Side 1 af 1

Græskarsuppe

: 22. okt 2013, 22:50
af Slettet bruger
Giver den indre varme :-p (har desværre ikke billede...)

Ingredienser:
1 stort hokaido græskar eller en butternut squash (som også er et græskar),ialt ca. 500 g skrællet og renset
1 løg
1 fed hvidløg
1 tommeltot stort stykke frisk ingefær
1 tsk. Graham masala
1/2 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
1 dl fløde
Stærk chili efter behov og lyst
Saften af 1/2 citron

Til svitsning: 1/2 dl rapsolie
Til servering: frisk, revet parmesan og nigellafrø samt flûtes


Hak løg, hvidløg og ingefær i små tern.
Skær græskarret i tern på ca. 1x1 cm.
Svits løg, hvidløg, frisk ingefær og garam masala til løgene bliver gennemsigtige.
Til sæt græskaryern og steg dem med, indtil det hele er brunet lidt, ca. 5 min.
Tilsæt bouillon til græskarrene er dækket.
Koges ca. 15 min. indtil græskarrene er møre.
Blend det med en stavblender (evt. Pres det igennem en sigte med bagsiden af en ske)
Tilsæt fløde. Smag til med salt, peber og citronsaft.


Suppen serveres med et drys af lidt revet parmesan og nigellafrø, dertil flûtes.

Velbekomme :-)

Re: Græskarsuppe

: 23. okt 2013, 07:47
af Kleth
Det lyder nu rigtig godt :thumbup:

Re: Sv: Græskarsuppe

: 9. feb 2014, 13:28
af KimH
Måske det skulle prøves ;-)

Sendt fra min LT15i

Re: Græskarsuppe

: 9. feb 2014, 18:21
af Aske
Prøv evt. at bage græskarstykker, løg og hvidløg i ovnen, til græskarstykkerne har fået lidt farve. Det giver noget sødme.

Re: Græskarsuppe

: 9. feb 2014, 19:29
af Kode1303
Elsker græskarsuppe! :eating:

Især hvis den 'magiske ingrediens' er med: