Side 1 af 1

Bras og biks kartofler

: 19. nov 2013, 19:19
af LandCruiser
Bras kartofler fik vi jo altid hjemme ved de gamle, når der var en rest..... nu spiser vi ikke så mange kartofler her hjemme, så ergo bliver der ingen rester.. Men junior og undertegnede er vilde med brasede kartofler.. så jeg har fundet ud af at jeg lige skræller kartoflerne og så flyver de lige gennem pommes-frites skære-fidusen. og vupti... så er de kogt på ingen tid og allerede skåret og klar til brug..
Gør det samme hvis der skal koges kartoffelmos.. så kan man koge 3 kg kartofler på ca 10 min....


Bare lige et trick...

God dag derude...

Re: Bras og biks kartofler

: 19. nov 2013, 20:37
af Caspian1911
Jeg elsker bras og biks, og jeg kan kun anbefale at neddele kartoffelstykkerne. De er ligesom mere mundrette, og færdige på ingen tid.

Nogen påstår, at det er synd at bruge culottesteg, lammekølle, andebryst, skinkesteg mm. i biks, men jeg mener ikke, at man kan bruge for godt kød til biks.

Det endelige resultat afspejler de ingredienser, man starter med at putte i.

Et gammelt råd siger: 1/3 kød, 1/3 kartofler og 1/3 løg-grøntsager. Mums.

Re: Bras og biks kartofler

: 19. nov 2013, 21:15
af Thomas E
Har en kollega der har lavet biksemad af Kobe-kød, så du er ikke den eneste der synes at godt kød også kan bruges :)

Sendt fra min Galaxy Tab 2

Re: Bras og biks kartofler

: 19. nov 2013, 21:17
af Nic
junior og jeg har også en forkærlighed for biksemad, så skal der er kød på grillen fyldes den op.
jeg starter ikke weberhans op for 2-4 bøffer, der skal minimum 1 kg kød på før det kan betale sig, og så er der gerne rester til biks med æg og sovs

Re: Bras og biks kartofler

: 21. nov 2013, 18:05
af The Mauer
Skal der laves bras/biks. Og er man lidt doven så har jeg fundet ud at glaskartofler kan bruges. Det bliver faktisk ok.

Re: Bras og biks kartofler

: 11. dec 2013, 19:10
af Deepo
Når der er en rest steg, eller en pølse i overskud, så skærer jeg det i tern, og putter i fryseren. Og når vi så skal have biks, så bruger jeg en blanding af de forskellige poser jeg har i fryseren. Jeg koger også kartoflerne i små stykker, mens jeg på en pande steger et løg skåret i tern. Når løg og kartofler er klar hælder jeg det hele sammen i panden, tilfører paprika, soya sauce og lidt Worchestershire sauce. Og på en anden pande steges så et spejlæg til hver. Så er der serveret!

/Mogens

: 12. dec 2013, 13:28
af Kleth
Til biks steger jeg løg først, så bruger jeg gerne rå kartofler der steges møre. Klump, filet eller cuvette i tern brunes hårdt og til sidst blander jeg det hele, så kødet ikke er stegt helt i smadder og der stadig er lidt bid i kartoflerne.

Nogle gange bruger jeg medister eller kød rester i stedet for det gode okse.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4