Side 1 af 1

Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat

: 10. mar 2018, 20:50
af Wildlife
Dagens ret startede tilbage i september sidste år, en 6 måneders kalv brækkede benet og måtte slagtes i en fart. :wall:

Culotten endte i fryseren her og blev til en omgang sous vide her til aften.

Jeg startede ved 8-tiden i morges med at knuse et helt hvidløg og brune af på en pande med rigeligt smør, tilsat lidt salt og peber.

Derefter 1,5 dl rødvin og så i vacumpakkeren med kødet og den gode blanding fra panden.

54 grader i ca. 10 timer og så en tur på en skoldhed pande, mums!

Tilbehøret var kartofler af egen avl skåret i passende stykker og lige rystet i en pose med lidt olie og salt og peber.

Salatet bestod af:
- Hjertesalat
- Blandet salat (inkl ruccola ved en fejl!)
- Tomater
- Rød peberfrugt
- Appelsin
- Æble
- Granatæble (Sådan får du kernerne ud nemt https://www.youtube.com/watch?time_cont ... nujQquKCQY)

Og så en god bearnaise til, i dag var den dog ikke hjemmelavet.

Re: Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat

: 12. mar 2018, 23:24
af Ras.Killing
Ser lækkert ud! :savl:

Er den ikke skåret på det gale led? (på langs af fibrene)... Selvom den nu nok ikke er sej efter 10 timer i sous viden :biggrin:

Re: Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat

: 13. mar 2018, 09:36
af Wildlife
Ras.Killing skrev:
12. mar 2018, 23:24
Ser lækkert ud! :savl:

Er den ikke skære på det gale led? (på langs af fibrene)... Selvom den nu nok ikke er sej efter 10 timer i sous viden :biggrin:
Det er faktisk et godt spørgsmål, jeg kan ikke helt gennemskue hvilken forskel det gør når det er så mørt som det er her. :biggrin:

Re: Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat

: 14. mar 2018, 00:17
af Ras.Killing
Wildlife skrev:
13. mar 2018, 09:36
Ras.Killing skrev:
12. mar 2018, 23:24
Ser lækkert ud! :savl:

Er den ikke skære på det gale led? (på langs af fibrene)... Selvom den nu nok ikke er sej efter 10 timer i sous viden :biggrin:
Det er faktisk et godt spørgsmål, jeg kan ikke helt gennemskue hvilken forskel det gør når det er så mørt som det er her. :biggrin:
Nej for typisk vil et stykke kød jo føles mere sejt når det er skåret på langs af fibrene (fibrene brydes ikke og beholder noget at deres elasticitet)... men det er ikke sikkert at det har den fjerneste betydning efter 10 timer i pottten :biggrin: