Lammeculotte - Sous vide
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Lammeculotte - Sous vide
Jeg er kommet til at love en veninde at invitere hende på "lammeculotte sous vide" - Men inden hun kommer her og spiser måtte jeg jo lige teste menuen
Egentligt ville jeg blot have lavet en enkelt culotte, men de er købt i pakker af 4 på frost og lod sig ikke skille ad med vold i aftes, så jeg måtte jo indkalde forstærkninger til at hjælpe med at spise det. Det gik så ud over mine rare naboer, der gladeligt stillede op som testkaniner til noget god mad.
Ingredienser og fremgangsmåde:
4 lammeculotter (ca 1,5 kg i alt)
Rosmarin
Salt + peber
Et helt hvidløg
Smør
Rødvin
Smørret smeltes på panden, knust hvidløg + rosmarin + salt og peber "brændes af" i smøret hvorefter der tilsættes en passende mængde rødvin.
Kødet smides i en vakumpose og krydderierne hældes ved samt et ekstra skvæt rødvin.
Lammet vakumpakkes og puttes i 56 grader varmt vand i 8-9 timer.
Når tiden er ved at være gået, om der går 7,5 eller 9 timer gør ikke den store forskel, er det MEGET VIGTIGT at gemme saften fra posen, da den danner grundlag for en god sovs!
Stegeskyen (eller hvad den nu hedder) hældes i en gryde og varmes godt op - Der tilsættes fløde og mere rødvin efter "fingerspitzgefühl" og den koges godt op og igennem i nogle minutter for at få alt alkohol dampet ud. Smag til med salt og peber.
Lammet brunes godt af på alle sider på en varm grillpande og snittes i passende skiver.
Jeg kan hilse og sige at retten var godkendt af mine flinke test-naboer.
Egentligt ville jeg blot have lavet en enkelt culotte, men de er købt i pakker af 4 på frost og lod sig ikke skille ad med vold i aftes, så jeg måtte jo indkalde forstærkninger til at hjælpe med at spise det. Det gik så ud over mine rare naboer, der gladeligt stillede op som testkaniner til noget god mad.
Ingredienser og fremgangsmåde:
4 lammeculotter (ca 1,5 kg i alt)
Rosmarin
Salt + peber
Et helt hvidløg
Smør
Rødvin
Smørret smeltes på panden, knust hvidløg + rosmarin + salt og peber "brændes af" i smøret hvorefter der tilsættes en passende mængde rødvin.
Kødet smides i en vakumpose og krydderierne hældes ved samt et ekstra skvæt rødvin.
Lammet vakumpakkes og puttes i 56 grader varmt vand i 8-9 timer.
Når tiden er ved at være gået, om der går 7,5 eller 9 timer gør ikke den store forskel, er det MEGET VIGTIGT at gemme saften fra posen, da den danner grundlag for en god sovs!
Stegeskyen (eller hvad den nu hedder) hældes i en gryde og varmes godt op - Der tilsættes fløde og mere rødvin efter "fingerspitzgefühl" og den koges godt op og igennem i nogle minutter for at få alt alkohol dampet ud. Smag til med salt og peber.
Lammet brunes godt af på alle sider på en varm grillpande og snittes i passende skiver.
Jeg kan hilse og sige at retten var godkendt af mine flinke test-naboer.
- Vedhæftede filer
-
- lam01.jpg (63.06 KiB) Vist 21362 gange
-
- lam02.jpg (65.27 KiB) Vist 21362 gange
-
- lam03.jpg (47.95 KiB) Vist 21362 gange
-
- lam04.jpg (59.9 KiB) Vist 21362 gange
-
- lam05.jpg (55.6 KiB) Vist 21362 gange
-
- lam06.jpg (59.67 KiB) Vist 21362 gange
-
- lam07.jpg (51.26 KiB) Vist 21362 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Caspian1911
- Moderator
- Indlæg: 4083
- Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
- Interesser: IPSC, gamle danske våben
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 565 times
- Been thanked: 369 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Mums, det ser godt ud.
Jeg må vist have mig en vacuum-pakker.
Jeg må vist have mig en vacuum-pakker.
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP
~ John Glenn, RIP
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Er det E-formlen?Wildlife skrev: "fingerspitzgefühl"
E=Enough.
Det ser spitzenklasse ud [emoji106]
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Bronze Member
- Indlæg: 96
- Tilmeldt: 9. jul 2008, 03:45
- Interesser: Intet primært
- Geografisk sted: Dk - Sjælland og øerne; øst og sydøst
- Has thanked: 83 times
- Been thanked: 9 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Langtidsstegning er en fantastiske måde at tilberede kød på. Har lavet culotte med +4t i ovn, 4½kg lammekølle med 5t i kuglegrill, og jule-flaskesteg(hallalslagtet!) med 6t i alm.ovn. Men det her kunne se ud til at toppe det.
