En lille bid af himlen... Snickers kage
: 25. mar 2018, 13:30
SNICKERSKAGE
Kagebund:
• 200 gr. blødt smør
• 4 dl sukker
• 3 æg
• 4 dl mel
• 1,5 tsk. bagepulver
• 350 – 400 g saltede peanuts
Rør smør sammen med sukker og tilsæt et æg ad gangen. Rør godt sammen. Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen. Fordel dejen i en bradepande eller et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir og drys peanuts over. Bag i 15 – 17 min ved 200 grader, eller indtil du kan stille en kødnål eller lignende i midten og kagen, og den kommer op ren.
Karamel:
• 1 dl fløde
• 1 dl mørk sirup
• 2 spsk kakao
• 2 tsk vaniljesukker
• 50 g smør
• 2 dl sukker
Mens kagen bages blandes alle ingredienserne til karamelmassen i en gryde, som bringes i kog. Lad simre i 8 minutter. Den fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er varm.
Chokolade:
• 250 g mørk chokolade (jeg brugte dog en blanding af lys og mørk)
Lad kagen køle af, smelt chokoladen over vandbad og fordel herefter oven på kagen. Lad chokoladen stivne lidt, inden den skæres ud.
Dette er en dobbelt portion, det passer lige med en bradepande..
Kagebund:
• 200 gr. blødt smør
• 4 dl sukker
• 3 æg
• 4 dl mel
• 1,5 tsk. bagepulver
• 350 – 400 g saltede peanuts
Rør smør sammen med sukker og tilsæt et æg ad gangen. Rør godt sammen. Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen. Fordel dejen i en bradepande eller et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir og drys peanuts over. Bag i 15 – 17 min ved 200 grader, eller indtil du kan stille en kødnål eller lignende i midten og kagen, og den kommer op ren.
Karamel:
• 1 dl fløde
• 1 dl mørk sirup
• 2 spsk kakao
• 2 tsk vaniljesukker
• 50 g smør
• 2 dl sukker
Mens kagen bages blandes alle ingredienserne til karamelmassen i en gryde, som bringes i kog. Lad simre i 8 minutter. Den fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er varm.
Chokolade:
• 250 g mørk chokolade (jeg brugte dog en blanding af lys og mørk)
Lad kagen køle af, smelt chokoladen over vandbad og fordel herefter oven på kagen. Lad chokoladen stivne lidt, inden den skæres ud.
Dette er en dobbelt portion, det passer lige med en bradepande..