Semi-mislykket dry aging
: 18. apr 2019, 16:59
Det er ikke en opskrift, men så lidt alligevel.
Jeg havde købt sådan nogle fine poser:
https://www.foodcare.dk/dry-aging-poser.html
Som skulle kunne gøre det muligt at modne kød i sit eget køleskab, uden en hel masse problemer.
Dem fik jeg så alligevel
Jeg havde set en del videoer på Youtube, så jeg købte glad og veltilpas en kalve filet på godt og vel et par kilo.
Jeg havde stor fokus på hygiejnen, og gjorde vældigt rent og følte jeg var godt forberedt.
Her er nok første fejl, jeg brugte ikke handsker.
Jeg får kødet i køleskabet, og efter et par dage går strømmen om natten, mens jeg ikke er hjemme.
Her er nok anden fejl, temperaturen er måske kommet for højt op.
Da kødet skal vendes en gang i ugen, ser det sådan ud efter en uge: Så går der en uges tid, hvor jeg flytter kødet til en anden placering i køleskabet, da jeg nok ikke har fået placeret kødet på koldeste sted.
Da det skal vendes anden gang ser det faktisk rigtigt fint ud.
Kødet er tydeligt mørkere, og er skrumpet i posen pga væsken der fordamper: Men så går det galt! Allerede dagen efter er der tydelig hvide pletter af mug/skimmel.
Jeg har læst/set på Youtube, at hvis man allerede der får det stoppet, kan man godt redde det.
Så jeg stoppede forsøget efter knap 2 uger, og reddede det der kunne.
Det endte sådan: Kødet er virkelig mørt, men det er jo også kalv.
Den lille bøf blev stegt på grillen med salt og peber og smagte helt forrygende!
Smagen er meget kraftigere end kalv normalt er, så på den måde er forsøget en succes!
Så ting jeg skal have forbedret til næste gang:
1: Brug handsker! Det var måske ikke nok med nyvaskede hænder.
2: Jeg skal have målt og have styr på temperaturen i køleskabet.
Jeg havde købt sådan nogle fine poser:
https://www.foodcare.dk/dry-aging-poser.html
Som skulle kunne gøre det muligt at modne kød i sit eget køleskab, uden en hel masse problemer.
Dem fik jeg så alligevel
Jeg havde set en del videoer på Youtube, så jeg købte glad og veltilpas en kalve filet på godt og vel et par kilo.
Jeg havde stor fokus på hygiejnen, og gjorde vældigt rent og følte jeg var godt forberedt.
Her er nok første fejl, jeg brugte ikke handsker.
Jeg får kødet i køleskabet, og efter et par dage går strømmen om natten, mens jeg ikke er hjemme.
Her er nok anden fejl, temperaturen er måske kommet for højt op.
Da kødet skal vendes en gang i ugen, ser det sådan ud efter en uge: Så går der en uges tid, hvor jeg flytter kødet til en anden placering i køleskabet, da jeg nok ikke har fået placeret kødet på koldeste sted.
Da det skal vendes anden gang ser det faktisk rigtigt fint ud.
Kødet er tydeligt mørkere, og er skrumpet i posen pga væsken der fordamper: Men så går det galt! Allerede dagen efter er der tydelig hvide pletter af mug/skimmel.
Jeg har læst/set på Youtube, at hvis man allerede der får det stoppet, kan man godt redde det.
Så jeg stoppede forsøget efter knap 2 uger, og reddede det der kunne.
Det endte sådan: Kødet er virkelig mørt, men det er jo også kalv.
Den lille bøf blev stegt på grillen med salt og peber og smagte helt forrygende!
Smagen er meget kraftigere end kalv normalt er, så på den måde er forsøget en succes!
Så ting jeg skal have forbedret til næste gang:
1: Brug handsker! Det var måske ikke nok med nyvaskede hænder.
2: Jeg skal have målt og have styr på temperaturen i køleskabet.