Chili con Carne

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 11. aug 2015, 16:28

Jeg bruger

500g hakket død malkeko
1kg tyksteg eller filét (også død malkeko)
1 pakke bacon, tern eller skivet.
6 zitauerløg
2 dåser hakket tomat (alt. kog din egen, det er bedre) + 2 dåser tomatpure.
6 fed hvidløg
1spsk brun farin
2-4 chili (jeg brugte 4 små cayenne, en citron chili og en hungarian black, alt af egen avl)
4 peberfrugter eller nogle syltede fra glas/dåse.
⅔l øl, f.eks. 2 Harboe Guld eller Wibroe Porter, jeg kan alligevel ikke smage forskel om det er en kvalitets øl eller billig-bajer :drunk: i den færdige ret.
100g mørk chokolade ~70%
2-3 bouillon terninger(salt&fedt)
Salt
1tsk knust spidskommen
5 knuste enebær.
Optional: 2 poser tørrede bønner, husk tid til udblødning.

Kom enebær, spidskommen i en stor gryde og rist krydderierne, kom bacon i og steg det sammen.
Snit løgene, knus hvidløget og kom det i sammen med baconen.
Varm en pande godt op og brun hakkekødet grundigt.
Kom det brunede hakkekød i med løgene og tilsæt øl, farin, hakket tomat og pure.
Peberfrugterne kan smøres med olie, grilles og flåes, det giver et bedre resultat, men her har jeg bare snittet dem og kommet dem i gryden med resten, jeg havde også en rest syltede paprika, jeg kom i. Har du noget røget chili som f.eks. chipotle, så er det med til at give retten mere fylde og styrke.
Lad indholdet i gryden simre, evt. i ovnen ved 90-100C
Skær chilierne i skiver og steg dem i rigeligt smør til de bliver lidt brune. Tilsæt lidt af smøret til retten i gryden og smag til med smøret lidt af gangen til den ønskede styrke opnåes, brug evt. også de stegte skiver, men vær forsigtig, da deres styrke tager til efterhånden som de koger ud. Skal det bare rykke i r...ullet, så kom det hele i fra starten af.

Skær kødet i tern f.eks. 3x3x5cm, drys det med salt og brun det lidt ad gangen på en meget varm pande, gerne den som også blev brugt til chilien.

Kom kødet i gryden med resten og lad det simre en times tid.
Smag til med bouillon og eller salt.
Læg chokoladen på toppen af gryderetten og lad den smelte, hvor efter den røres i retten.

En traditionel chili serveres uden bønner, men ønskes bønner, så udblød 2 poser bønner - Jeg foretrækker de røde kidney bønner, men for syns skyld bruger jeg ofte 1 pose røde og en pose hvide bønner, som jeg kommer i en skål med koldt vand og tilsætter en lille håndfuld salt til vandet. Dagen efter koger jeg bønnerne 1 time i en frisk portion saltvand.
OBS Bønnerne skal først i chilien kort før servering! Ellers bliver det noget grynet snask.
Mere om udblødning og om at koge bønner
http://pol.dk/1220865

Server med brød, ris, bønner eller bare som det er....... Evt. med cremefraiche og chilisovs

Serverings billeder følger

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Vedhæftede filer
uploadfromtaptalk1439303169895.jpg
uploadfromtaptalk1439303169895.jpg (42.28 KiB) Vist 16678 gange
uploadfromtaptalk1439303212107.jpg
uploadfromtaptalk1439303212107.jpg (51.44 KiB) Vist 16678 gange
uploadfromtaptalk1439303247529.jpg
uploadfromtaptalk1439303247529.jpg (46.09 KiB) Vist 16678 gange
uploadfromtaptalk1439303268290.jpg
uploadfromtaptalk1439303268290.jpg (54.02 KiB) Vist 16678 gange
uploadfromtaptalk1439303282317.jpg
uploadfromtaptalk1439303282317.jpg (58.29 KiB) Vist 16678 gange
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

T-REX
This member is
This member is
Indlæg: 7708
Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Has thanked: 590 times
Been thanked: 1243 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af T-REX » 12. aug 2015, 00:18

Jeg bliver sulten :numberone:
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 12. aug 2015, 07:04

Og det endelige resultat, med bønner
Billede
Det er min 8åriges livret og han udtalte "Det smager pragtfuldt!"
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11048
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 726 times
Been thanked: 2624 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af C-X » 12. aug 2015, 07:06

Jeg blev født sulten og går i graven sulten. Billeder som disse hjælper ikke!
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 12. aug 2015, 07:08

We are born naked, wet and hungry; then things get worse . . .
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
Kambiri
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 390
Tilmeldt: 15. apr 2012, 20:18
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Aalborg - Opland
Has thanked: 88 times
Been thanked: 26 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kambiri » 12. aug 2015, 09:12

Kleth skrev:Jeg bruger

500g hakket død malkeko
1kg tyksteg eller filét (også død malkeko)
1 pakke bacon, tern eller skivet.
6 zitauerløg
2 dåser hakket tomat (alt. kog din egen, det er bedre) + 2 dåser tomatpure.
6 fed hvidløg
1spsk brun farin
2-4 chili (jeg brugte 4 små cayenne, en citron chili og en hungarian black, alt af egen avl)
4 peberfrugter eller nogle syltede fra glas/dåse.
⅔l øl, f.eks. 2 Harboe Guld eller Wibroe Porter, jeg kan alligevel ikke smage forskel om det er en kvalitets øl eller billig-bajer :drunk: i den færdige ret.
100g mørk chokolade ~70%
2-3 bouillon terninger(salt&fedt)
Salt
1tsk knust spidskommen
5 knuste enebær.
Optional: 2 poser tørrede bønner, husk tid til udblødning.

Kom enebær, spidskommen i en stor gryde og rist krydderierne, kom bacon i og steg det sammen.
Snit løgene, knus hvidløget og kom det i sammen med baconen.
Varm en pande godt op og brun hakkekødet grundigt.
Kom det brunede hakkekød i med løgene og tilsæt øl, farin, hakket tomat og pure.
Peberfrugterne kan smøres med olie, grilles og flåes, det giver et bedre resultat, men her har jeg bare snittet dem og kommet dem i gryden med resten, jeg havde også en rest syltede paprika, jeg kom i. Har du noget røget chili som f.eks. chipotle, så er det med til at give retten mere fylde og styrke.
Lad indholdet i gryden simre, evt. i ovnen ved 90-100C
Skær chilierne i skiver og steg dem i rigeligt smør til de bliver lidt brune. Tilsæt lidt af smøret til retten i gryden og smag til med smøret lidt af gangen til den ønskede styrke opnåes, brug evt. også de stegte skiver, men vær forsigtig, da deres styrke tager til efterhånden som de koger ud. Skal det bare rykke i r...ullet, så kom det hele i fra starten af.

Skær kødet i tern f.eks. 3x3x5cm, drys det med salt og brun det lidt ad gangen på en meget varm pande, gerne den som også blev brugt til chilien.

Kom kødet i gryden med resten og lad det simre en times tid.
Smag til med bouillon og eller salt.
Læg chokoladen på toppen af gryderetten og lad den smelte, hvor efter den røres i retten.

En traditionel chili serveres uden bønner, men ønskes bønner, så udblød 2 poser bønner - Jeg foretrækker de røde kidney bønner, men for syns skyld bruger jeg ofte 1 pose røde og en pose hvide bønner, som jeg kommer i en skål med koldt vand og tilsætter en lille håndfuld salt til vandet. Dagen efter koger jeg bønnerne 1 time i en frisk portion saltvand.
OBS Bønnerne skal først i chilien kort før servering! Ellers bliver det noget grynet snask.
Mere om udblødning og om at koge bønner
http://pol.dk/1220865

Server med brød, ris, bønner eller bare som det er....... Evt. med cremefraiche og chilisovs

Serverings billeder følger

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Prøv at tilsætte lidt hakket bladselleri!
Gamo CF30 cal.22
Baikal IJ27e
Rössler Titan 6 Lux. cal .308
-------------------------------------------------
Hvis du føler dig stødt af min kommentar er det sikkert fordi du ikke forstår min ironi.
Smid mig en PB istedet for at fylde tråden med opstød, til gene for alle (-:

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 12. aug 2015, 10:19

Kambiri skrev:Prøv at tilsætte lidt hakket bladselleri!
Det lyder som en glimragende ide :thumbup: Det må jeg prøve næste gang.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
Herluf
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 581
Tilmeldt: 12. apr 2006, 22:52
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 168 times
Been thanked: 138 times
Kontakt:

Re: Chili con Carne

Indlæg af Herluf » 12. aug 2015, 10:54

Mexicanernes hemmelighed til mange af deres gryderetter er peanuts. Nu er chili con carne ikke ligefrem mexicansk mad, men det plejer at fungere ret godt med enten peanut butter eller, endnu bedre, stegte peanuts som kommer en tur i blenderen.

