Snyde gelato isbase

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Snyde gelato isbase

Indlæg af Kleth » 30. apr 2018, 17:47

Jeg har nogle år eksperimenteret med at producere is med mere eller mindre advancerede metoder og med dyrere og billigere ingredienser. Jeg er nået frem til et resultat som jeg er tilfreds med ud fra perspektiver om pris, ease of implementation og smag.
D08DAEF0-5345-4F1F-8655-86056D773F26.jpeg
Isbase ingredienser
1/2l mælk - sød, let, mini, skummet eller laktosefri. Sødmælk giver mere smag men ....
1/2l piskefløde evt laktosefri - skal det være en kalorielet is, så brug evt 1/2l mælk mere og undlad fløden eller brug kaffefløde.
4 blade husblass (alt 6,8g)
4 pasteuriserede æggeblommer
1spsk vaniljesukker (ekstra points for en flækket vaniljestang og kornene fra samme)
1dl sukker (jeg bruger rørsukker)

Udstyr
Ismaskine
Gryde
Piskeris
Termometer (nice to have)

Bland mælk, fløde, sukker, vaniliesukker i en gryde og start opvarmningen ved lav temperatur.
4970599B-E71B-4122-8FDE-CC95E4A8AF9C.jpeg
Rør hyppigt især indtil sukkerstadset er opløst.
Hvis massen koger er det intet problem.
Ved >70C tilsæt husblas, den smelter fint uden at være udblødt, men kan godt sætte sig lidt i piskeriset.
Omkring eller under de 80C sluk for ismassen og tilsæt æggeblommerne under piskning.
8A9E1745-8BE4-4BB6-84C4-86E9C21310DE.jpeg
9A8DA649-B492-4A40-A906-D6654BC8E625.jpeg
Hæld ismassen ud over komfuret samt ned af benene og sæt det resterende af ismassen til afkøling i køleskab i mindst 12t.
21AB436F-CDBB-499C-B1D7-F61BC1F9FBF0.jpeg
Kør ca. 1/2l i ismaskinen til 4 personer. Tilsæt smag efter behov f.eks. Blåbærsyltetøj, whiskey eller lignende.
Jeg har kogt en ølreduktion jeg vil prøve med men mere om det en anden dag.
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Ølreduktion til is

Indlæg af Kleth » 30. apr 2018, 19:14

Jeg har kogt ølreduktionen på Royal Classic :alcohol: der skal nok eksperimenteres med div Brown og Abbey Ales og evt portere.
296AEB1A-81DB-4CB6-A12E-B11F8AD3C666.jpeg
Ingredienser til 1/2l ismasse eller ~1l færdig is
1/2l mørkt øl
75g sukker
1 blad husblas (1,7g)

Bland øl og sukker og kog det ind til det halve, tilsæt husblas og rør til det er smeltet helt.
707A1A81-E737-44D6-9E27-EE37CE62340D.jpeg
Afkøl i køleskab.
1995ACEC-17EE-4844-A399-9557733A16B6.jpeg
Opfølgning følger når isen bliver rørt
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Bacon-knas til is

Indlæg af Kleth » 30. apr 2018, 21:49

I sommers fik vi Bacon is på Öff ved Strandet, det inspirerede mig til noget tilsvarende, men jeg ville prøve at lave bacon til is ved at karamellisere bacon ala nougat.
F3295C30-B3DC-4A68-80D6-CB48F737A874.jpeg
Ingredienser
1 pakke bacon, jeg har brugt slave bacon. Hvis det spiller er næste træk tørsaltet bacon fra Dyssegården.
Rørsukker eller farin
Knivspids sød chili.

Spred bacon på panden og drys med chili.
Strø rørsukkeret ud over baconen i et jævnt lag og varm panden op på medium varme.
932ACBD6-2674-4258-9024-69DDDDC246C0.jpeg
Når sukkeret er smeltet eller opløst skal der jævnligt røres rundt på panden.
AFE29E5A-392E-4FC0-8A2C-09FBF7E5F608.jpeg
Når baconen er blevet fast og karamelmassen er tyktflydende er det færdigt.
6E1E73CC-E213-4F4D-94D0-0B42B7848684.jpeg
Hæld bacon og karamel over på et stykke bagepapir og lad det afkøle.
EBE1B6BE-527F-4C9F-8ADF-116D984EE19F.jpeg
Efter afkøling skal det hakkes før det kommer i eller på isen.

