Julesylte mkIII - "The Full Monty"
: 22. dec 2013, 15:09
Så blev det jul igen, og tid til at lave julesylte.
I år har jeg valgt at gå væk fra den familiebundne tradition, som jeg har holdt fast i i mkI og mkII, og koge min sylte med laurbærblad, krydderurter mv.
Desuden har jeg forsøgt at udnytte den fond, der bliver tilbage efter kogningen.
Jeg synes selv, resultatet blev OK
Sådan her gjorde jeg:
Jeg købte en nakkesteg og nogle stegeben - stegebenene er med for at give ekstra gelatine (man tilsætter jo ikke ekstra husblas til en sylte!) Jeg skar nakkestegen i mindre stykker. Jeg tog nogle urter og grøntsager. Jeg lagde det hele i en gryde og bragte det i kog med 1½ liter vand. Ingen salt endnu, da jeg ville koge fonden ind og dermed ville have svært ved at vurdere, hvor meget salt, der skulle til. Efter ca. tre timer tog jeg kød, ben og grøntsager op. Urter og grøntsager kasseredes, mens kød og ben kom på køl. Jeg siede fonden. Og begyndte at koge ind! - og koge ind - og koge ind Til jeg havde ca. 2 deciliter tilbage af næsten 1½ liter fond!
Jeg smagte på det - skrappe sager!
Den stærke fond kom i en plastboks. Næste dag (det var blevet sent) tog jeg kød og ben ud af køleskabet - den rest ukoncentreret fond, der var i bunden af skålen, var også stivnet pænt. Jeg plukkede kødet fra hinanden og af benene. Jeg passede på ikke at få ben, brusk eller for ulækre fedtklumper med.
Den koncentrerede fond var som ballistisk gelatine og havde taget perfekt form efter plastbeholderen! Nu manglede jeg bare at tilsætte rå løg og salt, samt den højkoncentrerede fond. Det skete i en skål efter at have smeltet den ballistiske fond i mikroen. Nu skulle sylten bare i en form klædt med bagepapir. Efter tre døgn på køl var den perfekt! Meget fast og smagfuld. Jeg tror, at denne opskrift bliver min familieopskrift fremover! GOD APPETIT! :eating:
I år har jeg valgt at gå væk fra den familiebundne tradition, som jeg har holdt fast i i mkI og mkII, og koge min sylte med laurbærblad, krydderurter mv.
Desuden har jeg forsøgt at udnytte den fond, der bliver tilbage efter kogningen.
Jeg synes selv, resultatet blev OK
Sådan her gjorde jeg:
Jeg købte en nakkesteg og nogle stegeben - stegebenene er med for at give ekstra gelatine (man tilsætter jo ikke ekstra husblas til en sylte!) Jeg skar nakkestegen i mindre stykker. Jeg tog nogle urter og grøntsager. Jeg lagde det hele i en gryde og bragte det i kog med 1½ liter vand. Ingen salt endnu, da jeg ville koge fonden ind og dermed ville have svært ved at vurdere, hvor meget salt, der skulle til. Efter ca. tre timer tog jeg kød, ben og grøntsager op. Urter og grøntsager kasseredes, mens kød og ben kom på køl. Jeg siede fonden. Og begyndte at koge ind! - og koge ind - og koge ind Til jeg havde ca. 2 deciliter tilbage af næsten 1½ liter fond!
Jeg smagte på det - skrappe sager!
Den stærke fond kom i en plastboks. Næste dag (det var blevet sent) tog jeg kød og ben ud af køleskabet - den rest ukoncentreret fond, der var i bunden af skålen, var også stivnet pænt. Jeg plukkede kødet fra hinanden og af benene. Jeg passede på ikke at få ben, brusk eller for ulækre fedtklumper med.
Den koncentrerede fond var som ballistisk gelatine og havde taget perfekt form efter plastbeholderen! Nu manglede jeg bare at tilsætte rå løg og salt, samt den højkoncentrerede fond. Det skete i en skål efter at have smeltet den ballistiske fond i mikroen. Nu skulle sylten bare i en form klædt med bagepapir. Efter tre døgn på køl var den perfekt! Meget fast og smagfuld. Jeg tror, at denne opskrift bliver min familieopskrift fremover! GOD APPETIT! :eating: