Side 1 af 1

Kartoffelpandekage anno 2014 og 2018

: 1. jan 2014, 19:41
af ClausAndersen
Ingredienser:

1 kg kartofler
200 g løg
4 æg
6 spsk hvedemel
1 tsk salt
friskkværnet peber
rapsolie til stegning

Til fyld ovenpå
Æblemos ( gerne den billige, man er vel jyde)
Og en lille smule salt udover!
__________________________
Skræl kartoflerner, derefter rives de lidt groft.
så hakkes løg fint og blandes sammen med det revet kartoffel.
Derefter blandes æg og mel, og det hele røres rundt!
Til sidst kommer man salt & peber i.

På panden - ved ok høj varme (ikke fuld skrald, men næsten)
Form så små pandekager på panden, og tryk dem flade, og steg dem til de er dejligt gyldenbrune!

Velbekomme

Re: Kartoffelpandekage

: 1. jan 2014, 20:27
af Thomas E
De er også glimrende som tilbehør til alle former for kød... Eller i hvert fald alt hvad jeg har serveret dem med :-)

Sendt fra min HTC One S med Tapatalk

Re: Kartoffelpandekage

: 1. jan 2014, 20:35
af ClausAndersen
Thomas E skrev:De er også glimrende som tilbehør til alle former for kød... Eller i hvert fald alt hvad jeg har serveret dem med :-)

Sendt fra min HTC One S med Tapatalk

Meget - man kan også lave dem endnu mindre og lave de her ''rostis'', fungere super til vildt eller andet kød! :eating:

Re: Kartoffelpandekage

: 1. jan 2014, 20:48
af HappyNanoq
Plejer selv at lave dem lidt mere áu naturel, hvor andre kan lide at putte alt muligt i også.


Én stor kartoffelpandekage, ca 1½-2cm tyk =o) Bare kartofler, æg, mel, salt og noget at stege dem i.
Men det er en genial ting, og går godt til mange retter.

Re: Kartoffelpandekage

: 1. jan 2014, 20:51
af ClausAndersen
præcis!
jeg er vokset op med det - og har elsket det lige siden :eek:

Re: Kartoffelpandekage

: 9. jan 2014, 10:16
af Refraktorius
Nu har jeg også prøvet dem.
Det gav et glimrende resultat, og den er hermed tilføjet "standardretterne" på den fodringskombinatoriske madplanlægger.

Re: Kartoffelpandekage

: 19. jan 2014, 16:15
af Joffes
Hvad vil i foreslå af kød til pandekagen?

Jeg synes den lyder lækker, og har lovet min mor at tilberede noget for hende i morgen for at bevise, at jeg godt kan klare at flytte hjemmefra...
Men derfor skal jeg jo også finde noget kød til det, så nu tilspørger jeg jer :razz:

Re: Kartoffelpandekage

: 19. jan 2014, 16:28
af Ølgaard
Jeg havde lidt oksehakke som jeg svitsede med hakket løg, og derefter blandede i det var perfekt.

Må så indrømme jeg havde lidt skysovs som jeg tog til, men det smage pragtfuld og var en billig ret.

:razz: :razz:

Re: Kartoffelpandekage

: 19. jan 2014, 16:36
af ClausAndersen
Tror faktisk det meste kød vil gå godt til ;)!! Jeg kan hvertfald spise det til det hele.

Re: Kartoffelpandekage

: 21. jan 2014, 21:01
af BentxBetjent
Så er opskriften prøvet med en smule "off recipe".

½ Kartofler
½ Løg
Æg
En Taco mix der skulle bruges.
Salt og peber
Sprang mel over..

Sammen med et par velvoksne selvudskårne skiver oksefilet... dvs. +400gr så var det en eminent fødselsdagsmiddag for fruen og jeg på sådan en hverdagsaften.
(hun sagde i hver fald at det kunne jeg roligt lave igen :biggrin: )

Re: Kartoffelpandekage

: 21. jan 2014, 21:09
af ClausAndersen
BentxBetjent skrev:Så er opskriften prøvet med en smule "off recipe".

½ Kartofler
½ Løg
Æg
En Taco mix der skulle bruges.
Salt og peber
Sprang mel over..

