Dagens ret startede tilbage i september sidste år, en 6 måneders kalv brækkede benet og måtte slagtes i en fart.
Culotten endte i fryseren her og blev til en omgang sous vide her til aften.
Jeg startede ved 8-tiden i morges med at knuse et helt hvidløg og brune af på en pande med rigeligt smør, tilsat lidt salt og peber.
Derefter 1,5 dl rødvin og så i vacumpakkeren med kødet og den gode blanding fra panden.
54 grader i ca. 10 timer og så en tur på en skoldhed pande, mums!
Tilbehøret var kartofler af egen avl skåret i passende stykker og lige rystet i en pose med lidt olie og salt og peber.
Salatet bestod af:
- Hjertesalat
- Blandet salat (inkl ruccola ved en fejl!)
- Tomater
- Rød peberfrugt
- Appelsin
- Æble
- Granatæble (Sådan får du kernerne ud nemt https://www.youtube.com/watch?time_cont ... nujQquKCQY)
Og så en god bearnaise til, i dag var den dog ikke hjemmelavet.
Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5165
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat
Ser lækkert ud! :savl:
Er den ikke skåret på det gale led? (på langs af fibrene)... Selvom den nu nok ikke er sej efter 10 timer i sous viden
Er den ikke skåret på det gale led? (på langs af fibrene)... Selvom den nu nok ikke er sej efter 10 timer i sous viden
Senest rettet af Ras.Killing 14. mar 2018, 00:15, rettet i alt 1 gang.
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat
Det er faktisk et godt spørgsmål, jeg kan ikke helt gennemskue hvilken forskel det gør når det er så mørt som det er her.Ras.Killing skrev: ↑12. mar 2018, 23:24Ser lækkert ud! :savl:
Er den ikke skære på det gale led? (på langs af fibrene)... Selvom den nu nok ikke er sej efter 10 timer i sous viden
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5165
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Re: Culotte m. bagte kartoffelbåde og salat
Nej for typisk vil et stykke kød jo føles mere sejt når det er skåret på langs af fibrene (fibrene brydes ikke og beholder noget at deres elasticitet)... men det er ikke sikkert at det har den fjerneste betydning efter 10 timer i potttenWildlife skrev: ↑13. mar 2018, 09:36Det er faktisk et godt spørgsmål, jeg kan ikke helt gennemskue hvilken forskel det gør når det er så mørt som det er her.Ras.Killing skrev: ↑12. mar 2018, 23:24Ser lækkert ud! :savl:
Er den ikke skære på det gale led? (på langs af fibrene)... Selvom den nu nok ikke er sej efter 10 timer i sous viden
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!