Krabbesuppe
: 30. jul 2019, 11:22
Søndagens projekt hed krabbefiskeri og krabbesuppe! Det vil jeg lige dele med jer her
Et par timers fiskeri sammen med junior ved den lokale bådebro gav en god spandfuld strandkrabber.
Krabberne kom med hjem i en spand vand, hvorefter de blev skyllet i håndvasken og røg tilbage i spanden med rent vand... for at afvente deres skæbne
Lidt urter i form af gulerødder, løg, hvidløg, pore og bladselleri snittes og krabberne deles på midten med en køkkenkniv.
De nu halve (og knapt så levende) krabber ryger op i en stegegryde med olie på hård varme. De steges af i små 10 minutter.
Så får krabberne selskab af noget tomatpuré samt alle urterne og steges af til det hele er faldet lidt sammen. Herefter kommes der hvidvin og vand i, og så skal det bare simre.
45 minutter senere sigtes krabber og urter fra suppen. Her skal der bare masses til, så man får alt saften med! På nuværende tidspunkt ser det ikke super lækkert ud... Men man må lige have tiltro til prpjektet
Suppen koges nu lidt ind, hvorefter den smages til og får et pænt skvæt fløde samt hakket frisk dild.
Suppen serveres med en klat cremefraiche og et stykke ristet brød. Kloen er bare til pynt der er ikke noget kød at komme efter.
Mine anbefalinger her fra suppen smager godt, det er et sjovt projekt og den rekreative værdi med ungerne er heller ikke at fornægte.
Et par timers fiskeri sammen med junior ved den lokale bådebro gav en god spandfuld strandkrabber.
Krabberne kom med hjem i en spand vand, hvorefter de blev skyllet i håndvasken og røg tilbage i spanden med rent vand... for at afvente deres skæbne
Lidt urter i form af gulerødder, løg, hvidløg, pore og bladselleri snittes og krabberne deles på midten med en køkkenkniv.
De nu halve (og knapt så levende) krabber ryger op i en stegegryde med olie på hård varme. De steges af i små 10 minutter.
Så får krabberne selskab af noget tomatpuré samt alle urterne og steges af til det hele er faldet lidt sammen. Herefter kommes der hvidvin og vand i, og så skal det bare simre.
45 minutter senere sigtes krabber og urter fra suppen. Her skal der bare masses til, så man får alt saften med! På nuværende tidspunkt ser det ikke super lækkert ud... Men man må lige have tiltro til prpjektet
Suppen koges nu lidt ind, hvorefter den smages til og får et pænt skvæt fløde samt hakket frisk dild.
Suppen serveres med en klat cremefraiche og et stykke ristet brød. Kloen er bare til pynt der er ikke noget kød at komme efter.
Mine anbefalinger her fra suppen smager godt, det er et sjovt projekt og den rekreative værdi med ungerne er heller ikke at fornægte.