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11048
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 726 times
Been thanked: 2624 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af C-X » 12. aug 2015, 10:57

Ja, jordnødder til krydret mad er skønt. Man skal lige kigge på glassene med jordnøddesmør, inden man køber. De billige er lige så meget palmeolie og smager ret skidt.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Elbæk
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 6305
Tilmeldt: 15. okt 2007, 15:01
Interesser: WW2/jagt/CAS/blankvåben
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 559 times
Been thanked: 1340 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Elbæk » 12. aug 2015, 13:01

:eating:

Chili con Carne er en af mine absolutte hofretter:

500 g hakket oksekød med høj fedtprocent
2 pakker bacon i strimler
2 alm. løg
2-3 dåser hvide bønner i tomat (alt efter hvor mange som spiser med)
2 dåser flåede hakkede tomater
1 lille dåse tomatpuré
1 porter el. brown ale (så sød som muligt)
1 dl. meget stærk kaffe (altså brygget kaffe, ikke bønner)
Tørret chili og syltede jalapeños i skiver (mængde efter smag)
Stødt rosenpaprika el. røget paprika (efter smag)
Bourbon (personligt finder jeg at Maker's Mark passer min smag)
1/2 L piskefløde
100 g mørk chokolade (+70%)

Løgene hakkes og svitses glasklare
Bacon skæres ud i ca. 1x1 stykker, tilsættes og brunes af - herefter oksekød
Når løg, bacon og oksekød er brunet godt af hakkes chokoladen og tilsættes under omrøring
Herefter tilsættes ca. 2 cl. bourbon under grundig omrøring
Når bourbonen er mere eller mindre fordampet tilsættes porteren og kaffen - og retten får lov til at koge ind i 10-15 min under lejlighedsvis omrøring
Tørret chili, jalapeños og paprika (samt salt/peber) tilsættes. Smag til, retten skal på nuværende tidspunkt være lidt stærkere end det ønskede slutresultat
Tilsæt hakkede tomater, bønner i tomat, rør rundt, smag til med tomatpuré
Lad retten simre i 20-30 min
Smag til med tørret chili, syltede jalapeños, paprika og salt/peber - evt. 2 cl. bourbon efter smag
Lad retten simre i 10-15 min
Smag til igen
Tag retten af blusset og lad den køle af, gerne i fryser eller køleskab (denne process skulle give en mere rund og mindre brændende chili smag - mit indtryk er at der virker)
Bring retten til kog igen.
Tilsæt 2 cl. bourbon og piskefløde, under omrøring. Lad piskefløden legere, server!

Serveres med fed cremefraiche/græsk yoghurt, tyrkisk brød og godt øl.

Retten laves allerbedst over bål, hvor røgen giver den noget helt særligt.

I stedet for (eller som supplement til) oksekød kan elg (hakket el. i strimler) benyttes med stor succes.
"Wer mit Ungeheuern kämpft, mag zusehn, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Und wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein."
-Friedrich Nietzsche, Jenseits von Gut und Böse, 1886

Bobo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1301
Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
Geografisk sted: sydjylland
Has thanked: 522 times
Been thanked: 234 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Bobo » 12. aug 2015, 13:17

Det er da vist nogle supergode opskrifter i der offentliggør - tak for det - det viser jo hvor rummelig og inkluderende denne ret (og dette forum) er
Jeg vil helt sikkert prøve begge opskrifter
Så vidt jeg husker er retten oprindelig kun med svinekød - hvilket ikke er så ringe endda - og oksekød er en "nymodens" ting i retten, men det råder i jo fint bod på med bacon.
Og så mener jeg i har glemt at den skal serveres med øl ved siden ( rigeligt og gerne en let type)
Bobo ------ Igen uden billeder

