Gullash med rødvin og kartoffelmos

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1538
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Gullash med rødvin og kartoffelmos

Indlæg af Wildlife » 16. nov 2013, 20:34

Jeg lavede lige en god omgang "efterårsgryde" forleden, så hermed følger opskriften på min yndlingsgullash.

Tilberedningstid: ca. 1,5 - 2 timer.

Ingredienser:
- Oksekød i passende stykker (600 gram)
- Bacon, også i passende stykker (400 gram)
- Gulerødder (4 store)
- Løg (3-4 store)
- Champignon (500 gram)
- Rødvin (en flaske, resten drikker du til maden!)
- Piskefløde, den rigtige, ikke den fedtfattige! (1/4 liter)
- Kartofler til mos (ca 600 gram pr. person)

Fremgangsmåde:
1. Gå ud i skuret og hent 3-4 store løg og snit dem i fine stykker
2. Gå ud i kølerummet og find et passende stykke oksekød, skær det ud i passende stykker
01.jpg
210 kg oksekød til fryserne.. Muums!
01.jpg (35.1 KiB) Vist 6044 gange
02.jpg
Mm, oksekød
02.jpg (46.69 KiB) Vist 6044 gange
3. Brun løgene (de snittede, ikke dine egne) i en stegegryde, eller som i mit tilfælde, i en stor wok.

4. Tilsæt kødet og brun det også når løgene er ved at være slatne.
04.jpg
04.jpg (52.19 KiB) Vist 6044 gange
5. Gå i kølerummet og find en strimmel bacon der passer til dagens menu, ej spøg til side, det her er bare et stykke bacon fra slagteren. Snit det i tern og steg det på en pande for sig selv. Når de er stegt så det passer til din smag kan du med fordel vippe dem ud på en tallerken dækket af køkkenrulle for at suge noget af fedtet fra, inden baconen hældes op i wokken hvor det med et trylleslag går fra at være svinekød til at være et krydderi.
05.jpg
Mmm, baconkrydderi
05.jpg (37.31 KiB) Vist 6044 gange
6. Åben en flaske rødvin og hæld en passende mængde i wokken, f.eks. 2 dl til at starte på, samt 1/4 liter piskefløde så kødet har noget at stå og simre i. Du kan ved samme lejlighed hælde et glas (rødvin) op til dig selv så du kan holde maden ved selskab mens den simrer.

6. Hvis du ikke har været fremadsynet, så gå ud i skuret og hent 3-4 store gulerødder, skræl dem og snit dem i passende tern og tilsæt dem i wokken. Jeg burde nok have taget det hele med ind første gang...
08.jpg
Mmm gulerødder
08.jpg (49.95 KiB) Vist 6044 gange
7. Rens og snit de 500 gram svampe og tilsæt dem i wokken, bland det hele godt sammen og lad det simre i en times tid.

8. Smag saucen til med salt og peber og tilsæt evt mere rødvin efter behov.

9. PAUSE - Drik evt lidt mere vin, tænd op i brændeovnen, dæk bord, luft hunden, læs lidt på NVF... i en times tid

10. Skræl og snit kartoflerne i tynde skiver, kog dem uden salt til de er møre, hæld vandet fra, hæld lidt mere vand fra og mos så kartoflerne, enten med et særligt kartoffelmoseinstrument, eller blot med en håndmixer. Tilsæt en klat smør og lidt mælk og pisk mosen indtil den får den rette konsistens. Smag til med salt efter behov. Wokken har nu simret i en

11. Når kartoffelmosen er færdig og wokken har simret i sammenlagt 1,5 - 2 timer er din gullash færdig med en rigtig god og kraftig smag og klar til at blive serveret.
11.jpg
Så er den færdig!
11.jpg (55.23 KiB) Vist 6044 gange
12. Velbekomme
12.jpg
Velbekomme
12.jpg (57.08 KiB) Vist 6044 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4083
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 565 times
Been thanked: 369 times

Re: Gullash med rødvin og kartoffelmos

Indlæg af Caspian1911 » 16. nov 2013, 21:23

Mums!

Det præsenterer sig fantastisk ovenpå mos.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1538
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Gullash med rødvin og kartoffelmos

Indlæg af Wildlife » 16. nov 2013, 21:45

Resterne var også vidunderlige her til aften, efter 10 timers hårdt fysisk arbejde udendørs :biggrin:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Sierra13
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1780
Tilmeldt: 2. mar 2011, 18:29
Interesser: Eventyr
Geografisk sted: Djævleøen
Has thanked: 19 times
Been thanked: 189 times

Re: Gullash med rødvin og kartoffelmos

Indlæg af Sierra13 » 1. dec 2013, 22:47

Ligner noget der skal afprøves, det ser hvertfald lækkert ud!
og med RIGTIG fløde kan det jo næsten ikke gå galt!

Tom4000
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 65
Tilmeldt: 22. maj 2011, 17:02
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Midtsjælland
Has thanked: 9 times
Been thanked: 5 times

Re: Gullash med rødvin og kartoffelmos

Indlæg af Tom4000 » 2. dec 2013, 05:34

Kanon beskrivelse af fremgangsmåde :giggle:
Fine fotos, lækker mad!
:thumbup:

Besvar