BBQ ribs

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Bowman76
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 111
Tilmeldt: 13. feb 2015, 14:18
Interesser: Buejagt, lystfiskeri
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 11 times
Been thanked: 55 times

BBQ ribs

Indlæg af Bowman76 » 24. jun 2017, 09:07

15 sider spareribs - 8 kG. Der skal fortæres til fødselsdagsfest i eftermiddag.
De får 5 timer ved 130 °C.

Ammenam :savl: :savl: :eating:
Vedhæftede filer
DSC_0184.JPG

Brugeravatar
Christian
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 364
Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
Geografisk sted: Grindsted
Has thanked: 84 times
Been thanked: 49 times

Re: BBQ ribs

Indlæg af Christian » 24. jun 2017, 16:01

Det ser godtnok lækkert ud :thumbup: Jeg bliver ret misundelig :biggrin:
Venlig hilsen
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.

Brugeravatar
Bowman76
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 111
Tilmeldt: 13. feb 2015, 14:18
Interesser: Buejagt, lystfiskeri
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 11 times
Been thanked: 55 times

Re: BBQ ribs

Indlæg af Bowman76 » 25. jun 2017, 19:55

Om nom nom, hvor blev de gode. Gæsterne spiste ikke -
de åd! De åd som om de ikke havde fået noget i dagevis op til :fun:

Og alligevel stod den på rester her til aften.
Vedhæftede filer
DSC_0187.JPG

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21657
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 460 times
Been thanked: 2362 times

Re: BBQ ribs

Indlæg af Refraktorius » 30. jun 2017, 19:23

Kunne du lokkes til at slippe lidt detaljer?

Hvordan og med hvad var de eksempelvis marineret?
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Ras.Killing
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5152
Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
Interesser: Jagt & pistolskydning
Geografisk sted: Sy'Fyn
Has thanked: 1008 times
Been thanked: 1366 times

Re: BBQ ribs

Indlæg af Ras.Killing » 2. jul 2017, 00:29

Elsker bbq ribs! :biggrin: hvis du endnu ikke har forsøgt dig med tværreb, så er det også genialt :biggrin:
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.

Make Fyn fin again!

Brugeravatar
Bowman76
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 111
Tilmeldt: 13. feb 2015, 14:18
Interesser: Buejagt, lystfiskeri
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 11 times
Been thanked: 55 times

Re: BBQ ribs

Indlæg af Bowman76 » 12. jul 2017, 09:12

Refraktorius skrev:Kunne du lokkes til at slippe lidt detaljer?

Hvordan og med hvad var de eksempelvis marineret?
Sorry for det sene svar. Normalt plejer jeg at få besked, når der svares i tråde, men denne gang fik jeg ikke :what:

Selve rub´en blev udlånt af en ven, så jeg kender ikke opskriften. Men selve glace-saucen består af flg.

500 G tomatketchup
300 G brun farin
1,5 tsk. fuld instant coffee, pulveriseret i en morter (altså 1,5 tsk.fuld pulver, når det er knust)
Tabasco efter smag

OBS ! Tilberedningen foregik på en træpillegrill, så tidsangivelser kan I ikke regne helt med på en alm. kulgrill.

1. Forberedelse.
1.1. Fjern hinden på bensiden (ultra vigtigt !)
1.2. Drys krydderi udover, så det dækker. Klap gerne lidt, så det hænger ved og drys evt. efter.
Bemærk - ingen forudgående marinering.
1.3. Vådservietter (se hovedpkt. 3)

2. Selve bbq delen.
Temperaturen igennem hele processen lå på 130 grader Celsius.
2.1. 40 minutter på risten (indirekte).
2.2. Tag dem af, pak ind i staniol, med bensiden nedad, hæld æblecider ved og fordel lidt smør udover hvert ben. Giv dem 2,5-3 timer.
2.3. Pak benene ud af staniolen. Lad dem hvile i ca. 20 minutter.
2.4. Giv dem ca. 45 minutter til en time på risten (indirekte), men hold øje med dem løbende. Det er i denne fase, der pensles med glace i tyndt ! lag. Hellere vende og pensle dem 3,4 gange på hver siden, end give dem ét tykt lag.
Ved pkt. 2.1 og pkt. 2.4 kan man give et par sprøjt med æblecider, men pas endelig på med ikke at overdrive. Ellers bliver benene til den sure side.

3. Afslutning
3.1 Tag benene af grillen, pak dem ind i flere lag staniol og lad dem hvile i 20-30 minutter.
3.2 Æd ! og sørg for at have vådservietter inden for rækkevidde :fun:


På en trækulsgrill, ville tiderne nærmere hedde 3 timer (indirekte), 1,5-2 timer i staniol, 35-45 minutter (indirekte) og en temp. på ca. 110-120 grader Celsius. Hvis siderne begynder at blive for mørke, kan man lægge staniol ude i siderne, for at beskytte mod for hård varme.

Brugeravatar
Allan3
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 706
Tilmeldt: 26. aug 2010, 22:45
Interesser: Jagt, våbensamling, Skydning
Geografisk sted: Sydsjælland
Has thanked: 10 times
Been thanked: 67 times

Re: BBQ ribs

Indlæg af Allan3 » 12. jul 2017, 09:35

Selvom klokken kun er 0935 så fik jeg lige lyst til en gang BBQ ribs.

Din metode skal helt sikkert prøves en dag, da de ser super lækre ud

Brugeravatar
Christian
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 364
Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
Geografisk sted: Grindsted
Has thanked: 84 times
Been thanked: 49 times

Re: BBQ ribs

Indlæg af Christian » 12. jul 2017, 13:26

Det ser sandelig lækkert ud, og ben med kød på, ikke Jensens kødløse ben. Er de købt ve en lokal slagter?
Venlig hilsen
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.

Brugeravatar
Bowman76
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 111
Tilmeldt: 13. feb 2015, 14:18
Interesser: Buejagt, lystfiskeri
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 11 times
Been thanked: 55 times

Re: BBQ ribs

Indlæg af Bowman76 » 12. jul 2017, 15:54

Christian skrev:Det ser sandelig lækkert ud, og ben med kød på, ikke Jensens kødløse ben. Er de købt ve en lokal slagter?
Venlig hilsen
De er købt hos slagteren i Kvickly, Helsinge......og det er ikke deres "standardben" :smile:

Besvar