Sammen med et par velvoksne selvudskårne skiver oksefilet... dvs. +400gr så var det en eminent fødselsdagsmiddag for fruen og jeg på sådan en hverdagsaften.
(hun sagde i hver fald at det kunne jeg roligt lave igen :biggrin: )
Sådna!! Og vi ved jo alle at alt kød under 400gram er pålæg :razz:

Re: Kartoffelpandekage

: 21. jan 2014, 21:20
af BentxBetjent
ClausAndersen skrev:
BentxBetjent skrev:Så er opskriften prøvet med en smule "off recipe".

½ Kartofler
½ Løg
Æg
En Taco mix der skulle bruges.
Salt og peber
Sprang mel over..

Sammen med et par velvoksne selvudskårne skiver oksefilet... dvs. +400gr så var det en eminent fødselsdagsmiddag for fruen og jeg på sådan en hverdagsaften.
(hun sagde i hver fald at det kunne jeg roligt lave igen :biggrin: )
Sådna!! Og vi ved jo alle at alt kød under 400gram er pålæg :razz:
Nemlig ja, :razz:

Køber ind imellem sådan en hel oksefilet på tilbud. Så får får vi et par bøffer fra den, og udfra en vurdering bliver den enten til bøffer(de gode møre) eller til et par stege eller 3 hvis de fortjener en grydestegning i stedet.. :biggrin:

Re: Kartoffelpandekage

: 21. jan 2014, 22:51
af ClausAndersen
BentxBetjent skrev:
ClausAndersen skrev:
BentxBetjent skrev:Så er opskriften prøvet med en smule "off recipe".

½ Kartofler
½ Løg
Æg
En Taco mix der skulle bruges.
Salt og peber
Sprang mel over..

Sammen med et par velvoksne selvudskårne skiver oksefilet... dvs. +400gr så var det en eminent fødselsdagsmiddag for fruen og jeg på sådan en hverdagsaften.
(hun sagde i hver fald at det kunne jeg roligt lave igen :biggrin: )
Sådna!! Og vi ved jo alle at alt kød under 400gram er pålæg :razz:
Nemlig ja, :razz:

Køber ind imellem sådan en hel oksefilet på tilbud. Så får får vi et par bøffer fra den, og udfra en vurdering bliver den enten til bøffer(de gode møre) eller til et par stege eller 3 hvis de fortjener en grydestegning i stedet.. :biggrin:
Åååh. Bliver helt sulten igen! :oops:

Kartoffelpandekager

: 8. dec 2018, 19:52
af Kleth
Inspireret af vores brodeland i øst, besluttede jeg for kartoffelpandekager til aftensmaden i dag.
Jeg brugte
1 pose kartofler på 1,5kg
4 hele æg
2tsk salt
2dl mælk - øl er en glimrende substitut.
2dl hvedemel - groft rugmel giver et bedre resultat.
1dl havregryn
Peber og allehånde
1!stykke god bacon til at skære af.
1 medisterpølse
Syltede tyttebær/ribs

En pose kartofler blev behørigt skrællet og revet på et fint rivejern (råkostjern) hvor efter jeg besluttede at videregive opskriften.
C7F95EE1-4FA5-414F-910B-BE64DACE8CCF.jpeg
Kartoffelmassen blev overhældt med vand og det fik et skvæt æbleeddike - ofte er pandekagerne blevet mere dej end kartoffel så jeg besluttede en ny tilgang denne gang.
Baconen blev skåret i skiver og et par stykker blev lagt på panden.
32687AD1-D1D2-4376-8B36-088D22AC5D32.jpeg
I mellemtiden hældte jeg vandet fra kartoffelmassen og klemte overskydende vand ud.
3E190431-9F66-4624-8B60-AC21F5C21C9A.jpeg
I med 4 hele æg og vende godt rundt i massen.
9B49180B-1128-4577-82CE-15A0AE2BC7B7.jpeg
2dl mælk, der kunne også anvendes øl, tilsæt salt og krydderier.
7E77BA4C-5EA0-4D7D-8196-D5A87532DE0E.jpeg
Mel og havregryn tilsættes, det er vigtigt at massen ikke er for flydende.
2F6E89EF-2D59-44B4-8800-C7F94B89E3EE.jpeg
I modsætning til en normal pandekage dej, er dejen ikke så flydende så den skal fordeles ud over panden mekanisk.
19C68888-7D64-4EAE-AB47-307C0D4A3943.jpeg
Pandekagerne skal gennembages ved lav til mellem temperatur til de er gyldne på begge sider.
Jeg foldede dem efterfølgende og lagde dem i ovnen for at blive helt gennembagte og kartoflen mør.
32275A08-C609-409F-9A89-E4A3595DAF74.jpeg
04BEDD43-8800-4B9F-8F76-73B49ADBA3CB.jpeg
Mellem hver pandekage stegte jeg mere bacon og medisterpølse. Det hele røg i ovnen når det var stegt nok.
33542861-5461-490B-86DE-BF4BC061CA2D.jpeg
Serveres med ribs/tyttebær - jeg havde desværre glemt at købe sødt/surt så jeg kogle en hurtig kompot med brombær og ribs, som blev jævnet med maizena.
D2AE1564-0F05-4B87-B928-03607343EA99.jpeg

