Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Så er der sat et stk ko røv (Black Angus) over i Sous Vide maskinen
Den er puttet i vakuum pose sammen med lidt hvidløg,timian og rosmarin og fik et godt skud salt og peber inden den blev brunet på panden, den bliver forhåbentlig rigtig god efter 11 timer i 56 grader
Og et godt kulinarisk Nytår til jer alle :danish:
Den er puttet i vakuum pose sammen med lidt hvidløg,timian og rosmarin og fik et godt skud salt og peber inden den blev brunet på panden, den bliver forhåbentlig rigtig god efter 11 timer i 56 grader
Og et godt kulinarisk Nytår til jer alle :danish:
- Vedhæftede filer
-
- IMG_20161231_072320.jpg (598.77 KiB) Vist 12802 gange
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
-
- Gold Member
- Indlæg: 850
- Tilmeldt: 22. sep 2012, 19:13
- Interesser: Blankvåben, luftpistol
- Geografisk sted: Fredericia, Danmark
- Has thanked: 98 times
- Been thanked: 119 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Kan se du også har været i Lidl for få uger siden
Jeg nøjes selv med noget oksemørbrad i aften.
Edit: nu hvor jeg ser bedre efter er den ikke 100% identisk med den jeg købte i lidl.
Jeg nøjes selv med noget oksemørbrad i aften.
Edit: nu hvor jeg ser bedre efter er den ikke 100% identisk med den jeg købte i lidl.
-
- Platin Member
- Indlæg: 4208
- Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
- Interesser: Skydning, jagt og MC
- Geografisk sted: Øst-Sjælland
- Has thanked: 827 times
- Been thanked: 431 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Lyder godt
Min hovedret bliver ryg af dåvildt skudt her i december.
Jeg har brugt nærmest 2 dage på at koge fond af rygknoglerne og reducere, så håber det bliver godt :)
Min hovedret bliver ryg af dåvildt skudt her i december.
Jeg har brugt nærmest 2 dage på at koge fond af rygknoglerne og reducere, så håber det bliver godt :)
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Ja, det er rigtigt, min er fra CoopDB89 skrev:Kan se du også har været i Lidl for få uger siden
Jeg nøjes selv med noget oksemørbrad i aften.
Edit: nu hvor jeg ser bedre efter er den ikke 100% identisk med den jeg købte i lidl.
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 5497
- Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
- Interesser: skydning
- Geografisk sted: danmark
- Has thanked: 5632 times
- Been thanked: 537 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Husk at tage nogle "før billeder" inden I sætter tænderne i herlighederne ...
Peter
Peter
-
- Platin Member
- Indlæg: 1304
- Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
- Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
- Geografisk sted: sydjylland
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 236 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Her nøjes vi med mørbrad fra elgkalv - sovs wide har jeg desværre ikke bevæget mig ind på endnu - men det begynder at krible i de gastronomiske legemsdele.
godt nytår
godt nytår
Bobo ------ Igen uden billeder
-
- Platin Member
- Indlæg: 1213
- Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
- Interesser: pürch og fuglejagt
- Geografisk sted: Polen
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 121 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Om lidt går jeg ud og sætter en vildand over, skal steges i gryde på god gammeldaws maner, og sovsen er det bedste.
Torsk er jo ikke til at betale i år, når man nu ikke har fået fanget en selv.
Torsk er jo ikke til at betale i år, når man nu ikke har fået fanget en selv.
- Agamemnon
- Moderator
- Indlæg: 3607
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
- Interesser: Skydning genladning Etymologi
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 567 times
- Been thanked: 1056 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Vores middag kommer til at bestå af hjemmelavet lakse-roulade med stenbiderrogn-dressing.
Då-kalvekølle, med vildt-sauce, pandestegte rodfrugter, serveret på en bund af grønkål og så lidt bacon/purløgsdressing til.
En god Amarone og lidt bobler.
Då-kalvekølle, med vildt-sauce, pandestegte rodfrugter, serveret på en bund af grønkål og så lidt bacon/purløgsdressing til.
En god Amarone og lidt bobler.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Edmund Burke, 1729-1797.
Edmund Burke, 1729-1797.
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Jeg kvajede mig / var for nærig, så jeg havde købt noget ko culotte for først at opdage idag at det er en notorisk dårlig udskæring fra en gammel tysk malkeko. Så den er blevet skamridset gennem fedtlaget, krydret med noget peber og et enfeds hvidløg før den blev brunet i en støbejerns gryde. der næst har den fået mere peber, et ordentligt skud salt og et enfeds hvidløg mere for at overdøve smagen af gammel tysk malkeko. så er den ellers blevet vakuum pakket og er blevet stoppet i en gryde med 60 graders varmt vand, i håb om at den kan nå at blive bare lidt mør inden vi skal spise.
Heldigvis købte jeg en stump okse striplon som vi kan skære nogle bøffer af hvis den tyske ko er uspiselig.
Update:
Så har jeg prøvet at lave chokolade mousse til en ordentligt bunke mennesker.
250g meget mørk chokolade
150g sukker
14 past. æggeblommer
1l fløde.
den var godt nok lys.
gang i google og jeg havde fundet den opskrift med absolut mindst chokolade. :alcohol:
i kom 350g mere af den samme mørke chokolade, det gik fint, farven var stadig lidt lys men smagen ok.
Så skete det at massen "stivnede" farven blev mørkere og smagen, ja nu smagte det af den 87% mørke chokolade jeg havde benyttet. med lidt flødeskum til kan den nu godt spises. Men stiv som frossen flødeskum er det svært at servere pænt.
Heldigvis købte jeg en stump okse striplon som vi kan skære nogle bøffer af hvis den tyske ko er uspiselig.
Update:
Så har jeg prøvet at lave chokolade mousse til en ordentligt bunke mennesker.
250g meget mørk chokolade
150g sukker
14 past. æggeblommer
1l fløde.
den var godt nok lys.
gang i google og jeg havde fundet den opskrift med absolut mindst chokolade. :alcohol:
i kom 350g mere af den samme mørke chokolade, det gik fint, farven var stadig lidt lys men smagen ok.
Så skete det at massen "stivnede" farven blev mørkere og smagen, ja nu smagte det af den 87% mørke chokolade jeg havde benyttet. med lidt flødeskum til kan den nu godt spises. Men stiv som frossen flødeskum er det svært at servere pænt.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
-
- Bronze Member
- Indlæg: 132
- Tilmeldt: 10. mar 2015, 13:32
- Interesser: Jagt, våben og verdenshistorie
- Geografisk sted: Sydlige Jylland
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 13 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
9 ud af 10 gange laver jeg maden nytårsaften og således også i år.
For 5 dage siden spurgte Dorthe så hvad hun skulle have nytårs aften.
KØLLE! svarede jeg og hendes ansigtsudtryk gider jeg ikke beskrive nærmere
Men ...... havde da taget en kølle fra et stort rådyr op af fryseren og lagt til optøning i carporten. Så skulle den senere i en marinade af rødvin, olivenolie, timian, Læssøsalt, frisk peber og senere et lag af bacon før køllen skulle i Weber´en.
Langtidsstegning ved lav temp. var også en mulighed.
Men, hvem bruger ikke en undskyldning for at starte Weber´en op ?
Havde så købt en pumpet hamburgryg og lagt den i køleskabet som camouflage for menuen.
Hun opdagede ikke en dyt p.g.a. hendes skide smartphone for jeg tjekkede køllen i Weber´en ................ og så fik jeg sgu et ansigtsudtryk som gav en lille form for tilgivelse
Og selvfølgelig de gode sager som tilbehør med en god Amarone i glasset :alcohol:
For 5 dage siden spurgte Dorthe så hvad hun skulle have nytårs aften.
KØLLE! svarede jeg og hendes ansigtsudtryk gider jeg ikke beskrive nærmere
Men ...... havde da taget en kølle fra et stort rådyr op af fryseren og lagt til optøning i carporten. Så skulle den senere i en marinade af rødvin, olivenolie, timian, Læssøsalt, frisk peber og senere et lag af bacon før køllen skulle i Weber´en.
Langtidsstegning ved lav temp. var også en mulighed.
Men, hvem bruger ikke en undskyldning for at starte Weber´en op ?
Havde så købt en pumpet hamburgryg og lagt den i køleskabet som camouflage for menuen.
Hun opdagede ikke en dyt p.g.a. hendes skide smartphone for jeg tjekkede køllen i Weber´en ................ og så fik jeg sgu et ansigtsudtryk som gav en lille form for tilgivelse
Og selvfølgelig de gode sager som tilbehør med en god Amarone i glasset :alcohol:
Senest rettet af BIG GUNS 31. dec 2016, 21:01, rettet i alt 1 gang.
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Resultatet efter hummersuppen blev ganske, ganske godt
Og skyllet ned men en Amarone Le Ragose fra 2008 , bliver det ikke en meget bedre ende på 2016, bortset fra at jeg mangler citron/blodappelsin fromagen der er desserten
Og skyllet ned men en Amarone Le Ragose fra 2008 , bliver det ikke en meget bedre ende på 2016, bortset fra at jeg mangler citron/blodappelsin fromagen der er desserten
- Vedhæftede filer
-
- IMG_20161231_183538.jpg (599.39 KiB) Vist 12598 gange
-
- IMG_20161231_190732.jpg (763.18 KiB) Vist 12598 gange
-
- IMG_20161231_191332.jpg (656.38 KiB) Vist 12598 gange
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Jeg er ikke så meget til fine opstillinger. men kødet nåede at blive helt godt, god smag, fin farve. kødet manglede dog lidt salt og det var som om saften rendte ud af kødet.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
- Vedhæftede filer
-
- _MG_0454.jpg (616.1 KiB) Vist 12523 gange
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
-
- Platin Member
- Indlæg: 1213
- Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
- Interesser: pürch og fuglejagt
- Geografisk sted: Polen
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 121 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Jeg går ud fra, at du godt er klar over, at så længe der er god varme på stegen, så presses saften udaf i kødet, derfor er det klogt at lade den stå og trække lidt - op til en halv time - og samle sig ved lav varme før udskæring og servering?Raptor357 skrev:Jeg er ikke så meget til fine opstillinger. men kødet nåede at blive helt godt, god smag, fin farve. kødet manglede dog lidt salt og det var som om saften rendte ud af kødet.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Den havde stået 30min inden udskæring.Gråskæg skrev:Jeg går ud fra, at du godt er klar over, at så længe der er god varme på stegen, så presses saften udaf i kødet, derfor er det klogt at lade den stå og trække lidt - op til en halv time - og samle sig ved lav varme før udskæring og servering?Raptor357 skrev:Jeg er ikke så meget til fine opstillinger. men kødet nåede at blive helt godt, god smag, fin farve. kødet manglede dog lidt salt og det var som om saften rendte ud af kødet.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
Men jeg var ikke klar over at det var derfor den skulle stå lidt. jeg har nok haft den pakket lidt for godt ind.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
-
- Platin Member
- Indlæg: 1213
- Tilmeldt: 4. nov 2010, 00:04
- Interesser: pürch og fuglejagt
- Geografisk sted: Polen
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 121 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Jamen OK - så er der ikke ret meget mere at gøre, hvis du ikke vil have den helt gennemstegt.Raptor357 skrev:Yep, den havde stået 30min inden udskæring.Gråskæg skrev:Jeg går ud fra, at du godt er klar over, at så længe der er god varme på stegen, så presses saften udaf i kødet, derfor er det klogt at lade den stå og trække lidt - op til en halv time - og samle sig ved lav varme før udskæring og servering?Raptor357 skrev:Jeg er ikke så meget til fine opstillinger. men kødet nåede at blive helt godt, god smag, fin farve. kødet manglede dog lidt salt og det var som om saften rendte ud af kødet.
stegen fik lige et øjeblik i ovnen for at give sværen.
- Agamemnon
- Moderator
- Indlæg: 3607
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
- Interesser: Skydning genladning Etymologi
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 567 times
- Been thanked: 1056 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Vores blev også helt godt.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
- Vedhæftede filer
-
- IMG_20161231_193133.jpg (600.03 KiB) Vist 12465 gange
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Edmund Burke, 1729-1797.
Edmund Burke, 1729-1797.
- Christian
- Silver Member
- Indlæg: 364
- Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
- Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
- Geografisk sted: Grindsted
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 49 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Det måltid ser da bare mere end godt udAgamemnon skrev:Vores blev også helt godt.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
Venlig hilsen
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.
-
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 3180
- Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
- Interesser: ....
- Geografisk sted: ....
- Has thanked: 80 times
- Been thanked: 499 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Her ovre smider vi altså komposten udAgamemnon skrev:Vores blev også helt godt.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
- Agamemnon
- Moderator
- Indlæg: 3607
- Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
- Interesser: Skydning genladning Etymologi
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 567 times
- Been thanked: 1056 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Det er grønkål, I barbarer.... Vi kalder den "Bambi på blød skovbund"Rixen skrev:Her ovre smider vi altså komposten udAgamemnon skrev:Vores blev også helt godt.
Dén dér dådyr-hvalp, var godt nok mør.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
Edmund Burke, 1729-1797.
Edmund Burke, 1729-1797.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2368 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Jeg har lige spist en netto-cuvette.
Den havde fået tre døgn ved 56°, så den var mør som smør.
Den havde fået tre døgn ved 56°, så den var mør som smør.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Brunet inden den kom i gryden - er det ikke den omvendte verden i sous vide ?7TCU skrev:Så er der sat et stk ko røv (Black Angus) over i Sous Vide maskinen
Den er puttet i vakuum pose sammen med lidt hvidløg,timian og rosmarin og fik et godt skud salt og peber inden den blev brunet på panden, den bliver forhåbentlig rigtig god efter 11 timer i 56 grader
Og et godt kulinarisk Nytår til jer alle :danish:
11 timer v 56 grader - er det ikke lang tid.
Jeg har læst mig til, at lang tid i sous vide kan give leversmag ?
Jegville mene at omkring den halve tid, måske lidt mere var længe nok ?
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2368 times
Re: Så er Nytårs dinéren sat over i maskinen
Tiden kommer an på, hvad du vil opnå.
Hvis det er "godt kød", så er nogle timer eller en dags tid efter min erfaring passende.
Kødet er reelt mørt når man starter, så det skal bare have varmen, så det er tilberedt hele vejen igennem til den rette farve.
Hvis det er "malkeko fra Netto" så er tre dage det der virker.
Her er formålet at nedbryde bindevævet, så den bliver mør.
Om man bruner før eller efter er vist et religionsspørgsmål. Jeg har set en test et sted, og der var ikke nogen målbar forskel.
Jeg har aldrig oplevet leversmag, men jeg har transmogrifferet kød til noget der mindede om postej.
(Lam, der var af bedre kvalitet end forventet)
Hvis det er "godt kød", så er nogle timer eller en dags tid efter min erfaring passende.
Kødet er reelt mørt når man starter, så det skal bare have varmen, så det er tilberedt hele vejen igennem til den rette farve.
Hvis det er "malkeko fra Netto" så er tre dage det der virker.
Her er formålet at nedbryde bindevævet, så den bliver mør.
Om man bruner før eller efter er vist et religionsspørgsmål. Jeg har set en test et sted, og der var ikke nogen målbar forskel.
Jeg har aldrig oplevet leversmag, men jeg har transmogrifferet kød til noget der mindede om postej.
(Lam, der var af bedre kvalitet end forventet)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."