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 12. aug 2015, 13:58

Bobo skrev:Det er da vist nogle supergode opskrifter i der offentliggør - tak for det - det viser jo hvor rummelig og inkluderende denne ret (og dette forum) er
Jeg vil helt sikkert prøve begge opskrifter
Så vidt jeg husker er retten oprindelig kun med svinekød - hvilket ikke er så ringe endda - og oksekød er en "nymodens" ting i retten, men det råder i jo fint bod på med bacon.
Og så mener jeg i har glemt at den skal serveres med øl ved siden ( rigeligt og gerne en let type)
Ja, der skal nok serveres Sol, Corona til eller cowboy kaffe til som Elbæk har i hans opskrift :thumbup:
Egentligt tror jeg ikke der er eller har været nogen regler for hvad der må og skal være i Chili con Carne, altså ud over kød og Chili. Det sagt har jeg prøvet at lave det på rådyr, hvad der ikke var en succes, da jeg oplevede at kødet fik en leveragtig smag.
Noget af det interessante ved Chili con Carne er jo også at hver kok kan have sin egen tilgang og jeg har da også haft succes med både kaffe, rødvin og død gris i min chili :biggrin: - Og for mig er Chili con Carne mere end millionbøf med chili, som jeg desværre alt for ofte har fået serveret (dette var ikke kritik af konkrete opskrifter).
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af HappyNanoq » 12. aug 2015, 14:24

Af og til rister jeg lige lidt cashewnødder i noget olie (oliven eller kokosnøddeolie) til sådan noget.
Peanuts har jeg aldrig rigtig brugt, men kan være man skulle prøve det.

Ender dog altid med for meget chili - og for lidt "Con Carne" her. :oops:
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 12. aug 2015, 14:53

HappyNanoq skrev:Ender dog altid med for meget chili - og for lidt "Con Carne" her. :oops:
Det er derfor du skal have kulfilter på indsugningen til dit køleskab :biggrin:
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 11048
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Guns 'n' bunnies
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 726 times
Been thanked: 2624 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af C-X » 12. aug 2015, 14:58

Kleth skrev:
HappyNanoq skrev:Ender dog altid med for meget chili - og for lidt "Con Carne" her. :oops:
Det er derfor du skal have kulfilter på indsugningen til dit køleskab :biggrin:
Næeh, det skal afmonteres fra køleskabet og påmonteres på bamsen selv, efter indtagelse af bønner :blink:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af HappyNanoq » 12. aug 2015, 15:00

Bor alene, så ingen problemer der. :)

Desuden plejer vinduet at stå på klem når jeg er hjemme. :smile:
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 17. maj 2016, 17:58

Kleth skrev:Jeg bruger

500g hakket død malkeko
1kg tyksteg eller filét (også død malkeko)
1 pakke bacon, tern eller skivet.
6 zitauerløg
2 dåser hakket tomat (alt. kog din egen, det er bedre) + 2 dåser tomatpure.
6 fed hvidløg
1spsk brun farin
2-4 chili (jeg brugte 4 små cayenne, en citron chili og en hungarian black, alt af egen avl)
4 peberfrugter eller nogle syltede fra glas/dåse.
⅔l øl, f.eks. 2 Harboe Guld eller Wibroe Porter, jeg kan alligevel ikke smage forskel om det er en kvalitets øl eller billig-bajer :drunk: i den færdige ret.
100g mørk chokolade ~70%
2-3 bouillon terninger(salt&fedt)
Salt
1tsk knust spidskommen
5 knuste enebær.
Optional: 2 poser tørrede bønner, husk tid til udblødning.

Kom enebær, spidskommen i en stor gryde og rist krydderierne, kom bacon i og steg det sammen.
Snit løgene, knus hvidløget og kom det i sammen med baconen.
Varm en pande godt op og brun hakkekødet grundigt.
Kom det brunede hakkekød i med løgene og tilsæt øl, farin, hakket tomat og pure.
Peberfrugterne kan smøres med olie, grilles og flåes, det giver et bedre resultat, men her har jeg bare snittet dem og kommet dem i gryden med resten, jeg havde også en rest syltede paprika, jeg kom i. Har du noget røget chili som f.eks. chipotle, så er det med til at give retten mere fylde og styrke.
Lad indholdet i gryden simre, evt. i ovnen ved 90-100C
Skær chilierne i skiver og steg dem i rigeligt smør til de bliver lidt brune. Tilsæt lidt af smøret til retten i gryden og smag til med smøret lidt af gangen til den ønskede styrke opnåes, brug evt. også de stegte skiver, men vær forsigtig, da deres styrke tager til efterhånden som de koger ud. Skal det bare rykke i r...ullet, så kom det hele i fra starten af.

Skær kødet i tern f.eks. 3x3x5cm, drys det med salt og brun det lidt ad gangen på en meget varm pande, gerne den som også blev brugt til chilien.

