Side 1 af 1

Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 13:04
af Wildlife
Det måtte jo prøves en dag..

Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.

De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.

Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.

De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.

Velbekomme
2018-09-23 18.32.59.jpg
2018-09-23 18.36.01.jpg
2018-09-23 18.36.31.jpg
2018-09-23 18.42.45.jpg
2018-09-23 18.42.53.jpg
2018-09-23 18.46.46.jpg

Re: Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 15:17
af Boryx
NEEEEEJ!!! Nu stopper det - jeg har lige fået en besked fra fruen om, at i aften skal vi have vegetarlasagne! Og så poster du sådan et par billeder... :cry:

Re: Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 15:24
af C-X
Vegetarlasagne må da være fyldt med vegetarer, deraf navnet, altså underlødigt menneskekød.

Grønsagslasagne er sikkert glimrende tilbehør til stor oksebøf! :eating:

Re: Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 15:30
af Boryx
Shit-lort jeg har lyst til Bearnaise sovs....................

Re: Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 18:47
af Raptor357
Produktionen af mundvand steg lige markant.

Re: Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 19:15
af Lycon
Wildlife skrev:
25. sep 2018, 13:04
Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (Jeg ved ikke om jeg må linke til den her?) og vakumpakket.
Det må du hjertens gerne, det eneste tidspunkt man kan komme på glatis ved at poste links, er hvis man selv sælger produktet som der linkes til.
Så er det nemlig reklame med økonomisk vinding for øje, og den går ikke uden forudgående aftale med Admins.

Re: Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 20:40
af Kortmentyk
Boryx skrev:
25. sep 2018, 15:17
NEEEEEJ!!! Nu stopper det - jeg har lige fået en besked fra fruen om, at i aften skal vi have vegetarlasagne! Og så poster du sådan et par billeder... :cry:
Så må hun ud.......
Den gik ikke her i huset.

Re: Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 21:08
af Bofhenator
Boryx skrev:
25. sep 2018, 15:17
vegetarlasagne!
Ka' du så tale pænt!

Re: Hakkebøf sous vide

: 25. sep 2018, 21:15
af C-X
Bof med løg: din signatur giver dit indlæg en langt dybere mening i denne sammenhæng :thumbup:

Re: Hakkebøf sous vide

: 26. sep 2018, 14:29
af 100Radsbar
Kan det passe at det er Knorr Bernaisse (pulver) i har brugt til sovsen? :blink:

Re: Hakkebøf sous vide

: 26. sep 2018, 15:15
af Wildlife
100Radsbar skrev:
26. sep 2018, 14:29
Kan det passe at det er Knorr Bernaisse (pulver) i har brugt til sovsen? :blink:
Kan du så gå ud og vaske din mund med sæbe!

Re: Hakkebøf sous vide

: 26. sep 2018, 16:34
af 458hunter
Wildlife skrev:
25. sep 2018, 13:04
Det måtte jo prøves en dag..

Et halv kilo hakket oksekød af egen (svigerforældrenes) avl blev puttet i et par bøfringe fra den lokale grilludstyrspusher (https://grillbutikken.dk/kokkenting/bofringe - Link indsat efter aftale med batman) og vakumpakket.

De fik 2 timer ved 55 grader, næste gang skal jeg enten give dem 54 grader eller kun 1,5 time så de er lidt mere røde i det, men smagen fejlede ikke noget.

Da de kom ud af vandet kom de på en varm pande med lidt salt og peber og var yderst saftige og velsmagende.

De blev serveret med bagte rodfrugter, bløde løg og bearnaise.

Velbekomme

2018-09-23 18.32.59.jpg2018-09-23 18.36.01.jpg2018-09-23 18.36.31.jpg2018-09-23 18.42.45.jpg2018-09-23 18.42.53.jpg2018-09-23 18.46.46.jpg
Med større stykker kød kan jeg se fidusen, men kan i lige hjælpe mig her. Sous vide hakkebøffer? Bruge 2-3 timer på noget man normalt gør på 10min. I do not follow :)

Re: Hakkebøf sous vide

: 26. sep 2018, 16:43
af C-X
Det er vel bestræbelsen på, at lave noget ekstra lækkert. Så kan man jo evt lave det i større skala senere.

Min betænkning ved metoden er risikoen ved hormonforstyrrende plastblødgørere.

Re: Hakkebøf sous vide

: 26. sep 2018, 17:14
af Wildlife
C-X skrev:
26. sep 2018, 16:43
Det er vel bestræbelsen på, at lave noget ekstra lækkert. Så kan man jo evt lave det i større skala senere.