Tak for inspiration - nu vil jeg æde min morgen leverpostejsmad
Tak for inspiration - nu vil jeg æde min morgen leverpostejsmad
My Tuppence Worth
mvh
Ulyng
mvh
Ulyng
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Det er "Jeg tror det her er passende" efter et par "skvulpe" rødvin formlenKleth skrev:Er det E-formlen?Wildlife skrev: "fingerspitzgefühl"
E=Enough.
Det ser spitzenklasse ud [emoji106]
- Jeg er ikke typen der følger en opskrift, det er trods alt sjovere at prøve sig lidt frem. Og jeg har endnu ikke oplevet at lave noget mad der ikke kunne spises.
Næste projekt i sous vide må være andebryster en dag.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Jeg bruger sjældent rødvin i mad, da jeg synes det har en tilbøjelighed til at give kødet en levret smag eller sovsen en fimset smag, så jeg bruger gerne en drikbar Tawney port i stedet.
En kombination af chili og øl (pilsner el IPA) giver også en fabelagtig smag.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
En kombination af chili og øl (pilsner el IPA) giver også en fabelagtig smag.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Gentager successen i aften
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Platin Member
- Indlæg: 1304
- Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
- Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
- Geografisk sted: sydjylland
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 236 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
ser sgide godt ud !
hvad har du til at styre temperaturen med
hvad har du til at styre temperaturen med
Bobo ------ Igen uden billeder
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
En Steba SV100 (http://steba.com/product/cooking/sous-v ... l/?lang=en) parkeret i en SmartStore 31 plastikkasse (fødevaregodkendt til 120C)Bobo skrev:ser sgide godt ud !
hvad har du til at styre temperaturen med
Min vakumpakker er en GB100 fra http://grillbutikken.dk/vakuumpakkere/3 ... er-gb-100s
- Vedhæftede filer
-
- 2016-10-08 10.48.25.jpg (587.99 KiB) Vist 20611 gange
-
- 2016-10-08 10.48.19.jpg (455.47 KiB) Vist 20611 gange
-
- 2016-10-08 10.09.17.jpg (555.94 KiB) Vist 20611 gange
-
- 2016-10-08 10.07.37.jpg (630.93 KiB) Vist 20611 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Det blev også ret godt i dag :)
Og i dag huskede jeg rødvinen, det er vist en der kom som gave på et tidspunkt, men den var ok, selvom shiraz ikke altid er min yndlingsdrue..
Og i dag huskede jeg rødvinen, det er vist en der kom som gave på et tidspunkt, men den var ok, selvom shiraz ikke altid er min yndlingsdrue..
- Vedhæftede filer
-
- 2016-10-08 18.36.15.jpg (678.8 KiB) Vist 20563 gange
-
- 2016-10-08 18.39.58.jpg (717.05 KiB) Vist 20563 gange
-
- 2016-10-08 18.46.46.jpg (716.7 KiB) Vist 20563 gange
-
- 2016-10-08 19.12.12.jpg (566.36 KiB) Vist 20563 gange
-
- 2016-10-08 18.54.20.jpg (712.02 KiB) Vist 20563 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7308
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Du har en veninde på besøg til lækker middag, og du har tid til NVF? Tyder ikke godt....
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Den oprindelige tråd er fra sidste år - I dag bor veninden her og er blevet opgraderet til kæreste og det var min familie der var på besøg til middag.Langenge skrev:Du har en veninde på besøg til lækker middag, og du har tid til NVF? Tyder ikke godt....
Og vi ved jo alle at prioriteten er at NVF er over familie
Men om lidt laver jeg vafler med is til dessert
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Langenge
- This member is
- Indlæg: 7308
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 1072 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Så er jeg mere roligWildlife skrev:Den oprindelige tråd er fra sidste år - I dag bor veninden her og er blevet opgraderet til kæreste og det var min familie der var på besøg til middag.Langenge skrev:Du har en veninde på besøg til lækker middag, og du har tid til NVF? Tyder ikke godt....
Og vi ved jo alle at prioriteten er at NVF er over familie
Men om lidt laver jeg vafler med is til dessert
Nu kommer min kone også ned med bagte æbler og hjemmelavet softice og kaffe
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Bare rolig, vi lider ingen nød :)Langenge skrev:Så er jeg mere roligWildlife skrev:Den oprindelige tråd er fra sidste år - I dag bor veninden her og er blevet opgraderet til kæreste og det var min familie der var på besøg til middag.Langenge skrev:Du har en veninde på besøg til lækker middag, og du har tid til NVF? Tyder ikke godt....
Og vi ved jo alle at prioriteten er at NVF er over familie
Men om lidt laver jeg vafler med is til dessert
Nu kommer min kone også ned med bagte æbler og hjemmelavet softice og kaffe
- Vedhæftede filer
-
- 2016-10-08 21.11.09.jpg (606.97 KiB) Vist 20524 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Lammeculotte - Sous vide
Kom til at lave lam igen i dag til påskefrokosten..
Så mig op kl 5 og starte med at lave med. Små 7 timer ved 57,5 grader i dag.
Resultatet blev perfekt mørt og flot.
Så mig op kl 5 og starte med at lave med. Små 7 timer ved 57,5 grader i dag.
Resultatet blev perfekt mørt og flot.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."