Risengrød sous vide

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Risengrød sous vide

Indlæg af Refraktorius » 25. dec 2015, 23:09

Enkelte medlemmer af familien kiggede MEGET skeptisk på mig, men det virker fremragende.


Tag en pose, hæld ingredienser i jfr grødrispakken, og giv det 5 timer ved 75°C

Umiddelbar før serveringen overføres snasket fra posen til en gryde, giv det en sjat piskefløde og et hurtigt opkog under god omrøring, og så er den klar.


Derudover kan jeg ikke specielt godt lide risengrød, men den smagte bedre end den plejer, og blev sløret med massive mængder smør og kanelsukker.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Lange
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 399
Tilmeldt: 7. feb 2008, 23:39
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 7 times
Been thanked: 24 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af Lange » 27. dec 2015, 22:41

Risengrød laver vi i et vandbad på komfuret virker pp samme måde ingen fastbrændt risengrød og ingen overkogning ud over det hele

Brugeravatar
Langenge
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7281
Tilmeldt: 9. aug 2010, 10:13
Interesser: Gamle våben og bamser
Geografisk sted: Region midtjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 1066 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af Langenge » 27. dec 2015, 22:44

Helt på linje med det gamle trick med høkassen eller under dynerne i sengen.
Jeg beklager, hvis mine indlæg ind imellem har skøre tyrkfejl. Jeg ser desværre meget dårligt, men jeg har besluttet, at i stedet for at opgive at skrive indlæg, fordi jeg skal bruge tyve minutter på at fejlrette, så må I leve med tyrkfejlene.

Og i øvrigt mener jeg, at kongehuset bør nedlægges!

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3734
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 644 times
Been thanked: 658 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af BentxBetjent » 28. dec 2015, 00:13

Langenge skrev:Helt på linje med det gamle trick med høkassen eller under dynerne i sengen.
Har aldrig lavet risengrød på andre måder end gryden i et par viskestykker under dynen.
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)


Det tager kun 2 minutter ..........

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af Refraktorius » 29. dec 2015, 08:34

At "lægge grøden i seng" har også være standardmetoden her.

Sous vide var mere "fordi jeg kan" (og med afsæt i den nørdede "man burde jo kunne..."), og det virker faktisk så godt, at jeg nok bliver ved med det.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7548
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 450 times
Been thanked: 902 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af Raptor357 » 21. dec 2016, 11:08

Ved 85grader blev risengrøden perfekt, det tog vel en time da massen havde den rette temperatur.
Og helt efter standart opskriften fra pakken, 1l vand m 1 tsk salt og risenene 750g blev kogt i 10min i almindelig gryde.
Sensoren blev sat på bunden af gryden og 4l sødmælk blev tilsat. Over på sous vide kogepladen og hele herligheden blev pakket ind i et tæppe.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

T-REX
This member is
This member is
Indlæg: 7707
Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Has thanked: 590 times
Been thanked: 1243 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af T-REX » 21. dec 2016, 12:54

Jeg må se at få mig et Sous Vide. :biggrin:
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html

Kenned
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2223
Tilmeldt: 28. mar 2008, 12:52
Interesser: UV-jagt, våben, Teknik
Geografisk sted: København S
Has thanked: 460 times
Been thanked: 351 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af Kenned » 21. dec 2016, 13:20

Interessant Refrak, men som du selv er inde på så er risengrød ikke en fantastisk spise. Jeg er faktisk af den overbevisning at risengrøds eneste eksistensberettigelse er at være et forstadie til risalamande :biggrin:

Hilsen Kenneth
Jeg er multi-religiøs - jeg tror lige lidt på alle religioner

Brugeravatar
DeVille
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 746
Tilmeldt: 9. jun 2011, 22:11
Interesser: Jagt, skydning og ældre våben
Geografisk sted: Frankrig
Has thanked: 9 times
Been thanked: 78 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af DeVille » 21. dec 2016, 13:33

Kenneth Jensen skrev:Interessant Refrak, men som du selv er inde på så er risengrød ikke en fantastisk spise. Jeg er faktisk af den overbevisning at risengrøds eneste eksistensberettigelse er at være et forstadie til risalamande :biggrin:
Mjah, nogle af os er glade for prisen.
Det er den billigste spise jeg kender. :blink:

A284win
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 286
Tilmeldt: 17. okt 2016, 17:40
Interesser: Skydning med 284win
Geografisk sted: Smidt på Falster
Has thanked: 71 times
Been thanked: 42 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af A284win » 21. dec 2016, 14:31

Haveegrød

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af Refraktorius » 22. dec 2016, 17:52

Kenneth Jensen skrev:Interessant Refrak, men som du selv er inde på så er risengrød ikke en fantastisk spise. Jeg er faktisk af den overbevisning at risengrøds eneste eksistensberettigelse er at være et forstadie til risalamande :biggrin:

Hilsen Kenneth
Lavet på den her måde, specielt efter opkog og piskning med lidt fløde, så er den absolut spiselig i mindre portioner.


Risalamande er IMHO en vederstyggelighed på højde med havefigurer i hvid cement.
Jeg kan til nød acceptere at lade den ligge (urørt) på tallerkenen, for at legitimere at æde kirsebærsovsen.
:nolisten:


Fsva prisen på risengrød og havregrød, så afspejler prisen på "straight" versionen meget godt ernæringsværdien.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Herluf
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 581
Tilmeldt: 12. apr 2006, 22:52
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 168 times
Been thanked: 138 times
Kontakt:

Re: Risengrød sous vide

Indlæg af Herluf » 22. dec 2016, 20:22

Jeg havde godt nok overvejet at prøve det i Sous vide, men jeg vidste ikke hvor længe eller temperaturen, så det blev, som sædvanligt, en tur i den store trykkøger med en lille gryde inden i. Nu har jeg en undskyldning for at lave mere. :-D

Besvar