Okse filet a la Beef Wellington

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3739
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 650 times
Been thanked: 660 times

Okse filet a la Beef Wellington

Indlæg af BentxBetjent » 13. jan 2015, 20:58

Inspireret af denne post: http://nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f ... 99#p618301 Tak NielsM :Hug:

Det skulle egentligt have været lavet i søndags, men pludselig sad vi i bilen..
Yngste barnebarn havde lavet "stunt" og ville ikke støtte på benet, så vi måtte passe de to storebrødre imens far, mor og Mille brugte søndag aften på skadestuen. :ambulance:

Ingredienser
1 kg Oksefilet
500 gr. Champignon
1 Rulle Butterdej 250gr.
Salt og Peber
Cremet Balsamico Eddike

Intet fancy, det er jo bare en ganske alm. tirsdag.. :mrgreen:
Desværre ingen billeder af tilberedningen. Det var først da jeg tog den ud af ovnen, jeg tænkte: " Der skal da lige tages et par billeder".

50gr margarine/olie smeltes i stegegryden, og stegen svitses så den er godt lukket i kødet. Så smides den på en tallerken og stilles i køleskabet.
De finthakkede champignon hældes i gryden, med en lille ekstra klat margarine, der drysset rigeligt salt og peber i og et par spiseskefulde Balsamico Eddike.
De får lov at stå og simre en lille times tid, så væden er fordampet. Hældes i et dørslag og står også og køler af.

1½ time senere pakkes butterdejen ud, og champignonerne fordeles på den. Det pakkes omkring den afkølede filet, og der pensles med æggehvide i samlinger og hele overfladen.
Pakken sættes på en bageplade med samlingerne i dejen nedad, Steges i ovnen ved 225° til stegetermometret viste 55°, ca. 45 minutter.

Sådan ser den ud når den kommer ud af ovnen.
Lige ud af ovnen.jpg
Lige ud af ovnen.jpg (98.4 KiB) Vist 4623 gange
Efter 20 minutters hviletid, er den klar til at blive skåret.
Skåret.jpg
Skåret.jpg (99.02 KiB) Vist 4623 gange
Mmmmmm, så er der serveret sådan en almindelig kedelig tirsdag :biggrin:
Vedhæftede filer
Så er der serveret.jpg
Så er der serveret.jpg (97.86 KiB) Vist 4623 gange
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Brugeravatar
LapuaMagnum
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2039
Tilmeldt: 27. maj 2014, 19:23
Interesser: Jagt, IPSC langspyt
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 840 times
Been thanked: 266 times

Re: Okse filet a la Beef Wellington

Indlæg af LapuaMagnum » 13. jan 2015, 21:45

Er det små tallerkener eller er det en kæmpe beef well?

Det ser lækkert ud :smile:

mvh
Hellere være neutral og kunne sit kram frem for at ligne en million og være uduelig!

Brugeravatar
7TCU
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 820
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 174 times
Been thanked: 90 times

Re: Okse filet a la Beef Wellington

Indlæg af 7TCU » 13. jan 2015, 22:01

Ser sgu godt ud :smile:

Men hvor er saucen henne ?? :giggle:
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3739
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 650 times
Been thanked: 660 times

Re: Okse filet a la Beef Wellington

Indlæg af BentxBetjent » 14. jan 2015, 15:48

LapuaMagnum skrev:Er det små tallerkener eller er det en kæmpe beef well?


mvh
Det er ikke små tallerkener, men heller ikke en kæmpe steg.
7TCU skrev:Ser sgu godt ud :smile:

Men hvor er saucen henne ?? :giggle:
Ingen saft, ingen sovs.. jeg gider ikke de her pulversovse. Så hustruen fik at vide: "Vil du ha' sovs, må du selv lave den"
Derfor ingen sovs.

Men de smudsige champignoner omkring kødet var en udmærket substitut..
Og sådan en gang dej holder fint på saften i kødet.. :savl:
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Besvar