Semi-mislykket dry aging

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1859
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 33 times
Been thanked: 118 times
Kontakt:

Semi-mislykket dry aging

Indlæg af PeptoBizmo » 18. apr 2019, 16:59

Det er ikke en opskrift, men så lidt alligevel.
Jeg havde købt sådan nogle fine poser:
https://www.foodcare.dk/dry-aging-poser.html
Som skulle kunne gøre det muligt at modne kød i sit eget køleskab, uden en hel masse problemer.
Dem fik jeg så alligevel :smile:
Jeg havde set en del videoer på Youtube, så jeg købte glad og veltilpas en kalve filet på godt og vel et par kilo.
Jeg havde stor fokus på hygiejnen, og gjorde vældigt rent og følte jeg var godt forberedt.
Her er nok første fejl, jeg brugte ikke handsker.
Jeg får kødet i køleskabet, og efter et par dage går strømmen om natten, mens jeg ikke er hjemme.
Her er nok anden fejl, temperaturen er måske kommet for højt op.
Da kødet skal vendes en gang i ugen, ser det sådan ud efter en uge:
20190407_104426.jpg
20190407_104500.jpg
Så går der en uges tid, hvor jeg flytter kødet til en anden placering i køleskabet, da jeg nok ikke har fået placeret kødet på koldeste sted.
Da det skal vendes anden gang ser det faktisk rigtigt fint ud.
Kødet er tydeligt mørkere, og er skrumpet i posen pga væsken der fordamper:
20190414_121900.jpg
20190414_121843.jpg
Men så går det galt! Allerede dagen efter er der tydelig hvide pletter af mug/skimmel.
Jeg har læst/set på Youtube, at hvis man allerede der får det stoppet, kan man godt redde det.
Så jeg stoppede forsøget efter knap 2 uger, og reddede det der kunne.
Det endte sådan:
20190415_173652.jpg
Kødet er virkelig mørt, men det er jo også kalv.
Den lille bøf blev stegt på grillen med salt og peber og smagte helt forrygende!
Smagen er meget kraftigere end kalv normalt er, så på den måde er forsøget en succes!

Så ting jeg skal have forbedret til næste gang:
1: Brug handsker! Det var måske ikke nok med nyvaskede hænder.
2: Jeg skal have målt og have styr på temperaturen i køleskabet.
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Lassescout
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3780
Tilmeldt: 6. okt 2006, 19:13
Interesser: Jagt. Riffelskydning.
Geografisk sted: Fyn.
Has thanked: 285 times
Been thanked: 579 times

Re: Semi-mislykket dry aging

Indlæg af Lassescout » 18. apr 2019, 19:32

Jeg tror du har fat i de rigtige parametre: Hygiejne og temperatur.

Jeg ville også bruge lidt overvejelser på, om kødet kan være temperaturbelastet inden det ankommer i dit køleskab. Har det ligget i en lun bil på vej hjem? Har det ligget højt i en køledisk, eller er det købt i en slagterbutik? Det er hele kødstykkets historik der har betydning, så jo bedre der er styr på det, desto bedre resultat får du. Men det er et spændende projekt, jeg tror virkelig der er kvalitetsoplevelser at hente.
Hilsen Lasse.

... Buy the best and cry once.

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1859
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 33 times
Been thanked: 118 times
Kontakt:

Re: Semi-mislykket dry aging

Indlæg af PeptoBizmo » 18. apr 2019, 19:39

Lassescout skrev:
18. apr 2019, 19:32
Har det ligget højt i en køledisk, eller er det købt i en slagterbutik? Det er hele kødstykkets historik der har betydning, så jo bedre der er styr på det, desto bedre resultat får du.
Det havde jeg faktisk ikke tænkt på. Den køledisk kødet lå i, var faktisk uden låge over.
Så det er da en overvejelse værd, at "grave lidt ned i dyngen", eller se om samme udskæring ligger i køledisken med låge :thumbup:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
Lycon
Admin
Admin
Indlæg: 11732
Tilmeldt: 26. jan 2004, 11:56
Interesser: Jagt, W.W.II.
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 940 times
Been thanked: 651 times
Kontakt:

Re: Semi-mislykket dry aging

Indlæg af Lycon » 18. apr 2019, 20:38

PeptoBizmo skrev:
18. apr 2019, 16:59
Jeg får kødet i køleskabet, og efter et par dage går strømmen om natten, mens jeg ikke er hjemme.
Her er nok anden fejl, temperaturen er måske kommet for højt op.
Den største fejl er nok at du ikke har alarmovervåget dit hjem, så var du blevet notificeret om strømafbrydelsen. :blink:
ProtonMail - Because Privacy Matters.
"When cryptography is outlawed only outlaws will have privacy."

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1859
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 33 times
Been thanked: 118 times
Kontakt:

Re: Semi-mislykket dry aging

Indlæg af PeptoBizmo » 18. apr 2019, 20:54

Lycon skrev:
18. apr 2019, 20:38
PeptoBizmo skrev:
18. apr 2019, 16:59
Jeg får kødet i køleskabet, og efter et par dage går strømmen om natten, mens jeg ikke er hjemme.
Her er nok anden fejl, temperaturen er måske kommet for højt op.
Den største fejl er nok at du ikke har alarmovervåget dit hjem, så var du blevet notificeret om strømafbrydelsen. :blink:
Eller har et dedikeret skab i garagen, med dettil hørende nødstrøms generator.
Men nu får jeg lige lidt mere styr på det inden jeg laver en NVF-Classic og går helt over gevind :biggrin:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Besvar