Side 1 af 1

Julesylte mkIII - "The Full Monty"

: 22. dec 2013, 15:09
af Kode1303
Så blev det jul igen, og tid til at lave julesylte.
I år har jeg valgt at gå væk fra den familiebundne tradition, som jeg har holdt fast i i mkI og mkII, og koge min sylte med laurbærblad, krydderurter mv.
Desuden har jeg forsøgt at udnytte den fond, der bliver tilbage efter kogningen.

Jeg synes selv, resultatet blev OK :thumbup:

Sådan her gjorde jeg:

Jeg købte en nakkesteg og nogle stegeben - stegebenene er med for at give ekstra gelatine (man tilsætter jo ikke ekstra husblas til en sylte!)
Sylt1.JPG
Sylt1.JPG (86.88 KiB) Vist 5264 gange
Jeg skar nakkestegen i mindre stykker.
Sylt2.JPG
Sylt2.JPG (94.99 KiB) Vist 5264 gange
Jeg tog nogle urter og grøntsager.
Sylt4.JPG
Sylt4.JPG (84.17 KiB) Vist 5264 gange
Jeg lagde det hele i en gryde og bragte det i kog med 1½ liter vand. Ingen salt endnu, da jeg ville koge fonden ind og dermed ville have svært ved at vurdere, hvor meget salt, der skulle til.
Sylt5.JPG
Sylt5.JPG (82.6 KiB) Vist 5264 gange
Efter ca. tre timer tog jeg kød, ben og grøntsager op. Urter og grøntsager kasseredes, mens kød og ben kom på køl.
Sylt7.JPG
Sylt7.JPG (77 KiB) Vist 5264 gange
Jeg siede fonden.
Sylt8.JPG
Sylt8.JPG (73.45 KiB) Vist 5264 gange
Og begyndte at koge ind!
Sylt9.JPG
Sylt9.JPG (57.93 KiB) Vist 5264 gange
- og koge ind
Sylt10.JPG
Sylt10.JPG (65.5 KiB) Vist 5264 gange
- og koge ind
Sylt11.JPG
Sylt11.JPG (86.83 KiB) Vist 5264 gange
Til jeg havde ca. 2 deciliter tilbage af næsten 1½ liter fond!

Jeg smagte på det - skrappe sager!
Den stærke fond kom i en plastboks.
Sylt12.JPG
Sylt12.JPG (66.78 KiB) Vist 5264 gange
Næste dag (det var blevet sent) tog jeg kød og ben ud af køleskabet - den rest ukoncentreret fond, der var i bunden af skålen, var også stivnet pænt.
Sylt13.JPG
Sylt13.JPG (71.97 KiB) Vist 5264 gange
Jeg plukkede kødet fra hinanden og af benene. Jeg passede på ikke at få ben, brusk eller for ulækre fedtklumper med.

Den koncentrerede fond var som ballistisk gelatine og havde taget perfekt form efter plastbeholderen!
Sylt14.JPG
Sylt14.JPG (62.43 KiB) Vist 5264 gange
Nu manglede jeg bare at tilsætte rå løg og salt, samt den højkoncentrerede fond. Det skete i en skål efter at have smeltet den ballistiske fond i mikroen.
Sylt15.JPG
Sylt15.JPG (84.49 KiB) Vist 5264 gange
Nu skulle sylten bare i en form klædt med bagepapir.
Sylt16.JPG
Sylt16.JPG (89.59 KiB) Vist 5264 gange
Efter tre døgn på køl var den perfekt! Meget fast og smagfuld. Jeg tror, at denne opskrift bliver min familieopskrift fremover!
Sylt17.JPG
Sylt17.JPG (78.73 KiB) Vist 5264 gange
GOD APPETIT! :eating:

Re: Sv: Julesylte mkIII - "The Full Monty"

: 22. dec 2013, 17:02
af 308 W
Mums :D

Re: Julesylte mkIII - "The Full Monty"

: 22. dec 2013, 21:26
af HHC
Det er bare en "i orden" opskrift

Re: Julesylte mkIII - "The Full Monty"

: 22. dec 2013, 22:23
af LarsB5
Mums!

Re: Julesylte mkIII - "The Full Monty"

: 23. dec 2013, 15:28
af Kode1303
Tak :razz:

Re: Julesylte mkIII - "The Full Monty"

: 25. dec 2013, 11:40
af Christian
Øhh - kan du ikke bare lige lave en sylte til mig? Jeg savler for meget til selv at lave den. Det ser godtnok dejligt ud :respekt:
Venlig hilsen

Re: Julesylte mkIII - "The Full Monty"

: 25. dec 2013, 22:25
af Rixen
Fanden tage dig og din satans sylte! :fun:

Jeg har aldrig spist sådan noget før, men efter at have set din tråd, blev jeg noget hooked på at prøve det.

- Jeg har nu fortæret en hel sylte alene, og spørger efter mere... Det er mad-narko! :biggrin:

Re: Julesylte mkIII - "The Full Monty"

: 26. dec 2013, 13:38
af Kode1303
Rixen skrev:Fanden tage dig og din satans sylte! :fun:
Undskyld! :mrgreen:
Rixen skrev: Det er mad-narko! :biggrin:
Jeps - man skulle måske dele gratis smagsprøver ud, for så at sælge til uhyrlige priser, når folk er afhængige! :savl: :dollar: :dollar: