Her er sådan jeg lavede mine råger sidste gang.
Hvordan tilbereder I jeres?
Forret til 4 personer
Ingredienser:
brysterne fra 4-6 rågeunger
salt
peber
smør til stegning
1 dl selleri i 0,5x0,5x0,5cm tern
1 tsk svampefond (jeg brugte købt på flaske)
1 tsk kyllingefond (jeg brugte købt på flaske)
2 stk knust enebær
1 dl portvin
1 stk skalotteløg, finthakket
1 stk daggammel surdejsbolle eller andet tørt brød af god kvalitet
lidt rosmarin
en håndfuld persille, frisk til pynt
Fremgangsmåde:
Krydr brysterne med rigeligt salt og peber.
Steg brysterne ca. 2 min på hver side i rigeligt varme og i rigeligt smør.
Tilsæt skalotteløg og lad dem blive bløde.
Tilsæt croutonerne og lad dem stege et par min, så de bliver sprøde og suger fedt og smag til sig.
Tilsæt portvin og selleri og krydderier + fond
Deglaser panden med vinen.
Lad vinen reducere til halvdelen.
Andrettes på små tallerkner.
Brysterne skæres over på midten og sættes rundt om en lille bunke croutoner.
Selleri og portvinssauce hældes/drysses forsigtigt over.
Pyntes med persille.
Raageungebryster stegt i portvin
-
- Platin Member
- Indlæg: 2138
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 586 times
- Been thanked: 1030 times
Re: Raageungebryster stegt i portvin
Bruger en meget lignende grydestegning. Men jeg lader kødet blive på brystpladen så det ikke trækker sig sammen.
HR
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21658
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Raageungebryster stegt i portvin
Emne: Rågeunger i flødesovs
Refraktorius skrev: ↑6. maj 2014, 13:31Min standardopskrift:
Flå rågerne, og tøm dem for idder-adder.
Gnid dem ind- og udvendigt med salt og peber
Fyld dem med en blanding af hakket løg, persille og bacon
Bind dem op med bomuldssnor
Brun dem i en gryde i rigeligt smør
Tilsæt piskefløde, og lad dem simre i 45-60 minutter.
Tag rågerne op, lav sovs af fløden (lidt ribsgele er godt at tilsætte) og server med nye kartofler (eller kartoffelmos.... eller brød der kan suge sovsen!) og let kogte friske grønne asparges.
Jeg plejer at regne 2-3 råger pr person.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."