Risotto på slump

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Risotto på slump

Indlæg af PeptoBizmo » 10. apr 2016, 17:13

Jeg vil fra starten sige at denne opskrift ikke egner sig til dem der skal have alt på helt præcist mål :smile:

Man skal til denne opskrift bruge
2 stk hele overlår-underlår fra en kylling.
1 rødløg
2 fed hvidløg
½ chili. Jeg brugte en "almindelig" styrke.
1-2 hønseboullion terning. (Ja ja, man skal bruge rigtig hønsefond, jeg har brugt begge dele, det her smager fint og er svært meget nemmere)
Rigeligt smør og lidt olivenolie.
150-200 gram risottoris. Jeg brugte carnarolli.
Hvidvin, både til maden og kokken.
1 knivspids safran
Persille
Friskrevet parmesan

Man starter med at hakke løg og hvidløg og deler det i 2 bunker. Og hakker chilien.
Så er det op i en gryde med lidt olivenolie, og lidt smør og brune kyllingestykkerne af.
Når det er brunet, tager man kyllingestykkerne op, og lige giver løg, hvidløg og chili lidt varme.
Når de er ved at være blanke, lægger man kyllingen ved igen, giver det et solidt glas hvidvin, en 0,75-1 liter vand og boullionterningerne.
Så skal det ellers bare simre i ca 25 minutter.
Efter 25 minutter, tager man kyllingekødet op, og lader fonden simre videre i 20 minutter og koge ind.

Så begynder det sjove!
Og fra nu af, tager det 20 minutter til der serveres, og det er ikke en ret der skal stå på komfuret til folk er klar :smile:
I en gryde puttes lidt olie og lidt smør i, og når det er varmt, puttes ris, løg og hvidløg i.
Samtidig starter man op i en pande til kyllingestykkerne.
Risene skal bare lige have lidt varme, ikke blive brune, så bare lige 2-3 minutter ved en god varme, med konstant omrøring.
Så tilsættes der et glas hvidvin, safran, og lidt efter lidt fond.
Det er nu du smider kyllingen på panden for at blive lidt sprød.
Ca 0,5-1 dl af gangen, og det koger lige så stille ind efterhånden som risene absorberer væden, stadig under omrøring.
Efter et godt kvarters tid, kan du begynde at smage på retten, om risene er ved at være bløde.
Når risene er bløde, tilsætter du en håndfuld revet parmesan, samme mængde hakket persille og en klat smør.
Så er du klar til servering! Og det smager GODT! :eating:
Vedhæftede filer
rps20160410_171529_823.jpg
rps20160410_171529_823.jpg (62.75 KiB) Vist 6587 gange
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Christ
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 659
Tilmeldt: 12. maj 2013, 21:06
Interesser: Foto Skydning Jagt Genladning
Geografisk sted: Roskilde
Has thanked: 193 times
Been thanked: 86 times

Re: Risotto på slump

Indlæg af Christ » 10. apr 2016, 17:21

grrr, det ser satme lækkert ud det der. Velbekomme !
"20 years ago we had Johnny Cash, Bob Hope and Steve Jobs. Now we have no Cash, no Hope and no Jobs. Please God, don't take Kevin Bacon."

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Re: Risotto på slump

Indlæg af PeptoBizmo » 10. apr 2016, 17:32

Og så er retten faktisk relativt hverdagsegnet.
Hvis man kan koge kyllingen dagen inden, så kan man have det færdigt på under en halv time. :smile:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: Risotto på slump

Indlæg af Refraktorius » 12. apr 2016, 16:08

Risotto er en fantastisk spise!

Jeg plejer at starte risen (efter den er stegt lidt) med en god sjat sherry eller portvin. Det gør den endnu rundere i smagen end når man bruger hvidvin.

Når jeg indimellem har købt en halv ko, og koger suppe på benene, så er det standard at der skal laves risotto med noget af suppen og det kød der sad på benene.

..... nu sidder jeg og bliver sulten!
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Risotto på slump

Indlæg af Kleth » 12. apr 2016, 16:18

Kunne ske man skulle prøve med rådyr næste gang sådan en forender i nærheden af en, der koger jeg også ribben mm af, så det kunne måske også blive et godt udgangspunkt for risotto


Sent from my iPhone using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Besvar