lidt tips med da jeg kom for at hente den omkring hvordan man tog skindet helt af sådan en! da jeg kom hjem og fik den skåret op gik jeg meget op i at fjerne alt muligt fedt da jeg tænkte på fårekød som vi heller ikke spiser hvor den grimme smag sider i fedtlaget! efterfølgende skar jeg det op i småkød og stegte et par små stykker rent og det smagte..meget specielt så blev endnu mere skeptisk over for mit fortagende...men hva pokker...vi smider ikke noget ud før vi har prøvet det! så kom mandagen hvor jeg tænkte på edderfuglen..den vander man jo ud i kærnemælk..så jeg tog kødet op af fryseren og lagde det i kærnemælk natten over (cirka 24 timer) det var det værd!
tirsdag efter aften stod den på fødselsdags middag med råvildt på menuen - men med ræv som "ekstra måltid!" jeg stod for ræven og en anden passede råvildtet! og nu får i en hurtig opskrift på ræv...!
2 gullerøder
1 ung ræv vandet ud i kærnemælk skåret i små tern
2 løg groft hakket
1 helt løg
5-8 hvidløg
lidt citronskræl og saft
en flaske god mørk øl
lidt grapeskræl (kan fravælges vis øllen er lidt bitter)
3 æbler
lidt soltøret tomater (groft hakket)
lidt chilli
et skvat blåskimmelost
og en klat ribsjele
og en halv litter piske fløde!
en håndfuld bacon
smelt smøret (evt en blanding med lidt olie)
svits gullerøder løg hvidløg soltøret tomater og en en halv håndfuld æbletern samt bacon sammen med lidt paprika salt og pebber
tilsæt rævekødet og lad det brune godt af og tilsæt evt rester af div.grønsager samt citron skræl og lidt citron saft (gem det hele løg og 1 helt æble)
når det er brunet godt af tilsættes en halv spise skefuld honning og smeltes godt sammen med det hele og så tilsættes der øllet uden låg skal det nu stå og koge ind så der næsten ikke er mere væske tilbage tilsæt her et skvat fløde 2 halve æblet og 2 halve løg og lad det stå og simre under jævn svag varme til det passer under låg når det har simret tilpas længe så det er blevet en halvtyk mørk sovs tilsmages det med lidt honning (vis det er bittert) samt lidt citron salt peber og evt et lille strøj sukker vis i vil trække lidt mere smag fra retten frem! her efter tilsættes der fløde blåskimel og ribsgele (smages til tilføj i begrænset mængder til den ønskede og cremede smag er opnået) og lad nu stå og koge lidt ind uden låg til den bliver dejlig tyk og rund i smagen serveres evt med kartofelmos - evt med lidt pore gullerøder og muskat nød :)!
alle mine egne tvivl blev gjort til skamme..det smagte fantastisk..havde ALDRIG gættet det var ræv..det samme sagde 3 andre som også fik smagt! alle var positivt overrasket...kan kun tilråde jer der skyder ræve til at prøve dette! bare prøv..det er ingen skam at sige nej tak efterfølgende men prøv! det smager virkelig fantastisk :) !
lidt magert men velsmagende kød efter den her behandling..en god lidt diskret vildt smag god fornøgelse og igen! tak til alle dem der hjalp til med at dette eksperiment kunne gå i opfyldelse ! - og husk at gennemstege kødet rigtigt godt ! - meget vigtigt -
(undskyld det lange indlæg ;) )
SÅ drenge og piger nu skal i høre ! en lille fortæling som jeg håber i alle vil læse..jeg er opvokset og opdraget med små jagter og maks 3-4 mand afsted! og jeg har nydt det men det har også givet nogle personlige jægerholdninger med på vejen som jeg er stolte af at have fået med! nu er jeg selv blevet jæger! og står stærkt ved specielt en holdning...jeg skyder intet uden at jeg har intentioner om at spise det! og da jeg tog mit jagttegn gik det mere og mere op for mig..at der blev skudt virkeligt mange ræve som bare blev "smidt for hunden" eller røg i skraldespanden..for ræv smager jo FORFÆRDELIGT og af RÆVEPIS..men når jeg så har spurgt folk...har du smagt ræv? nej folk har bare hørt og hørt og tror på det uden at have i tankerne det er forsøget værd....nu skal i høre..der kom en ung knægt på nu 19 år som var fast besluttede på at prøve at tilberede ræv lidt på opfordring fra nakogæd..men han er jo kok..så han kan vel rede det meste..men kunne jeg?! med hjælp fra en bekendt fik jeg en ræv og nu skal i se !
