Risengrød sous vide
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21658
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Risengrød sous vide
Enkelte medlemmer af familien kiggede MEGET skeptisk på mig, men det virker fremragende.
Tag en pose, hæld ingredienser i jfr grødrispakken, og giv det 5 timer ved 75°C
Umiddelbar før serveringen overføres snasket fra posen til en gryde, giv det en sjat piskefløde og et hurtigt opkog under god omrøring, og så er den klar.
Derudover kan jeg ikke specielt godt lide risengrød, men den smagte bedre end den plejer, og blev sløret med massive mængder smør og kanelsukker.
Tag en pose, hæld ingredienser i jfr grødrispakken, og giv det 5 timer ved 75°C
Umiddelbar før serveringen overføres snasket fra posen til en gryde, giv det en sjat piskefløde og et hurtigt opkog under god omrøring, og så er den klar.
Derudover kan jeg ikke specielt godt lide risengrød, men den smagte bedre end den plejer, og blev sløret med massive mængder smør og kanelsukker.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Silver Member
- Indlæg: 399
- Tilmeldt: 7. feb 2008, 23:39
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 24 times
Re: Risengrød sous vide
Risengrød laver vi i et vandbad på komfuret virker pp samme måde ingen fastbrændt risengrød og ingen overkogning ud over det hele
- Langenge
- Platin Member
- Indlæg: 7281
- Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
- Interesser: Gamle våben og bamser
- Geografisk sted: Region midtjylland
- Has thanked: 286 times
- Been thanked: 1066 times
Re: Risengrød sous vide
Helt på linje med det gamle trick med høkassen eller under dynerne i sengen.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!
- BentxBetjent
- Platin Member
- Indlæg: 3735
- Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
- Interesser: Rifler, airguns
- Geografisk sted: Udenfor Horsens
- Has thanked: 644 times
- Been thanked: 658 times
Re: Risengrød sous vide
Har aldrig lavet risengrød på andre måder end gryden i et par viskestykker under dynen.Langenge skrev:Helt på linje med det gamle trick med høkassen eller under dynerne i sengen.
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Det tager kun 2 minutter ..........
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21658
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Risengrød sous vide
At "lægge grøden i seng" har også være standardmetoden her.
Sous vide var mere "fordi jeg kan" (og med afsæt i den nørdede "man burde jo kunne..."), og det virker faktisk så godt, at jeg nok bliver ved med det.
Sous vide var mere "fordi jeg kan" (og med afsæt i den nørdede "man burde jo kunne..."), og det virker faktisk så godt, at jeg nok bliver ved med det.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7550
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 450 times
- Been thanked: 902 times
Re: Risengrød sous vide
Ved 85grader blev risengrøden perfekt, det tog vel en time da massen havde den rette temperatur.
Og helt efter standart opskriften fra pakken, 1l vand m 1 tsk salt og risenene 750g blev kogt i 10min i almindelig gryde.
Sensoren blev sat på bunden af gryden og 4l sødmælk blev tilsat. Over på sous vide kogepladen og hele herligheden blev pakket ind i et tæppe.
Og helt efter standart opskriften fra pakken, 1l vand m 1 tsk salt og risenene 750g blev kogt i 10min i almindelig gryde.
Sensoren blev sat på bunden af gryden og 4l sødmælk blev tilsat. Over på sous vide kogepladen og hele herligheden blev pakket ind i et tæppe.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
-
- This member is
- Indlæg: 7708
- Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
- Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Has thanked: 590 times
- Been thanked: 1243 times
Re: Risengrød sous vide
Jeg må se at få mig et Sous Vide.
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
-
- Platin Member
- Indlæg: 2223
- Tilmeldt: 28. mar 2008, 12:52
- Interesser: UV-jagt, våben, Teknik
- Geografisk sted: København S
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 351 times
Re: Risengrød sous vide
Interessant Refrak, men som du selv er inde på så er risengrød ikke en fantastisk spise. Jeg er faktisk af den overbevisning at risengrøds eneste eksistensberettigelse er at være et forstadie til risalamande
Hilsen Kenneth
Hilsen Kenneth
Jeg er multi-religiøs - jeg tror lige lidt på alle religioner
- DeVille
- Gold Member
- Indlæg: 746
- Tilmeldt: 9. jun 2011, 22:11
- Interesser: Jagt, skydning og ældre våben
- Geografisk sted: Frankrig
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 78 times
Re: Risengrød sous vide
Mjah, nogle af os er glade for prisen.Kenneth Jensen skrev:Interessant Refrak, men som du selv er inde på så er risengrød ikke en fantastisk spise. Jeg er faktisk af den overbevisning at risengrøds eneste eksistensberettigelse er at være et forstadie til risalamande
Det er den billigste spise jeg kender.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21658
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Risengrød sous vide
Lavet på den her måde, specielt efter opkog og piskning med lidt fløde, så er den absolut spiselig i mindre portioner.Kenneth Jensen skrev:Interessant Refrak, men som du selv er inde på så er risengrød ikke en fantastisk spise. Jeg er faktisk af den overbevisning at risengrøds eneste eksistensberettigelse er at være et forstadie til risalamande
Hilsen Kenneth
Risalamande er IMHO en vederstyggelighed på højde med havefigurer i hvid cement.
Jeg kan til nød acceptere at lade den ligge (urørt) på tallerkenen, for at legitimere at æde kirsebærsovsen.
Fsva prisen på risengrød og havregrød, så afspejler prisen på "straight" versionen meget godt ernæringsværdien.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Herluf
- Gold Member
- Indlæg: 581
- Tilmeldt: 12. apr 2006, 22:52
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 138 times
- Kontakt:
Re: Risengrød sous vide
Jeg havde godt nok overvejet at prøve det i Sous vide, men jeg vidste ikke hvor længe eller temperaturen, så det blev, som sædvanligt, en tur i den store trykkøger med en lille gryde inden i. Nu har jeg en undskyldning for at lave mere. :-D