Side 1 af 1

Is-opskrift: Kærnemælks- eller koldskåls-is

: 26. jul 2018, 12:42
af Kleth
Der skal bruges:
1dl rørsukker
4spsk vaniljesukker
2 små eller 1 stor ubehandlet citron.
2 limefrugter
8dl kærnemælk
4 pasteuriserede æggeblommer
2dl piskefløde
4 blade husblas

Sæt husblas i blød i koldt vand.
Riv det gule skal af citron/citronerne på et fint rivejernet og pres saften af både citroner og lime. Bland saft, reven skal og kærnemælk.
Bland sukker, vaniljesukker og piskefløde i en gryde og varm langsomt op. Omkring 80C slukkes for varmen og den udblødte husblas piskes i, herefter udpiskes æggeblommerne.
I en tynd stråle tilsættes kærnemælken til fløden under konstant piskning. Sæt massen i køleskabet i minimum 6t, til den er ensartet geleret.
Massen piskes igennem og køres i ismaskinen. Alternativt kan massen hældes i forme og fryses til portioner.

Isen har en frisk citrussmag og er en forholdsvis kalorielet dessert.
1B74C509-7472-447D-B9D5-FF373E8CF8E7.jpeg