Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Dagens ret var simremad med krondyr.
Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.
Fremgangsmåde:
- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.
- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.
- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde
- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.
- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.
- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.
- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.
- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret
- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.
- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 time med omrøring med passende interval.
- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.
- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)
Velbekomme.
Billeder:
Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.
Fremgangsmåde:
- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.
- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.
- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde
- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.
- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.
- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.
- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.
- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret
- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.
- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 time med omrøring med passende interval.
- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.
- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)
Velbekomme.
Billeder:
- Vedhæftede filer
-
- 2016-11-06 17.10.51.jpg (686.78 KiB) Vist 24520 gange
-
- 2016-11-06 17.05.56.jpg (592.1 KiB) Vist 24520 gange
-
- 2016-11-06 17.19.12.jpg (638.9 KiB) Vist 24520 gange
-
- 2016-11-06 17.27.48.jpg (563.63 KiB) Vist 24520 gange
-
- 2016-11-06 17.27.38.jpg (677.87 KiB) Vist 24520 gange
-
- 2016-11-06 18.58.57.jpg (738.9 KiB) Vist 24520 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Boerge
- Platin Member
- Indlæg: 1402
- Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
- Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
- Geografisk sted: østjylland
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 470 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Du lever for godt Wildlife - men lækkert lyder det/og ser ud!
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Kan man leve for godt?Boerge skrev:Du lever for godt Wildlife - men lækkert lyder det/og ser ud!
Det smagte i hvert fald godt
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Boerge
- Platin Member
- Indlæg: 1402
- Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
- Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
- Geografisk sted: østjylland
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 470 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Prøv at gøre det samme - bare i en römertopf.
Jeg er imponeret over hvad sådan en gør for en simre ret. (Og til kronvildt er en håndfuld brombær altså ikke at foragte)
Og nu vi er ved simremad - IKEA bar fået trykkogere til meget få penge. De er supergode.
Til de der ikke er bekendt med trykkogere, så reducerer sådan en simretiden til en 1/3 (cirka).
Det betyder at selv om man kommer sent hjem fra arbejde, så kan der stå den lækreste vildt ragout eller Osso Buco klar til aften.
Jeg er imponeret over hvad sådan en gør for en simre ret. (Og til kronvildt er en håndfuld brombær altså ikke at foragte)
Og nu vi er ved simremad - IKEA bar fået trykkogere til meget få penge. De er supergode.
Til de der ikke er bekendt med trykkogere, så reducerer sådan en simretiden til en 1/3 (cirka).
Det betyder at selv om man kommer sent hjem fra arbejde, så kan der stå den lækreste vildt ragout eller Osso Buco klar til aften.
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambiBoerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Platin Member
- Indlæg: 4209
- Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
- Interesser: Skydning, jagt og MC
- Geografisk sted: Øst-Sjælland
- Has thanked: 827 times
- Been thanked: 431 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Nu spurgte han til råvildt ;-)Wildlife skrev:Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambiBoerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
- Formandlao
- Silver Member
- Indlæg: 385
- Tilmeldt: 31. aug 2011, 08:42
- Interesser: IPSC
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 20 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Det ser lækkert ud - og det er så hyggeligt at gå og dufte til en simrende gryde, mens man har et glas vin i hånden
Diligentia, Vis, Celeritas
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Du er teknisk set korrekt, den bedste form for korrekt.Chrstn_Olsen skrev:Nu spurgte han til råvildt ;-)Wildlife skrev:Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambiBoerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Formandlao
- Silver Member
- Indlæg: 385
- Tilmeldt: 31. aug 2011, 08:42
- Interesser: IPSC
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 20 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Jeg har råvildt i fryseren der skal indgå i den her lækre ret :-)Chrstn_Olsen skrev:Den skal prøves med dåvildt
Diligentia, Vis, Celeritas
- Agamemnon
- Moderator
- Indlæg: 3610
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
- Interesser: Skydning genladning Etymologi
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 568 times
- Been thanked: 1056 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Dén skal jeg også prøve.... Overvejer dog at tilføje et glas rødvin mere til kokken, ca halvvejs :drinking: .... Men ellers ingen ændringer. :eating:Chrstn_Olsen skrev:Den skal prøves med dåvildt
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Edmund Burke, 1729-1797.
Edmund Burke, 1729-1797.
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Bare rolig - Jeg drak skam resten af flasken igår - Og gik ret hurtigt kold på sofaen eftersom dagen var startet med en morgen på havnen med optagning af båden.
Nu er jeg ved at lave kartoffelmos til resterne fra igår, muums!
Nu er jeg ved at lave kartoffelmos til resterne fra igår, muums!
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Jeg "kom til" at lave samme menu til gæsterne der ankom til julen i aftes..
Det faldt i god jord og den ene flaske rødvin tog den anden, så jeg sov rigtig godt i nat
Det faldt i god jord og den ene flaske rødvin tog den anden, så jeg sov rigtig godt i nat
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Fy for fanden, en lækker opskrift!
Peter
Peter
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Wildlife skrev:Dagens ret var simremad med krondyr.
Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.
Fremgangsmåde:
- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.
- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.
- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde
- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.
- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.
- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.
- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.
- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret
- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.
- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 - 2,5time med omrøring med passende interval og tilføj så en passende mængde fløde og lad det få et par minutter mere. Smag til med salt.
- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.
- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)
Velbekomme.
Billeder:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- HHC
- Gold Member
- Indlæg: 722
- Tilmeldt: 3. apr 2011, 09:09
- Interesser: jagt
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 54 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Da knægten og jeg ordnede en hind, spurgte han " fat skal vi ikke have " enebærgryde" med noget af kødet.
En god gammel klassiker fra karolines kogebog.
Det forsvinder ret hurtigt, når drengene hver har en kammerat med hjem.
En god gammel klassiker fra karolines kogebog.
Det forsvinder ret hurtigt, når drengene hver har en kammerat med hjem.
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 3180
- Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
- Interesser: ....
- Geografisk sted: ....
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 499 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Jeg lavede simreretten i går, så vi kunne spise den til natmad. Det var en kæmpe succes, og gæsterne spiste mere af natmaden, end de gjorde af aftensmaden, som de selv har medbragt.
- P.K.Hansen
- Gold Member
- Indlæg: 856
- Tilmeldt: 8. sep 2005, 14:23
- Interesser: Luftvåben, blankvåben.
- Geografisk sted: Sønderjylland
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 64 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Lavede det med dåvildt i december - absolut værd at gøre igen
I aften prøver jeg en version med fasan, så må vi se hvad der sker
EDIT: Det er mindst lige så godt med fasan :eek:
I aften prøver jeg en version med fasan, så må vi se hvad der sker
EDIT: Det er mindst lige så godt med fasan :eek:
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Sørme om ikke der faldt et stykke krondyr i gryden igen i dag
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- P.K.Hansen
- Gold Member
- Indlæg: 856
- Tilmeldt: 8. sep 2005, 14:23
- Interesser: Luftvåben, blankvåben.
- Geografisk sted: Sønderjylland
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 64 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Prøvede i går med dådyr og gråand. Kan også anbefales
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
Nu er det jo efterår igen, muums!
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 437
- Tilmeldt: 12. okt 2007, 14:12
- Interesser: Jagt, Fiskeri og Foto.
- Geografisk sted: NNW for Thisted
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 21 times
Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin
prøv at bytte rødvinen med Limfjords Porter fra Thy bryghus det er bare godt til vildtretter
Led mig ikke i fristelse , jeg kan godt selv finde vej