Chili con Carne
-
- Silver Member
- Indlæg: 405
- Tilmeldt: 1. jul 2014, 12:48
- Interesser: Jagt, natur og oplevelser
- Geografisk sted: Vestsjaelland
- Geografisk sted: Vestsjalland, Denmark
- Has thanked: 32 times
- Been thanked: 133 times
Re: Chili con Carne
Den bliver "fredagsmad" herhjemme i morgen, til en familie der ikke kan lide Selleri, chili eller bønner... Det bliver et spændende eksperiment, om ikke andet så bliver der en masse til fryseren til mig :-)
12/76
.308
6,55x55
.22lr
.308
6,55x55
.22lr
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Chili con Carne
Så laver du bare en af hver, og fortæller os her hvor stor forskellen er.High Standard skrev: ↑24. sep 2020, 08:08Hej Kleth og Peter,
Tjah, vi må jo gøre et forsøg, selvom originalen godt nok ser super fin ud
Hilsen
High Standard
Peter
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Chili con Carne
Lad være med at fortælle resten af familien hvad du har kommet I retten - så spiser de den med velbehag :-)
Spidskommen er den allervigtigste ingrediens. Det er den der får chili con carne til at smage af chili con carne
Peter
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Ser de ikke sellerien, vil de ikke vide der er selleri i Jeg plejer at sige at sovsen kunne laves på ræv eller kat der har ligget i en uge, uden at nogen vill ane det
Jeg blander først bønnerne i lige inden serveringen; bønnerne bliver kedlige og melede hvis de bliver frosset ned, så jeg fryser kun "sovsen" - Men den er så også rigtig god at bruge til wraps/burritos o.a. Min yngste kan nu heller ikke lide bønner, så en option er jo at undlade at blande bønnerne i, men have dem som tilbehør. Med bønnerne er det IMHO super vigtigt at de er lækre, ikke det syrlige snask der kommer ud af en dåse Det er heller ikke sidste gang jeg anvender limabønner i retten, de er mildere i smagen end kidneybønnerne.
Man kan jo også lave "refried beans" som tilbehør
Knæk og bræk med det
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- This member is
- Indlæg: 7725
- Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
- Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Has thanked: 594 times
- Been thanked: 1245 times
Re: Chili con Carne
Det er i øvrigt ikke udblødningen, der nedbryder lektinen, i Bønnerne.
Det er kogningen, til de er HELT møre.
En Mexikansk Kok, kunne ikke drømme om, at spilde tid, på udblødning....
Det er faktisk spild, at hælde iblødsætningsvandet ud, da man derved mister en hel del, af de gode stoffer, bønnerne indeholder.
https://www.naturli.dk/artikel/de-besva ... de-bonner/
https://politiken.dk/mad/madnyt/art5479 ... C3%A6ldede (Kræver desværre abonnement)
Jeg er selv holdt op med at iblødsætte bønner, når jeg benytter de tørrede. Og det har ikke givet problemer, bare de er HELT gennemkogte.
Det er kogningen, til de er HELT møre.
En Mexikansk Kok, kunne ikke drømme om, at spilde tid, på udblødning....
Det er faktisk spild, at hælde iblødsætningsvandet ud, da man derved mister en hel del, af de gode stoffer, bønnerne indeholder.
https://www.naturli.dk/artikel/de-besva ... de-bonner/
https://politiken.dk/mad/madnyt/art5479 ... C3%A6ldede (Kræver desværre abonnement)
Jeg er selv holdt op med at iblødsætte bønner, når jeg benytter de tørrede. Og det har ikke givet problemer, bare de er HELT gennemkogte.
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Det er nemlig gennemkogningen der nebryder lektinerne og for at blive gennemkogte (på 60min) skal de være udblødt først, hence min beskrivelse
En del amagerkanere anvender intervalkogning, der er en del mere effektivt end den danske udblødning og efterfølgende kogning, men den er ikke "officielt" accepteret i Danmark, d.v.s. at der ikke er nogen (jeg har i hvert fald ikke fundet en officiel kilde endnu) der officielt vil udtale sig om at lektinerne bliver ordentligt nedbrudt i den process, hvorfor jeg ikke har beskrevet intervalkogning.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- This member is
- Indlæg: 7725
- Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
- Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Has thanked: 594 times
- Been thanked: 1245 times
Re: Chili con Carne
Hvis de ikke er iblødsat, så koger jeg dem gerne, i 2-3 timer. men nu skal en god chili jo gerne stå, og simre.....
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
-
- Newbie
- Indlæg: 16
- Tilmeldt: 18. sep 2020, 22:37
- Interesser: jagt
- Geografisk sted: sydvestjylland
- Been thanked: 1 time
Re: Chili con Carne
For sadan hvor I ka' - mange tak for tekst og foto, kan godt se, at det er den absolutte amatørudgave jeg har haft gang i...
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Chili con Carne
Så længe det bare smager godt, er det vel underordnetaltekeiler12 skrev: ↑25. sep 2020, 18:07For sadan hvor I ka' - mange tak for tekst og foto, kan godt se, at det er den absolutte amatørudgave jeg har haft gang i...
Jeg startede oprindeligt med at jeg til min jagt ville lave chili con carne og jeg fik så en perfid og nedladende bemærkning Relateret til chili con carne og jeg besluttede mig for at modbevise og implementere en gourmand version af chili con carne Jeg har bl.a. søgt inspiration i Heston Blumenthal’ opskrifter og tilpasset processerne
En af udfordringerne var at jeg skulle levere et ret stort antal kuverter og jeg havde hverken faciliteter til at nedkøle så stor en portion eller varme det op fra køleskabstemperatur; så jeg valgte at holde den varm i stedet, hvad der gjorde den til 24t simremad
Retten blev samlet og transporteret i normbeholdere, som røg i ovnen på 100C om morgenen og så var maden klar til frokosten.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”