Re: Kartoffelpandekage

: 9. dec 2018, 11:49
af Refraktorius
En gammel tråd der kan bumpes opad, nu emnet er genoplivet.

Re: Kartoffelpandekager

: 9. dec 2018, 11:51
af Refraktorius
:goodpost:

Er det ok med dig at sammenlægge den med den gamle tråd?

Re: Kartoffelpandekager

: 9. dec 2018, 12:18
af Kleth
Refraktorius skrev:
9. dec 2018, 11:51
:goodpost:

Er det ok med dig at sammenlægge den med den gamle tråd?
:thumbup: No worries

hvad er det nu ham der tyskeren hedder? Ham som render og gemmer mine ting ........

:thumbup: No worries

Re: Kartoffelpandekager

: 9. dec 2018, 16:07
af Bofhenator
Kleth skrev:
9. dec 2018, 12:18

hvad er det nu ham der tyskeren hedder? Ham som render og gemmer mine ting ........
Herr Alzheimers?

Re: Kartoffelpandekage anno 2014 og 2018

: 9. dec 2018, 16:16
af Langenge
Jeg synes altid det bliver noget klaphat, når jeg blander revne kartofler med noget og forsøger at stege dem.
Jeg laver bare rösti, og uden æg. Bare med salt og peber.
Riv nogle bagekartofler, bland med salt og peber, vrid saften ud med et hårdt vrid med hænderne, og så ellers bare på panden.
Smager fantastisk til f.eks. en bøf.

Re: Kartoffelpandekage anno 2014 og 2018

: 9. dec 2018, 19:05
af Kleth
Langenge skrev:
9. dec 2018, 16:16
Jeg synes altid det bliver noget klaphat, når jeg blander revne kartofler med noget og forsøger at stege dem.
Jeg laver bare rösti, og uden æg. Bare med salt og peber.
Riv nogle bagekartofler, bland med salt og peber, vrid saften ud med et hårdt vrid med hænderne, og så ellers bare på panden.
Smager fantastisk til f.eks. en bøf.
Rösti kommer af to skoler, den råstegte som vi gerne ser i DK og den med forkogte kartofler som vi gerne ser mere øst på. Det er ret forskellige resultater, men begge bliver rigtig gode :thumbup:

I mine gastronomiske forsøg med kartoffelpandekager, har jeg erfaret at for at få succes med dem så er det vigtigt at dejen bliver så tyktflydende at den kommer til at ligge som en coating på de revne kartofler, ellers bliver det alt alt for svært at få homogene pandekager; for dejen løber ud og efterlader en bunke reven kartoffel. Kommer der for megen dej sker det samme :thumbdown:
Derfor startede jeg med at skylle stivelse ud (og eddiken forhindrer at det bliver brunt) og som i din opskrift vrider jeg overskuds vand og saft ud, så binder æggemassen bedre til de revne kartofler.

Og der er bestemt ikke noget galt i at lave rösti i stedet :thumbup:

Re: Kartoffelpandekage anno 2014 og 2018

: 9. dec 2018, 19:11
af Langenge
Jamen jeg ville gerne kunne lave den med kogte kartofler, da vi jo da ofte har kogte kartofler tilovers fra aftensmaden.
Det går bare altid i kludder og hænger fast og går fra hinanden.
Det gør mine råstegte rôsti ikke.

Re: Kartoffelpandekage anno 2014 og 2018

: 10. dec 2018, 22:50
af Skaði
Jeg kan til tider godt finde på at rive et løg og tilføje det til massen. Giver en lidt anden dybde end hakkede løg.