Hakkebøf sous vide

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Wildlife
This member is
This member is
Indlæg: 1012
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 262 times
Been thanked: 159 times

Hakkebøf sous vide

Indlæg af Wildlife » 25. sep 2018, 13:04

Det måtte jo prøves en dag..

Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.

De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.

Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.

De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.

Velbekomme
2018-09-23 18.32.59.jpg
2018-09-23 18.36.01.jpg
2018-09-23 18.36.31.jpg
2018-09-23 18.42.45.jpg
2018-09-23 18.42.53.jpg
2018-09-23 18.46.46.jpg
Senest rettet af Wildlife 25. sep 2018, 20:56, rettet i alt 1 gang.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Boryx
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 423
Tilmeldt: 21. jun 2014, 15:37
Interesser: Riffelskydning.
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 60 times
Been thanked: 74 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Boryx » 25. sep 2018, 15:17

NEEEEEJ!!! Nu stopper det - jeg har lige fået en besked fra fruen om, at i aften skal vi have vegetarlasagne! Og så poster du sådan et par billeder... :cry:

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5913
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Jagt med hund, kniv og gevær.
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 376 times
Been thanked: 898 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af C-X » 25. sep 2018, 15:24

Vegetarlasagne må da være fyldt med vegetarer, deraf navnet, altså underlødigt menneskekød.

Grønsagslasagne er sikkert glimrende tilbehør til stor oksebøf! :eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Boryx
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 423
Tilmeldt: 21. jun 2014, 15:37
Interesser: Riffelskydning.
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 60 times
Been thanked: 74 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Boryx » 25. sep 2018, 15:30

Shit-lort jeg har lyst til Bearnaise sovs....................

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4674
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 83 times
Been thanked: 276 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Raptor357 » 25. sep 2018, 18:47

Produktionen af mundvand steg lige markant.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Brugeravatar
Lycon
Admin
Admin
Indlæg: 11544
Tilmeldt: 26. jan 2004, 11:56
Interesser: Jagt, W.W.II.
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 842 times
Been thanked: 600 times
Kontakt:

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Lycon » 25. sep 2018, 19:15

Wildlife skrev:
25. sep 2018, 13:04
Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (Jeg ved ikke om jeg må linke til den her?) og vakumpakket.
Det må du hjertens gerne, det eneste tidspunkt man kan komme på glatis ved at poste links, er hvis man selv sælger produktet som der linkes til.
Så er det nemlig reklame med økonomisk vinding for øje, og den går ikke uden forudgående aftale med Admins.
"When cryptography is outlawed only outlaws will have privacy."

Kortmentyk
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 96
Tilmeldt: 5. dec 2016, 06:35
Interesser: Riffeljagt, hjemmeladning
Geografisk sted: Vestsjælland
Has thanked: 28 times
Been thanked: 18 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Kortmentyk » 25. sep 2018, 20:40

Boryx skrev:
25. sep 2018, 15:17
NEEEEEJ!!! Nu stopper det - jeg har lige fået en besked fra fruen om, at i aften skal vi have vegetarlasagne! Og så poster du sådan et par billeder... :cry:
Så må hun ud.......
Den gik ikke her i huset.

Brugeravatar
Bofhenator
This member is
This member is
Indlæg: 4395
Tilmeldt: 22. apr 2010, 22:01
Interesser: Pistol, Riffeljagt, Genladning
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 751 times
Been thanked: 609 times
Kontakt:

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Bofhenator » 25. sep 2018, 21:08

Boryx skrev:
25. sep 2018, 15:17
vegetarlasagne!
Ka' du så tale pænt!
/bofh
Death is not the worst thing that can happen to men.

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5913
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Jagt med hund, kniv og gevær.
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 376 times
Been thanked: 898 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af C-X » 25. sep 2018, 21:15

Bof med løg: din signatur giver dit indlæg en langt dybere mening i denne sammenhæng :thumbup:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
100Radsbar
This member is
This member is
Indlæg: 460
Tilmeldt: 11. mar 2013, 09:50
Interesser: Jagt & Historiske Våben
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 127 times
Been thanked: 30 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af 100Radsbar » 26. sep 2018, 14:29

Kan det passe at det er Knorr Bernaisse (pulver) i har brugt til sovsen? :blink:

Brugeravatar
Wildlife
This member is
This member is
Indlæg: 1012
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 262 times
Been thanked: 159 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Wildlife » 26. sep 2018, 15:15

100Radsbar skrev:
26. sep 2018, 14:29
Kan det passe at det er Knorr Bernaisse (pulver) i har brugt til sovsen? :blink:
Kan du så gå ud og vaske din mund med sæbe!
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Chrstn_Olsen
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3253
Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
Interesser: Skydning, jagt og MC
Geografisk sted: Hovedstaden
Has thanked: 276 times
Been thanked: 239 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Chrstn_Olsen » 26. sep 2018, 16:34

Wildlife skrev:
25. sep 2018, 13:04
Det måtte jo prøves en dag..

Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.

De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.

Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.

De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.

Velbekomme

2018-09-23 18.32.59.jpg2018-09-23 18.36.01.jpg2018-09-23 18.36.31.jpg2018-09-23 18.42.45.jpg2018-09-23 18.42.53.jpg2018-09-23 18.46.46.jpg
Med større stykker kød kan jeg se fidusen, men kan i lige hjælpe mig her. Sous vide hakkebøffer? Bruge 2-3 timer på noget man normalt gør på 10min. I do not follow :)

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5913
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Jagt med hund, kniv og gevær.
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 376 times
Been thanked: 898 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af C-X » 26. sep 2018, 16:43

Det er vel bestræbelsen på, at lave noget ekstra lækkert. Så kan man jo evt lave det i større skala senere.

