Side 1 af 1

BBQ-kyllinge gryderet

: 6. feb 2018, 13:36
af Wildlife
Tidsplanen for aftensmaden skred, så det eneste der var taget op af fryseren var et par stykker kyllingebryst.

Det blev til en fremragende gryderet med ris til.

Jeg brugte følgende:
1 stort løg
1 stort hvidløg (ca 10 fed)
500 gram kyllingebryst (den rigtige slags, uden tilsat vand!)
2-3 spsk BARBEQUE krydderi (Santa Maria)
1-2 tsk paprika
3 spsk tomatpuré
1 bakke champignon (250 gram)
1-2 dl madlavningsfløde
1-2 dl mælk
En smule jævner til at jævne sovsen.

Processen er ret ligetil.
- Snit løg og hvidløg fint og smid det i en stor gryde med lidt fedtstof og brun det af
- Tilføj kylling snittet i fornuftige tern
- Drys krydderi ned over til du mener det er en passende mængde.
- Når kyllingen er brunet af tilføjet svampene og de steges lidt møre.
- Tilføj lidt paprika til at give det lidt mere farve
- Hæld fløde og lidt mælk ved og lad det simre 10 minutter.
- Smag til med salt og peber (pas på, begge dele er indeholdt i BBQ-krydderiet så pas på ikke at salte for meget!)
- Jævn sovsen til en passende konsistens.

Serveres med ris til og velbekomme!

Re: BBQ-kyllinge gryderet

: 6. feb 2018, 22:53
af Hønsetyv
Hvis du er til at eksperimentere lidt så er her (måske) et par fif.

Den enkle
1) Dunk en pakke bønnespirer i sovsen lige inden den serveres. Det giver noget sprød knas og noget friskhed.

Den gode
2) Knald en pakke af de gode cocktail pølser (dem i lammetarm) der er halveret, ned i retten så det netop når at blive gennemvarmet. De taber ved at blive kogt i længere tid.

Kombiner gerne 1 og 2!

Den frække
3) Tilsmag retten med Gorgonzola, gerne den milde der hedder "Dolche". Det skal ikke pladres i, i kilovis, men med måde så det netop løfter smagen, så folk siger hvad er det den smager af. På samme måde som en klat Dijon sennep i en almindelig sovs, ikke så det overdøver men så folk siger: Hvad var det.
Er du eventyrlysten så prøv Danablue, men smag til lidt ad gangen, det kan hurtigt tage overhånd!