More to come :smile:
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Thors24
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 478
Tilmeldt: 17. maj 2013, 13:48
Interesser: jagt og natur
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 608 times
Been thanked: 165 times

Re: Snyde gelato isbase

Indlæg af Thors24 » 30. apr 2018, 22:11

Jeg skal lige hav den en gang til!
Du vil koge en ølreduktion, men hvorfor bruger du så ikke en øl.? :moon:

Bobo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1301
Tilmeldt: 1. jun 2014, 15:04
Interesser: jagt, natur, vildt, hund, osv
Geografisk sted: sydjylland
Has thanked: 522 times
Been thanked: 234 times

Re: Bacon-knas til is

Indlæg af Bobo » 30. apr 2018, 22:53

Kleth skrev:
30. apr 2018, 21:49

More to come :smile:
Ja det håber jeg da godt nok :razz:
Bobo ------ Igen uden billeder

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Snyde gelato isbase

Indlæg af Kleth » 1. maj 2018, 06:14

Thors24 skrev:
30. apr 2018, 22:11
Jeg skal lige hav den en gang til!
Du vil koge en ølreduktion, men hvorfor bruger du så ikke en øl.? :moon:
Beklager! Jeg var løbet tør for Harboe Classic og Royal Export :giggle:

En del af eksperimentet går p.t. På Hvilke smagsnuancer der komplimenterer isen, der må gerne være noget bitterhed eller syre. Umiddelbart havde jeg købt Semper Ardens Albertina Porter til formålet, men den var pludseligt pist væk ...... :alcohol:
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Thors24
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 478
Tilmeldt: 17. maj 2013, 13:48
Interesser: jagt og natur
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 608 times
Been thanked: 165 times

Re: Snyde gelato isbase

Indlæg af Thors24 » 1. maj 2018, 06:35

Kleth skrev:
1. maj 2018, 06:14
Semper Ardens Albertina Porter til formålet, men den var pludseligt pist væk ...... :alcohol:
Ja det forstås.

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

And the rubber meets the Road; Øl-is med bacon

Indlæg af Kleth » 1. maj 2018, 17:24

Point of No return
Ismaskinen blev sat til for-nedkøling og jeg tog ca halvdelen af baconen
5687C47F-18BF-4D80-AE67-9E3051489ABC.jpeg
Det blev kørt i løghakkeren til en grynet masse
C895F3A0-020E-4A9E-ABBE-63625CF36FD4.jpeg
Ølreduktionen Fyldte godt 2dl og var blevet en fin tynd gelé - det er vigtigt for at smag og iskrystaller ikke skilles.
AEEDD262-C527-4363-9DBD-4926E5D330FB.jpeg
Det er en god ide at røre isbasen igennem med et piskeris, da den under afkølingen godt kan danne lidt lag med fedt, vaniljekorn m.v.
Ølgelé’en blev blandet op med isbasen til netto 5dl.
6986351B-D8DB-42F5-BA44-71C9575DA7B0.jpeg
Efter en gennemrøring blev den samlede øl-isbase og baconknas hældt i ismaskinen - og så venter vi.....
88687E1E-B700-417C-9AB9-0C4234910484.jpeg
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Brugeravatar
Kleth
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5290
Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 971 times
Been thanked: 725 times

Re: Snyde gelato isbase

Indlæg af Kleth » 1. maj 2018, 20:16

Isen har en frisk bitterhed fra humlen og bacon-karamellen giver lidt salt/umami smag. Bestemt ikke dårlig og lidt speciel, lidt alá byg og espresso; jeg kan se tre kugler is på en asjet Hvede, Abbey/Brown/Ale og porter/stout måske een fjerde med pilsner/IPA
FD60146E-A35C-47E6-98C3-278098D39364.jpeg
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”

Besvar