Jeg har nogle år eksperimenteret med at producere is med mere eller mindre advancerede metoder og med dyrere og billigere ingredienser. Jeg er nået frem til et resultat som jeg er tilfreds med ud fra perspektiver om pris, ease of implementation og smag.
1/2l mælk - sød, let, mini, skummet eller laktosefri. Sødmælk giver mere smag men ....
1/2l piskefløde evt laktosefri - skal det være en kalorielet is, så brug evt 1/2l mælk mere og undlad fløden eller brug kaffefløde.
4 blade husblass (alt 6,8g)
4 pasteuriserede æggeblommer
1spsk vaniljesukker (ekstra points for en flækket vaniljestang og kornene fra samme)
1dl sukker (jeg bruger rørsukker)
Udstyr
Ismaskine
Gryde
Piskeris
Termometer (nice to have)
Bland mælk, fløde, sukker, vaniliesukker i en gryde og start opvarmningen ved lav temperatur.
Rør hyppigt især indtil sukkerstadset er opløst.
Hvis massen koger er det intet problem.
Ved >70C tilsæt husblas, den smelter fint uden at være udblødt, men kan godt sætte sig lidt i piskeriset.
Omkring eller under de 80C sluk for ismassen og tilsæt æggeblommerne under piskning.
Hæld ismassen ud over komfuret samt ned af benene og sæt det resterende af ismassen til afkøling i køleskab i mindst 12t.
Kør ca. 1/2l i ismaskinen til 4 personer. Tilsæt smag efter behov f.eks. Blåbærsyltetøj, whiskey eller lignende.
Jeg har kogt en ølreduktion jeg vil prøve med men mere om det en anden dag.
Isbase ingredienserSnyde gelato isbase
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Snyde gelato isbase
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Ølreduktion til is
Jeg har kogt ølreduktionen på Royal Classic :alcohol: der skal nok eksperimenteres med div Brown og Abbey Ales og evt portere.
1/2l mørkt øl
75g sukker
1 blad husblas (1,7g)
Bland øl og sukker og kog det ind til det halve, tilsæt husblas og rør til det er smeltet helt. Afkøl i køleskab. Opfølgning følger når isen bliver rørt
Ingredienser til 1/2l ismasse eller ~1l færdig is1/2l mørkt øl
75g sukker
1 blad husblas (1,7g)
Bland øl og sukker og kog det ind til det halve, tilsæt husblas og rør til det er smeltet helt. Afkøl i køleskab. Opfølgning følger når isen bliver rørt
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Bacon-knas til is
I sommers fik vi Bacon is på Öff ved Strandet, det inspirerede mig til noget tilsvarende, men jeg ville prøve at lave bacon til is ved at karamellisere bacon ala nougat.
1 pakke bacon, jeg har brugt slave bacon. Hvis det spiller er næste træk tørsaltet bacon fra Dyssegården.
Rørsukker eller farin
Knivspids sød chili.
Spred bacon på panden og drys med chili.
Strø rørsukkeret ud over baconen i et jævnt lag og varm panden op på medium varme. Når sukkeret er smeltet eller opløst skal der jævnligt røres rundt på panden. Når baconen er blevet fast og karamelmassen er tyktflydende er det færdigt. Hæld bacon og karamel over på et stykke bagepapir og lad det afkøle. Efter afkøling skal det hakkes før det kommer i eller på isen.
More to come
Ingredienser1 pakke bacon, jeg har brugt slave bacon. Hvis det spiller er næste træk tørsaltet bacon fra Dyssegården.
Rørsukker eller farin
Knivspids sød chili.
Spred bacon på panden og drys med chili.
Strø rørsukkeret ud over baconen i et jævnt lag og varm panden op på medium varme. Når sukkeret er smeltet eller opløst skal der jævnligt røres rundt på panden. Når baconen er blevet fast og karamelmassen er tyktflydende er det færdigt. Hæld bacon og karamel over på et stykke bagepapir og lad det afkøle. Efter afkøling skal det hakkes før det kommer i eller på isen.
More to come
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Platin Member
- Indlæg: 1304
- Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
- Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
- Geografisk sted: sydjylland
- Has thanked: 523 times
- Been thanked: 236 times
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Snyde gelato isbase
Beklager! Jeg var løbet tør for Harboe Classic og Royal Export
En del af eksperimentet går p.t. På Hvilke smagsnuancer der komplimenterer isen, der må gerne være noget bitterhed eller syre. Umiddelbart havde jeg købt Semper Ardens Albertina Porter til formålet, men den var pludseligt pist væk ...... :alcohol:
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Silver Member
- Indlæg: 478
- Tilmeldt: 17. maj 2013, 13:48
- Interesser: jagt og natur
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 609 times
- Been thanked: 165 times
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
And the rubber meets the Road; Øl-is med bacon
Point of No return
Ismaskinen blev sat til for-nedkøling og jeg tog ca halvdelen af baconen Det blev kørt i løghakkeren til en grynet masse Ølreduktionen Fyldte godt 2dl og var blevet en fin tynd gelé - det er vigtigt for at smag og iskrystaller ikke skilles. Det er en god ide at røre isbasen igennem med et piskeris, da den under afkølingen godt kan danne lidt lag med fedt, vaniljekorn m.v.
Ølgelé’en blev blandet op med isbasen til netto 5dl. Efter en gennemrøring blev den samlede øl-isbase og baconknas hældt i ismaskinen - og så venter vi.....
Ismaskinen blev sat til for-nedkøling og jeg tog ca halvdelen af baconen Det blev kørt i løghakkeren til en grynet masse Ølreduktionen Fyldte godt 2dl og var blevet en fin tynd gelé - det er vigtigt for at smag og iskrystaller ikke skilles. Det er en god ide at røre isbasen igennem med et piskeris, da den under afkølingen godt kan danne lidt lag med fedt, vaniljekorn m.v.
Ølgelé’en blev blandet op med isbasen til netto 5dl. Efter en gennemrøring blev den samlede øl-isbase og baconknas hældt i ismaskinen - og så venter vi.....
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Snyde gelato isbase
Isen har en frisk bitterhed fra humlen og bacon-karamellen giver lidt salt/umami smag. Bestemt ikke dårlig og lidt speciel, lidt alá byg og espresso; jeg kan se tre kugler is på en asjet Hvede, Abbey/Brown/Ale og porter/stout måske een fjerde med pilsner/IPA
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”