Side 1 af 1

Lårtunge sous vide

: 5. jan 2016, 16:12
af Wildlife
På forhånd undskyld hvis der løber tænder i vand nu.

Jeg havde 1,6 kg lårtunge i fryseren som jeg tænkte skulle spises på en eller anden måde, så var var mere oplagt end at lægge den i vandbad i 7-8-9 timer (det trak lidt ud..) mens jeg skiftede kogeplader og ovn en tilfældig lørdag eftermiddag :giggle:

Den blev vakumpakket og lagt i vandet ved 55 grader og skulle efter planen have haft ca 7 timer. Den endte dog med at få næsten 9 inden jeg var klar med nye kogeplader og grøntsager i den nye ovn.

Den blev brunet af på en støbejerns grillpande og krydret med salt og peber.

Den var siiiindsygt lækker og mør og kan varmt anbefales.

Tilbehøret var bagte kartofler og dertil kogte gulerødder og broccoli samt bearnaisesovs.

Velbekomme!
01.jpg
01.jpg (84.44 KiB) Vist 23368 gange
Den er ikke så grå som den ser ud til på billederne, den var ganske rød og saftig og mør på den helt rigtige måde :)
02.jpg
02.jpg (76.36 KiB) Vist 23368 gange
03.jpg
03.jpg (75.45 KiB) Vist 23368 gange

Re: Lårtunge sous vide

: 5. jan 2016, 20:37
af Badaka
Mega Nijs!
Jeg må indrømme at jeg også er blevet ret glad for min Sous Vide. Der er nærmest ikke noget der ikke kan laves i den:-)

Re: Lårtunge sous vide

: 5. jan 2016, 20:50
af Cimbox
Ser sq lækkert ud! Det bliver jeg nød til at prøve også i løbet af måneden.

Lavede en tykkam forleden det er heller ikke værst efter en svømmetur, og kan også anbefales :eek:

Re: Lårtunge sous vide

: 9. jan 2016, 08:21
af FWK
Der er godt nok sovs og dækserviettet for alle pengene.

Re: Lårtunge sous vide

: 8. jul 2018, 17:17
af Wildlife
Jeg havde fået anskaffet mig et mindre kar (Tak til INCO i Aarhus for det store udvalg) og måtte lige køre en kalve lårtunge igennem.

Den fik små 8 timer ved 55 grader og blev rigtig rigtig lækker.

Den fik en gang salt og peber og en klat lurpak (rigeligt smør!) med i posen og kom så ellers i vandet.

Den blev brunet af, også i rigeligt smør, da den kom op af vandet og blev serveret med lidt grøntsager og sauce og rigeligt rødvin.

P.S. Nu med mindre dækkeserviet.

Re: Lårtunge sous vide

: 8. jul 2018, 21:46
af 7TCU
Ser rigtig godt ud igen igen :smile:
Ps: mangler jo nærmest de nationalistiske dækkeservietter :rolf:

Re: Lårtunge sous vide

: 9. jul 2018, 10:43
af Wildlife
7TCU skrev:
8. jul 2018, 21:46
Ps: mangler jo nærmest de nationalistiske dækkeservietter :rolf:
Undskyld, de er skiftet ud med nogle pænere i mørkeblåt læder - Som dog ikke var på bordet den pågældende dag :smile: