Jeg vil fra starten sige at denne opskrift ikke egner sig til dem der skal have alt på helt præcist mål
Man skal til denne opskrift bruge
2 stk hele overlår-underlår fra en kylling.
1 rødløg
2 fed hvidløg
½ chili. Jeg brugte en "almindelig" styrke.
1-2 hønseboullion terning. (Ja ja, man skal bruge rigtig hønsefond, jeg har brugt begge dele, det her smager fint og er svært meget nemmere)
Rigeligt smør og lidt olivenolie.
150-200 gram risottoris. Jeg brugte carnarolli.
Hvidvin, både til maden og kokken.
1 knivspids safran
Persille
Friskrevet parmesan
Man starter med at hakke løg og hvidløg og deler det i 2 bunker. Og hakker chilien.
Så er det op i en gryde med lidt olivenolie, og lidt smør og brune kyllingestykkerne af.
Når det er brunet, tager man kyllingestykkerne op, og lige giver løg, hvidløg og chili lidt varme.
Når de er ved at være blanke, lægger man kyllingen ved igen, giver det et solidt glas hvidvin, en 0,75-1 liter vand og boullionterningerne.
Så skal det ellers bare simre i ca 25 minutter.
Efter 25 minutter, tager man kyllingekødet op, og lader fonden simre videre i 20 minutter og koge ind.
Så begynder det sjove!
Og fra nu af, tager det 20 minutter til der serveres, og det er ikke en ret der skal stå på komfuret til folk er klar
I en gryde puttes lidt olie og lidt smør i, og når det er varmt, puttes ris, løg og hvidløg i.
Samtidig starter man op i en pande til kyllingestykkerne.
Risene skal bare lige have lidt varme, ikke blive brune, så bare lige 2-3 minutter ved en god varme, med konstant omrøring.
Så tilsættes der et glas hvidvin, safran, og lidt efter lidt fond.
Det er nu du smider kyllingen på panden for at blive lidt sprød.
Ca 0,5-1 dl af gangen, og det koger lige så stille ind efterhånden som risene absorberer væden, stadig under omrøring.
Efter et godt kvarters tid, kan du begynde at smage på retten, om risene er ved at være bløde.
Når risene er bløde, tilsætter du en håndfuld revet parmesan, samme mængde hakket persille og en klat smør.
Så er du klar til servering! Og det smager GODT! :eating:
Risotto på slump
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Risotto på slump
- Vedhæftede filer
-
- rps20160410_171529_823.jpg (62.75 KiB) Vist 6606 gange
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
-
- Gold Member
- Indlæg: 659
- Tilmeldt: 12. maj 2013, 21:06
- Interesser: Foto Skydning Jagt Genladning
- Geografisk sted: Roskilde
- Has thanked: 193 times
- Been thanked: 86 times
Re: Risotto på slump
grrr, det ser satme lækkert ud det der. Velbekomme !
"20 years ago we had Johnny Cash, Bob Hope and Steve Jobs. Now we have no Cash, no Hope and no Jobs. Please God, don't take Kevin Bacon."
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Risotto på slump
Og så er retten faktisk relativt hverdagsegnet.
Hvis man kan koge kyllingen dagen inden, så kan man have det færdigt på under en halv time.
Hvis man kan koge kyllingen dagen inden, så kan man have det færdigt på under en halv time.
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2368 times
Re: Risotto på slump
Risotto er en fantastisk spise!
Jeg plejer at starte risen (efter den er stegt lidt) med en god sjat sherry eller portvin. Det gør den endnu rundere i smagen end når man bruger hvidvin.
Når jeg indimellem har købt en halv ko, og koger suppe på benene, så er det standard at der skal laves risotto med noget af suppen og det kød der sad på benene.
..... nu sidder jeg og bliver sulten!
Jeg plejer at starte risen (efter den er stegt lidt) med en god sjat sherry eller portvin. Det gør den endnu rundere i smagen end når man bruger hvidvin.
Når jeg indimellem har købt en halv ko, og koger suppe på benene, så er det standard at der skal laves risotto med noget af suppen og det kød der sad på benene.
..... nu sidder jeg og bliver sulten!
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Risotto på slump
Kunne ske man skulle prøve med rådyr næste gang sådan en forender i nærheden af en, der koger jeg også ribben mm af, så det kunne måske også blive et godt udgangspunkt for risotto
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”