Min betænkning ved metoden er risikoen ved hormonforstyrrende plastblødgørere.
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Wildlife
This member is
This member is
Indlæg: 1012
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 262 times
Been thanked: 159 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Wildlife » 26. sep 2018, 17:14

C-X skrev:
26. sep 2018, 16:43
Det er vel bestræbelsen på, at lave noget ekstra lækkert. Så kan man jo evt lave det i større skala senere.

Min betænkning ved metoden er risikoen ved hormonforstyrrende plastblødgørere.
Nu er vakumposerne fødevaregodkendte til så vidt jeg husker 120 grader, så det forventer jeg at nogen andre har styr på.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

C-X
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 5913
Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
Interesser: Jagt med hund, kniv og gevær.
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 376 times
Been thanked: 898 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af C-X » 26. sep 2018, 19:07

Fødevaregodkendt er ikke nødvendigvis BPA fri...
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.

Brugeravatar
Bofhenator
This member is
This member is
Indlæg: 4395
Tilmeldt: 22. apr 2010, 22:01
Interesser: Pistol, Riffeljagt, Genladning
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 751 times
Been thanked: 609 times
Kontakt:

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Bofhenator » 26. sep 2018, 19:45

C-X skrev:
26. sep 2018, 19:07
Fødevaregodkendt er ikke nødvendigvis BPA fri...
Is cooking with plastic safe?
When it comes to cooking, there’s very bad plastic and, uh, not-as-bad plastic. The bad plastic is polycarbonate, which releases the chemical Bisphenol A (BPA). This kind of plastic is found in cling wrap, plastic squeeze bottles, take-out containers, multi-gallon water bottles, and plastic plates. The not-as-bad plastics do not release BPA and count high-density polyethylene, low-density polyethylene, and polypropylene among their ranks. The reason they're not necessarily “good” plastics is because a 2011 study found that when some were heated, these plastics —in fact, most plastics on the market, including those advertised as BPA free—release non-BPA chemicals that disrupt hormone activity. The amount of chemicals released, however, is unknown.

Der er mere her:
https://www.bonappetit.com/story/plasti ... -sous-vide
/bofh
Death is not the worst thing that can happen to men.

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 15719
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 188 times
Been thanked: 1305 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Refraktorius » 27. sep 2018, 17:15

BPA bruges til at lave polycarbonat. Det er derfor der er BPA i mange vandflasker.
Der er også store mængder BPA i termopapir (kassebon'er)

Det bruges ikke til at lave polyethylen (som plastposer som regel er lavet af) og PE er også blødt nok i sig selv, til at man ikke behøver tilsætte blødgørere.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Hønsetyv
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1378
Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
Interesser: Genladning
Geografisk sted: Danmark
Has thanked: 1 time
Been thanked: 264 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Hønsetyv » 30. sep 2018, 01:42

Nu kommer jeg sent ind i denne diskussion og guderne skal vide at jeg er langsom i forvejen men lad mig spørge kort: Hvorfor tilberede noget i vandbad der i forvejen er hakket til snadder med henblik på minimalt brug af tyggemusklerne?

Jeg ved godt at jeg sagde i vandbad når nu den korrekte oversættelse af Sous Vide er: Uden Noget eller mere mundret Under Vakuum.
Men den første fungerer jo ikke alene og forudsætter en længere neddypning i varmt vand.

Jeg kan forstå en lang tilberedning af "triste" men smagfulde udskæringer af diverse "donorer" men hakkedrenge?
Animals.jpg
Animals.jpg (84.38 KiB) Vist 715 gange
Delicious698.jpg
Delicious698.jpg (33.3 KiB) Vist 715 gange

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 15719
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 188 times
Been thanked: 1305 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Refraktorius » 30. sep 2018, 18:54

Hønsetyv skrev:
30. sep 2018, 01:42
...
Jeg kan forstå en lang tilberedning af "triste" men smagfulde udskæringer af diverse "donorer" men hakkedrenge?
Animals.jpg
Delicious698.jpg
Et argument kan være, hvis man vil have en blodrød hakkebøf, men ikke har lyst til at spille mikrobiologisk roulette.

Fordi overfladen på fars er enorm, og fordi man effektivt har podet hele massen med de mikroorganismer der måtte have siddet på overfladen af kødet (og fordi fars indimellem også laves af det lidt mere suspekte kød) plejer man at gennemstege fars.

Men pasteurisering er en funktion af tid og temperatur, så tilpas lav temperatur vil lade kødet været rødt, men med tid nok er det alligevel steriliseret.
Jeg ser lige, om jeg ikke kan finde en tabel.




...... derudover anser jeg den vægt folk lægger på vakuum i sous vide for at være ren magi og overtro.
:biggrin:
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 15719
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 188 times
Been thanked: 1305 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Refraktorius » 30. sep 2018, 19:06

De tid/temp jeg har fundet rundt omkring siger “aldrig under 50° C” thi der kan baktusserne arbejde.

4-5 timer ved 52° C slår de almindelige patogener ihjel (eller holder dem ihvertfald absolut passive) ifølge de fleste kilder jeg kan finde.

Selv er jeg aldrig under 55° C.


Officielle kilder har ofte en vis sikkerhedsmargin. Denne siger at “risikomad” skal have kernetemperatur på mindst 60° C i mindst 45 minutter.
http://www.southoxon.gov.uk/node/9550


Her voldnørdes der over en kylling:
https://www.seriouseats.com/2015/07/the ... reast.html
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 4674
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 83 times
Been thanked: 276 times

Re: Hakkebøf sous vide

Indlæg af Raptor357 » 30. sep 2018, 21:14

Som jeg husker så er der en enkelt fødevare baktusse som lever fint til 57C, hvilke må en biolog komme med.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Besvar