Side 1 af 1

Herre Ret: Ølgryde

: 2. mar 2014, 16:18
af Kleth
1kg eller mere klump af død ko.
6 store løg.
God spiseskefuld tørret timian eller et par kviste frisk.
6-8 lauerbærblade.
4 tern okse boulion.
4 33cl. øl gerne mørke f.eks. porter.
God spiseskefuld farin el. Muskovado sukker.
Grøn peber.
Smør.

Afpuds klump og skær i kuber af ca 3-4x5cm
Brun kuberne i smør og krydder med grøn peber.
Skær løgene i skiver og brun dem hurtigt og hårdt i smør.
Smid det hele og 3 øl i en ildfast gryde så kødet er næsten dækket og sæt den i ovnen ved 150c i et par timer. Den fjerde øl drikkes.
Jævnes og smages til med salt.

Server med mos


Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Re: Herre Ret: Ølgryde

: 2. mar 2014, 16:34
af C-X
En variant af ovenstående kan også laves på vildt, f.eks. en dyrekølle, sammen med lidt flere grønsager, såsom gulerødder og porre.

Retten er også god til kvinder, hvis de får den serveret.

Re: Herre Ret: Ølgryde

: 2. mar 2014, 21:32
af Kleth
Ingen billeder, billederne vil ikke sælge retten, for selv om det smager fantastisk, så er synet ikke så æstetisk. Minder lidt om resultatet af en Mumbai Two-Step. Men ungerne syntes det var lækkert.

Tilbehør vil få det til at se lækkert ud, men grøntsager er noget mad spiser.........

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk