Hmmmm, jeg er blevet omvendt.
Vildtretter har aldrig rigtig sagt mig noget, ænder der er magre og piggede, fasaner der er seje og tørre, rådyr der er kedelige og smager for meget af lever.
Tilbehøret, waldorfsalaten, sovsen, syltetøjet har været et større hit hos mig.
Men nytårsaften fik vi krondyrryg, der er dog noget størrelsesmæssigt der ikke helt passer. Storebror stod for tilberedningen af ryggen der var købt i brugsen som en lidt pludselig indskydelse til nytårsmenuen.
Jeg har ALDRIG før fået så mørt et stykke kød, man kunne bogstaveligt talt bide det over med læberne.
Ryggen var blevet pudset rent for sener, gnedet med salt og peber, smidt et par klatter smør på og i ovnen ved 250° ca. 5 min til overfladen lige skifter farve.
Derefter hældes vildtboullion omkring den og smides lidt baconstrimler over den, steger i 45 minutter ved 170° og hviler i 15-20 minutter.
Tilbehør: Hvide kartofler, en svampesovs lavet på vildtboullionen og finthakkede Østershatte og selvfølgelig også en veldresseret waldorfsalat.
Himmelsk siger jeg bare.
Storebrors krondyrryg.
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3734
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 644 times
- Been thanked: 658 times
Storebrors krondyrryg.
- Vedhæftede filer
-
- lille 2014-12-31 19.01.51.jpg (99.87 KiB) Vist 8327 gange
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
- Christian
- Silver Member
- Indlæg: 364
- Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
- Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
- Geografisk sted: Grindsted
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 49 times
Re: Storebrors krondyrryg.
Det ser godtnok lækkert ud, bare jeg havde en storebror, der serverede den ret for mig
Venlig hilsen
Venlig hilsen
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.
-
- Silver Member
- Indlæg: 436
- Tilmeldt: 8. dec 2006, 08:17
- Interesser: Jagt og skydning
- Geografisk sted: Nordjylland
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 39 times
Re: Storebrors krondyrryg.
HejBentxBetjent skrev:Hmmmm, jeg er blevet omvendt.
Vildtretter har aldrig rigtig sagt mig noget, ænder der er magre og piggede, fasaner der er seje og tørre, rådyr der er kedelige og smager for meget af lever.
Tilbehøret, waldorfsalaten, sovsen, syltetøjet har været et større hit hos mig.
Men nytårsaften fik vi krondyrryg, der er dog noget størrelsesmæssigt der ikke helt passer. Storebror stod for tilberedningen af ryggen der var købt i brugsen som en lidt pludselig indskydelse til nytårsmenuen.
Jeg har ALDRIG før fået så mørt et stykke kød, man kunne bogstaveligt talt bide det over med læberne.
Ryggen var blevet pudset rent for sener, gnedet med salt og peber, smidt et par klatter smør på og i ovnen ved 250° ca. 5 min til overfladen lige skifter farve.
Derefter hældes vildtboullion omkring den og smides lidt baconstrimler over den, steger i 45 minutter ved 170° og hviler i 15-20 minutter.
Tilbehør: Hvide kartofler, en svampesovs lavet på vildtboullionen og finthakkede Østershatte og selvfølgelig også en veldresseret waldorfsalat.
Himmelsk siger jeg bare.
Hvis rådyr smager lidt af lever er det ofte fordi det er overtilberedt/har fået for længe på grill eller i ovn.
-
- Banned
- Indlæg: 2496
- Tilmeldt: 10. jan 2012, 17:32
- Interesser: Jagt, håndvåben og militærhist
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 371 times
- Been thanked: 189 times
Re: Storebrors krondyrryg.
Så er jeg glad for, at det rådyr jeg har tilberedt igennem årene kun har smagt af ................. rådyr
( og ladet lever retter smage af ...... lever )
Vildt smager godt, Bent, når det er tilberedt ordentligt
( og ladet lever retter smage af ...... lever )
Vildt smager godt, Bent, når det er tilberedt ordentligt
Utaknemmelighed er verdens løn!!!
-
- Gold Member
- Indlæg: 520
- Tilmeldt: 24. nov 2008, 23:19
- Interesser: Historiske våben, skydning
- Geografisk sted: Midt-vest jylland
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 45 times
Re: Storebrors krondyrryg.
Og fasan er heller ikke tørt og kedeligt hvis tilberedt ordentligt. Jeg lavede det her til nytår, opskriften kommer måske senere, men jeg kan fortælle det er noget med æbler, smør og masser af fløde
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3734
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 644 times
- Been thanked: 658 times
Re: Storebrors krondyrryg.
Det er muligt og sandsynligt at man har en tendens til at give vildt for lang tid. Og jeg har da også fået vildtretter før der har været rigtig gode.Taby skrev: Hej
Hvis rådyr smager lidt af lever er det ofte fordi det er overtilberedt/har fået for længe på grill eller i ovn.
Men det er nok bare mig der har vænnet mig for meget til serieproducerede svinekoteletter og kunstigt mørnede ko-bøffer.
Istedet for at acceptere og nyde den forskel der nu en gang er, på kød "direkte" fra naturen..
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
-
- Platin Member
- Indlæg: 2970
- Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
- Interesser: Jagt, skydevåben...
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 259 times
- Been thanked: 511 times
Re: Storebrors krondyrryg.
Langtidsstegning og bacon. Det er to ting der, også hver for sig, nemt kan gøre rådyr til en kedelig oplevelse. Rådyr skal ikke smage af svinefedt. Skal der tilsættes lidt fedt (fint til ovnstege) så er kalvefedt fint, da det smager nogenlunde som rådyrfedt.
For bare to år siden var jeg stor tilhænger af kød indviklet i bacon eller i sammenkogt. I dag har jeg det modsat. Men det er nok fordi jeg har lært at tilberede kød ordenligt, samt vælge ordentlig kød. Rådyr skal som okse og kalv have en god stegeskorpe og have en del varme i kort tid, fremfor lidt varme i lang tid. Dog tror jeg Sous vide er lækkert, men det er jo også noget andet.
For bare to år siden var jeg stor tilhænger af kød indviklet i bacon eller i sammenkogt. I dag har jeg det modsat. Men det er nok fordi jeg har lært at tilberede kød ordenligt, samt vælge ordentlig kød. Rådyr skal som okse og kalv have en god stegeskorpe og have en del varme i kort tid, fremfor lidt varme i lang tid. Dog tror jeg Sous vide er lækkert, men det er jo også noget andet.
- Langenge
- Platin Member
- Indlæg: 7281
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 286 times
- Been thanked: 1066 times
Re: Storebrors krondyrryg.
Jeg lavede rådyrkølle nytårsaften.
Brunede den ved kraftig varme, så den fik en pæn stegeskorpe, og overdængede den så med koldt smør i rigelige mængder, og steget den videre i ovnen ved 150 grader til den var rød indvendig. Lod den hvile, tildækket, og så var den lyserød inders inde, da den blev serveret.
Med rigtig vildtsovs, hasselback kartofler og waldorfsalat og tyttebær.
Brunede den ved kraftig varme, så den fik en pæn stegeskorpe, og overdængede den så med koldt smør i rigelige mængder, og steget den videre i ovnen ved 150 grader til den var rød indvendig. Lod den hvile, tildækket, og så var den lyserød inders inde, da den blev serveret.
Med rigtig vildtsovs, hasselback kartofler og waldorfsalat og tyttebær.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!