Min betænkning ved metoden er risikoen ved hormonforstyrrende plastblødgørere.
Nu er vakumposerne fødevaregodkendte til så vidt jeg husker 120 grader, så det forventer jeg at nogen andre har styr på.

Re: Hakkebøf sous vide

: 26. sep 2018, 19:07
af C-X
Fødevaregodkendt er ikke nødvendigvis BPA fri...

Re: Hakkebøf sous vide

: 26. sep 2018, 19:45
af Bofhenator
C-X skrev:
26. sep 2018, 19:07
Fødevaregodkendt er ikke nødvendigvis BPA fri...
Is cooking with plastic safe?
When it comes to cooking, there’s very bad plastic and, uh, not-as-bad plastic. The bad plastic is polycarbonate, which releases the chemical Bisphenol A (BPA). This kind of plastic is found in cling wrap, plastic squeeze bottles, take-out containers, multi-gallon water bottles, and plastic plates. The not-as-bad plastics do not release BPA and count high-density polyethylene, low-density polyethylene, and polypropylene among their ranks. The reason they're not necessarily “good” plastics is because a 2011 study found that when some were heated, these plastics —in fact, most plastics on the market, including those advertised as BPA free—release non-BPA chemicals that disrupt hormone activity. The amount of chemicals released, however, is unknown.

Der er mere her:
https://www.bonappetit.com/story/plasti ... -sous-vide

Re: Hakkebøf sous vide

: 27. sep 2018, 17:15
af Refraktorius
BPA bruges til at lave polycarbonat. Det er derfor der er BPA i mange vandflasker.
Der er også store mængder BPA i termopapir (kassebon'er)

Det bruges ikke til at lave polyethylen (som plastposer som regel er lavet af) og PE er også blødt nok i sig selv, til at man ikke behøver tilsætte blødgørere.

Re: Hakkebøf sous vide

: 30. sep 2018, 01:42
af Hønsetyv
Nu kommer jeg sent ind i denne diskussion og guderne skal vide at jeg er langsom i forvejen men lad mig spørge kort: Hvorfor tilberede noget i vandbad der i forvejen er hakket til snadder med henblik på minimalt brug af tyggemusklerne?

Jeg ved godt at jeg sagde i vandbad når nu den korrekte oversættelse af Sous Vide er: Uden Noget eller mere mundret Under Vakuum.
Men den første fungerer jo ikke alene og forudsætter en længere neddypning i varmt vand.

Jeg kan forstå en lang tilberedning af "triste" men smagfulde udskæringer af diverse "donorer" men hakkedrenge?
Animals.jpg
Animals.jpg (84.38 KiB) Vist 17051 gange
Delicious698.jpg
Delicious698.jpg (33.3 KiB) Vist 17051 gange

Re: Hakkebøf sous vide

: 30. sep 2018, 18:54
af Refraktorius
Hønsetyv skrev:
30. sep 2018, 01:42
...
Jeg kan forstå en lang tilberedning af "triste" men smagfulde udskæringer af diverse "donorer" men hakkedrenge?
Animals.jpg
Delicious698.jpg
Et argument kan være, hvis man vil have en blodrød hakkebøf, men ikke har lyst til at spille mikrobiologisk roulette.

Fordi overfladen på fars er enorm, og fordi man effektivt har podet hele massen med de mikroorganismer der måtte have siddet på overfladen af kødet (og fordi fars indimellem også laves af det lidt mere suspekte kød) plejer man at gennemstege fars.

Men pasteurisering er en funktion af tid og temperatur, så tilpas lav temperatur vil lade kødet været rødt, men med tid nok er det alligevel steriliseret.
Jeg ser lige, om jeg ikke kan finde en tabel.




...... derudover anser jeg den vægt folk lægger på vakuum i sous vide for at være ren magi og overtro.
:biggrin:

Re: Hakkebøf sous vide

: 30. sep 2018, 19:06
af Refraktorius
De tid/temp jeg har fundet rundt omkring siger “aldrig under 50° C” thi der kan baktusserne arbejde.

4-5 timer ved 52° C slår de almindelige patogener ihjel (eller holder dem ihvertfald absolut passive) ifølge de fleste kilder jeg kan finde.

Selv er jeg aldrig under 55° C.


Officielle kilder har ofte en vis sikkerhedsmargin. Denne siger at “risikomad” skal have kernetemperatur på mindst 60° C i mindst 45 minutter.
http://www.southoxon.gov.uk/node/9550


Her voldnørdes der over en kylling:
https://www.seriouseats.com/2015/07/the ... reast.html

Re: Hakkebøf sous vide

: 30. sep 2018, 21:14
af Raptor357
Som jeg husker så er der en enkelt fødevare baktusse som lever fint til 57C, hvilke må en biolog komme med.