Kom kødet i gryden med resten og lad det simre en times tid.
Smag til med bouillon og eller salt.
Jeg lavede Chili Con Carne til middag til bukkejægerne den 15/05, bare uden bønner og hvidløg af hensyn til den følgende dags jagt [emoji39] Jeg var så løbet tør for chokolade, men inspireret af Kambiri switsede jeg en snittet knoldselleri i chiliolie og lod det simre med i 24t i ovnen, chilien var nærmest som tjære, sellerien var kogt helt ud og det smagte ganske udmærket med brød og ris [emoji1] Der var i det mindste ingen klager fra eventuelle overlevende .........
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Buffalo
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 437
Tilmeldt: 12. okt 2007, 14:12
Interesser: Jagt, Fiskeri og Foto.
Geografisk sted: NNW for Thisted
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Buffalo » 17. aug 2016, 20:37

:giggle: måske det er ved at være tid til at bruge lidt af årets chili høst , i år er der rigtig stærke chili i udestuen af dem fra øverste hylde , jeg må se om de kan peppe den herlige gryderet op til at varme flere dage :giggle:
Led mig ikke i fristelse , jeg kan godt selv finde vej

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 17. aug 2016, 22:24

Er din høst omfattende, skulle du overveje "Hvil i fred" sauce :blowingup:

https://www.nordisk-forum.dk/viewtopic.php?t=61244
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 23. sep 2020, 12:57

Så har jeg på opfordring udarbejdet en præsentation med min langtidstilberedte chili con carne.
24 Timers Simre Chili Con Carne-0000.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0001.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0002.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0003.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0004.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0005.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0006.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0007.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0008.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0009.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0010.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0011.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0012.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0013.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0014.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0015.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0016.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0017.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0018.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0019.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0020.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0021.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0022.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0023.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0024.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0025.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0026.png
24 Timers Simre Chili Con Carne-0027.png
Det er normalt PIA at eksportere en præsentation/PDF til PNG/JPG, men denne gang har jeg anvendt ImageMagick, der både laver hele arbejdet for mig, men også komprimerer rigtig godt.

Kode: Vælg alt

convert -density 300 -resize 960x540 -depth 8 -quality 95 24\ Timers\ Simre\ Chili\ Con\ Carne.pdf +adjoin 24\ Timers\ Simre\ Chili\ Con\ Carne-%04d.png
Bare et tip hvis andre gerne vil embedde PDF-filer.
Senest rettet af Kleth 23. sep 2020, 16:36, rettet i alt 1 gang.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

High Standard
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 761
Tilmeldt: 9. jan 2009, 10:38
Interesser: Pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 170 times
Been thanked: 124 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af High Standard » 23. sep 2020, 13:38

Altså Kleth,

Du må ikke vise den slags, jeg er blevet for tyk og er sendt på kur :wall: Den bliver taget frem, når kuren er ovre og livet vender tilbage :blink:

Hilsen

High Standard

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af PSindrup » 23. sep 2020, 13:48

Den med chokolade i Chili con Carne er ny for mig :thumbup:

Peter

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af Kleth » 23. sep 2020, 14:51

High Standard skrev:
23. sep 2020, 13:38
Altså Kleth,

Du må ikke vise den slags, jeg er blevet for tyk og er sendt på kur :wall: Den bliver taget frem, når kuren er ovre og livet vender tilbage :blink:

Hilsen

High Standard
Skip bacon, chokolade og undlad ekstra fedt samt ost og så er jeg overbevist om at det både er bedre og mere tilfredsstillende end hvad du ellers lider under/med :razz:
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af PSindrup » 23. sep 2020, 15:17

Kleth skrev:
23. sep 2020, 14:51
High Standard skrev:
23. sep 2020, 13:38
Altså Kleth,

Du må ikke vise den slags, jeg er blevet for tyk og er sendt på kur :wall: Den bliver taget frem, når kuren er ovre og livet vender tilbage :blink:

Hilsen

High Standard
Skip bacon, chokolade og undlad ekstra fedt samt ost og så er jeg overbevist om at det både er bedre og mere tilfredsstillende end hvad du ellers lider under/med :razz:
Chile con Carne er jo på ingen måde "fed" hvis du udelader de tre ovenstående ingredienser og den er garanteret (næsten) lige så lækker alligevel.

Spis den som "tilbehør" med masser af ris - og du kan spise den med den reneste samvittighed i verden :rock:

Peter

High Standard
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 761
Tilmeldt: 9. jan 2009, 10:38
Interesser: Pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 170 times
Been thanked: 124 times

Re: Chili con Carne

Indlæg af High Standard » 24. sep 2020, 08:08

Hej Kleth og Peter,

Tjah, vi må jo gøre et forsøg, selvom originalen godt nok ser super fin ud :smile:

Hilsen

High Standard

Besvar