jeg fik en besked fra en bekendt om en anden havde skudt en ræv i søndags! så skyndte mig at skrive til ham og fik lidt tips med da jeg kom for at hente den omkring hvordan man tog skindet helt af sådan en! da jeg kom hjem og fik den skåret op gik jeg meget op i at fjerne alt muligt fedt da jeg tænkte på fårekød som vi heller ikke spiser hvor den grimme smag sider i fedtlaget! efterfølgende skar jeg det op i småkød og stegte et par små stykker rent og det smagte..meget specielt så blev endnu mere skeptisk over for mit fortagende...men hva pokker...vi smider ikke noget ud før vi har prøvet det! så kom mandagen hvor jeg tænkte på edderfuglen..den vander man jo ud i kærnemælk..så jeg tog kødet op af fryseren og lagde det i kærnemælk natten over (cirka 24 timer) det var det værd!
tirsdag efter aften stod den på fødselsdags middag med råvildt på menuen - men med ræv som "ekstra måltid!" jeg stod for ræven og en anden passede råvildtet! og nu får i en hurtig opskrift på ræv...!
2 gullerøder
1 ung ræv vandet ud i kærnemælk skåret i små tern
2 løg groft hakket
1 helt løg
5-8 hvidløg
lidt citronskræl og saft
en flaske god mørk øl
lidt grapeskræl (kan fravælges vis øllen er lidt bitter)
3 æbler
lidt soltøret tomater (groft hakket)
lidt chilli
et skvat blåskimmelost
og en klat ribsjele
og en halv litter piske fløde!
en håndfuld bacon
smelt smøret (evt en blanding med lidt olie)
svits gullerøder løg hvidløg soltøret tomater og en en halv håndfuld æbletern samt bacon sammen med lidt paprika salt og pebber
tilsæt rævekødet og lad det brune godt af og tilsæt evt rester af div.grønsager samt citron skræl og lidt citron saft (gem det hele løg og 1 helt æble)
når det er brunet godt af tilsættes en halv spise skefuld honning og smeltes godt sammen med det hele og så tilsættes der øllet uden låg skal det nu stå og koge ind så der næsten ikke er mere væske tilbage tilsæt her et skvat fløde 2 halve æblet og 2 halve løg og lad det stå og simre under jævn svag varme til det passer under låg når det har simret tilpas længe så det er blevet en halvtyk mørk sovs tilsmages det med lidt honning (vis det er bittert) samt lidt citron salt peber og evt et lille strøj sukker vis i vil trække lidt mere smag fra retten frem! her efter tilsættes der fløde blåskimel og ribsgele (smages til tilføj i begrænset mængder til den ønskede og cremede smag er opnået) og lad nu stå og koge lidt ind uden låg til den bliver dejlig tyk og rund i smagen serveres evt med kartofelmos - evt med lidt pore gullerøder og muskat nød :)!
alle mine egne tvivl blev gjort til skamme..det smagte fantastisk..havde ALDRIG gættet det var ræv..det samme sagde 3 andre som også fik smagt! alle var positivt overrasket...kan kun tilråde jer der skyder ræve til at prøve dette! bare prøv..det er ingen skam at sige nej tak efterfølgende men prøv! det smager virkelig fantastisk :) !
lidt magert men velsmagende kød efter den her behandling..en god lidt diskret vildt smag god fornøgelse og igen! tak til alle dem der hjalp til med at dette eksperiment kunne gå i opfyldelse ! - og husk at gennemstege kødet rigtigt godt ! - meget vigtigt -
(undskyld det lange indlæg ;) )