Pizza på Weber

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Deepo
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 769
Tilmeldt: 13. nov 2005, 22:36
Interesser: Knivbygning Historisk skydning
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 27 times
Been thanked: 110 times

Pizza på Weber

Indlæg af Deepo » 9. jan 2016, 20:54

Tilbage i 2007 fik vi en pizzasten til vores Weber, som vi så brugte en enkelt gang. Pizzaerne brændte på.
For leden snakkede jeg med en kollega, som sagde at pizza pladen gjorde en forskel. Pizzapladen fulgte ikke med oprindeligt, så jeg købte en løs Weber pizzaplade i fredags, og fik banket en dej sammen her til aften. Så skulle pizza på Weber prøves igen.
Det hjalp på det, men de er nu nemme at brænde på stadigvæk.
PizzaWeber.jpg
PizzaWeber.jpg (65.95 KiB) Vist 12744 gange
Hvordan bruger I jeres pizzasten?

/Mogens

Dragonen 93-95
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 134
Tilmeldt: 8. jan 2007, 18:39
Interesser: jagt, skydning
Geografisk sted: syd for jyllands hovedstad
Has thanked: 8 times
Been thanked: 11 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af Dragonen 93-95 » 9. jan 2016, 21:58

Deepo skrev:Tilbage i 2007 fik vi en pizzasten til vores Weber, som vi så brugte en enkelt gang. Pizzaerne brændte på.
For leden snakkede jeg med en kollega, som sagde at pizza pladen gjorde en forskel. Pizzapladen fulgte ikke med oprindeligt, så jeg købte en løs Weber pizzaplade i fredags, og fik banket en dej sammen her til aften. Så skulle pizza på Weber prøves igen.
Det hjalp på det, men de er nu nemme at brænde på stadigvæk.
PizzaWeber.jpg
Hvordan bruger I jeres pizzasten?

/Mogens
Kullene i en ring, ingen kul direkte under stenen. 11 min og de er klar
... nu med en masse kort uden funktion ...

Brugeravatar
Deepo
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 769
Tilmeldt: 13. nov 2005, 22:36
Interesser: Knivbygning Historisk skydning
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 27 times
Been thanked: 110 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af Deepo » 9. jan 2016, 23:46

Dragonen 93-95 skrev:Kullene i en ring, ingen kul direkte under stenen. 11 min og de er klar
Tak, det vil jeg prøve næste gang.

/Mogens

FWK
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 191
Tilmeldt: 17. apr 2011, 14:09
Interesser: Skydning
Geografisk sted: Hovedstadsområdet
Has thanked: 9 times
Been thanked: 17 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af FWK » 11. jan 2016, 09:34

Ville gætte på at det også hjælper at lave en papirstynd dej med et tynd og simpelt fyld.
Så når bunden af brødet ikke at blive brændt mens du venter på at den 1,5 cm tykke dej med ostebjerg bliver gennembagt.

Så laver man evt bare flere pizzaer med forskelligt simpelt fyld. Det giver også en meget rene smag og gør at de enkelte råvare kommer til deres ret uden at være kamufleret i ost og tomat.

Prøv f.eks pizza bianco (mascapone istedet for tomatbund) kun med papirstynde kartoffelskiver, rosmarin og lidt gode kapers. Simpelt smagfuldt italiensk mad og ikke de grisse/havarti origier som de fleste danske familiepizzaer bliver til.

SKBHunter
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 125
Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 35 times
Been thanked: 41 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af SKBHunter » 11. jan 2016, 10:58

Fuld hammer på kuglegrillen med masser af gode briketter. Stenen ind på risten, så den bliver brandvarm. TYND bund og enkelt fyld toppet med frisk mozzarella. 2-3 minutter så er den klar! [WINE GLASS]

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af PSindrup » 11. jan 2016, 11:24

Dragonen 93-95 skrev:
Deepo skrev:Tilbage i 2007 fik vi en pizzasten til vores Weber, som vi så brugte en enkelt gang. Pizzaerne brændte på.
For leden snakkede jeg med en kollega, som sagde at pizza pladen gjorde en forskel. Pizzapladen fulgte ikke med oprindeligt, så jeg købte en løs Weber pizzaplade i fredags, og fik banket en dej sammen her til aften. Så skulle pizza på Weber prøves igen.
Det hjalp på det, men de er nu nemme at brænde på stadigvæk.
PizzaWeber.jpg
Hvordan bruger I jeres pizzasten?

