Side 1 af 1

Svineskank.

: 6. mar 2017, 15:55
af Ras.Killing
Forsøgte mig i sidste uge med en udskæring jeg ikke har haft imellem fingrene før, en svineskank, og jeg blev overrasket!

Skanken ridsede jeg hele vejen rundt, og gned i salt og peber som var det en flæskesteg. Den fik efterfølgende 3 timer i ovnen ved 160*, placeret i et ildfast fad med lidt væde, urter, løg osv. til fon, og til sidst 5-10 min ved grill for at gøre sværren helt sprød.

Et fantastisk stykke svin! Bestemt ikke sidste gang at det serveres her i huset. Mørt, meget saftigt, massere af smag. Enkelte steder var til den fede side, men det kan jo skæres fra.

Re: Svineskank.

: 6. mar 2017, 17:15
af Caspian1911
Nøøj, det ser lækker ud.

Spændende ny måde at tilberede anderledes udskæringer på. :eating:

Re: Svineskank.

: 6. mar 2017, 17:15
af Aratan
Schweinhaxe hedder det vist i Bayern, en grillet videreudvikling af Eisbein...

Øv nu blev jeg sulten...

Re: Svineskank.

: 6. mar 2017, 17:52
af Bobo
Aratan skrev:Schweinhaxe hedder det vist i Bayern, en grillet videreudvikling af Eisbein...
det er lige det det gør :thumbup:

Re: Svineskank.

: 6. mar 2017, 18:01
af C-X
Det bedste stykke på svinet! :thumbup:
Plejer at lave dem på samme vis. Det er bare kræs.

Re: Svineskank.

: 6. mar 2017, 18:08
af Bobo
Og til trådstarter vil jeg bare sige, nu er du nødt til at fortsætte. Skank fra gris, lam, okse, krondyr, rådyr, elg og for den sags skyld hare/kanin er fantastisk kød hvis det bliver til beredt på den rigtige måde, og evt. kan man bare braisere det så er alting bare godt, og tit er det lidt en overset ( og billig ) udskæring.

Re: Svineskank.

: 6. mar 2017, 18:15
af C-X
Billige synes jeg nu ikke de er længere. De er, som flankesteak, gået hen og er blevet populære og dyrere. Det eneste kød der er billigt, er det hvor datoen er ved at løbe og det der kan findes i vejsiden.

Re: Svineskank.

: 7. mar 2017, 07:26
af Ølgaard
Det er GUF både stegt og kogt, men som alt godt er de pissedyre, ligesom nøgleben, og ribben, som før var fornuftige i pris, og svinekæber koster kassen efter de har været i flere madprogrammer, det eneste sted hvor det stadig kan fås til en god pris er METRO, men det kræver så et kort.

:razz: :razz:

Re: Svineskank.

: 7. mar 2017, 07:48
af 7TCU
Og som tidligere nævnt er det Bayerisk specialitet og kan bla. nydes her :
http://www.zum-haxenwirt-berlin.de/

En stor fadøl og en gang sauerkraut , så kører det bare :DancingBanana:

Re: Svineskank.

: 7. mar 2017, 09:46
af FrederikF
I Tjekkiet er det en meget udbredt ret, som jeg har været på et utal af gange.
Stegt/grillet svineskank med sennep og surt. Ofte serveret med en fint revet æble/peberrods relish. Dertil et par halve liters til en 6krseddel. Simpelthen gudespise:))

Re: Svineskank.

: 8. jul 2017, 18:16
af RKN
:eek: har lige købt 2 stk, som skal deltage i morgen aften.
Glæder mig helt vildt; til at tilberede dem :thumbup:

Re: Svineskank.

: 16. nov 2017, 15:42
af Ras.Killing
Hallo! :biggrin: så lå der lige en svineskank i den lokale SuperBrugs :thumbup:
IMG_20171116_154327.jpg

Re: Svineskank.

: 17. nov 2017, 02:23
af Hønsetyv
Og hvis du så pander en god narkomanbajer i, giver det prikken over i'et.
Pilsnertype og procent over 7 ;-)

Re: Svineskank.

: 17. nov 2017, 02:33
af Ras.Killing
Den fik en Tuborg Classic, men det fremgår godt nok ikke af billedet.

...jeg er generelt set ikke særligt glad for øl - og drikker det egentlig kun hvis jeg ''tvinges'' til det.

Sidste år var jeg med til en ølsmagning som del i en julefrokost/socialt arrangement. Jeg smagte der hele (så kom ikke og sig det ikke er prøvertt af) og ud af 10 forskellige specialøl var der en enkelt jeg kunne drikke med ''nydelse''... en chilli-øl, som var så stærk at det reelt ikke var til at smage meget andet :biggrin:

Men som ingrediens i madlavning er det fortræffeligt! :thumbup:

Re: Svineskank.

: 17. nov 2017, 04:09
af Hønsetyv
Så prøv at skubbe grænserne med f.eks ruby/tawny portvin eller muscatel!
Lidt sødme til at ballancere det fede og så naturligvis en klat Dijon til sidst til at give sovsen bid.

Forskellen mellem sovs og sauce?
Sovs er der nok af!
Når de fine kokke serverer noget med sauce minder det mest om en vadefugl med tyndskid der har spadseret en runde på tallerkenen!

Re: Svineskank.

: 17. nov 2017, 06:27
af Vesterby
https://gastromand.dk/opskrift-eisbein-sauerkraut/

Den her kan klart anbefales :razz:
Jeg er med i en mad/herre (store drenge) vi skiftes til at lave mad.
Salt bagskanken 1 pr. Mand kog den i 1.5 time og på kul-webern,Til den er rigtig sprød...i opskriften er der noget lækkert tilbehør. Jeg lavede kartoffelmos til. Og rigligt med weissbier :numberone: :razz:

Re: Svineskank.

: 18. nov 2017, 05:25
af Hønsetyv
For mange måner siden fik jeg til opgave at tilberede en hel skinke fra et vildt svin.
Jeg endte med at marinere den i: 2 dele ahorn sirup + 1 del whisky (Tullamore) samt salt og peber i 2 dage.
Marinaden hældte jeg i bunden af bradepanden og brugte til at glasere med under langtidsstegningen.
Masser af Hasselback kartofler og en sovs lavet af lige dele Gorgonzola og piskefløde.

Det forsvandt som en pizza til et vægtvogter møde!