/Mogens
Kullene i en ring, ingen kul direkte under stenen. 11 min og de er klar
:goodpost:

Jeps!

Indirekte varme, så pizzaen ikke primært opvarmes "fra bunden"

... og så ville jeg prøve at lave dem direkte på stenpladen igen. Det er den der kommer tættest på en rigtig pizzaovn.

Peter

Brugeravatar
Deepo
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 769
Tilmeldt: 13. nov 2005, 22:36
Interesser: Knivbygning Historisk skydning
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 27 times
Been thanked: 110 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af Deepo » 11. jan 2016, 13:55

Det er godt at høre, at der endnu er håb for pizzastenen :)

/Mogens

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af PSindrup » 11. jan 2016, 15:33

Deepo skrev:Det er godt at høre, at der endnu er håb for pizzastenen :)

/Mogens
Den bliver top-nice på den porøse sten!

Peter

Uldsok
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1029
Tilmeldt: 21. jan 2013, 13:18
Interesser: Genladning, skydning, fiskeri
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 28 times
Been thanked: 52 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af Uldsok » 11. jan 2016, 15:48

Kører i med low temp i jeres Weber, siden det tager 11 minutter for at lave en pizza i en kuglegrill?

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Pizza på Weber

Indlæg af Kleth » 11. jan 2016, 16:27

Jeg har lavet pizza på Weberen. Mit største problem har været at det grove mel/majsmel som skal strøs på stenen bryder i brand, så jeg bruger en bølget grillbakke penslet med olie, som jeg lægger dejen på og så smider jeg Bakken på stenen. Stenen skærmer mod og udjævner den direkte varme.
Jeg har Fuld skrald på grillen, med kul over hele bunden og bruger tynd bund med simpelt fyld.
En pizza pind er et godt værktøj til at rulle dej ud med.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

PSindrup
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 5497
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: skydning
Geografisk sted: danmark
Has thanked: 5632 times
Been thanked: 537 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af PSindrup » 12. jan 2016, 09:54

Kleth skrev:Jeg har lavet pizza på Weberen. Mit største problem har været at det grove mel/majsmel som skal strøs på stenen bryder i brand, så jeg bruger en bølget grillbakke penslet med olie, som jeg lægger dejen på og så smider jeg Bakken på stenen. Stenen skærmer mod og udjævner den direkte varme.
Jeg har Fuld skrald på grillen, med kul over hele bunden og bruger tynd bund med simpelt fyld.
En pizza pind er et godt værktøj til at rulle dej ud med.
Sådan ville jeg slet ikke gøre ...

Du "skal" (det afgør du selvfølgelig helt selv) lægge en lille "ring" af kul rundt i kanten af grillen - lige nok til at holde temperaturen - så temperaturen kan holdes, men uden at pizzastenen varmes op nedefra.

Peter

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Pizza på Weber

Indlæg af Kleth » 12. jan 2016, 10:01

Jeg har en Fredstone


http://fredstone.dk/content/8-hvad-er-en-fredstone
Briketterne eller kullene må meget gerne ligge direkte under stenen, det er faktisk en fordel, da Fredstone kan holde til det – uden, at varmen brænder igen
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1537
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Pizza på Weber

Indlæg af Wildlife » 19. jan 2016, 16:04

Hvis du drejer din pizza med et halvt minuts mellemrum brænder den heller ikke fast.

Jeg har webers pizzaovn til at sætte ovenpå, og fyrer rigtig godt op med både briketter og bøgetræ.

Så er grillen på den gode side af 300 grader varm og pizzaen er færdig på et par minutter :giggle:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Besvar