Jeg havde en rigtig god jagtdag efter canadagæs i december, hvilket betyder at min fryser nu er godt proppet med gåsebryster og lår.
Og da jeg er studerende, og bor i en lejlighed uden reel ovn (Kun sådan en mikro-kombi-jeg-skal-komme-efter-dig-ovn) og med kun 2 kogeplader, så lever jeg af ting der kan laves i gryde eller på pande.
Ofte har jeg lavet gullasch af gås, hvilket har været super billigt, og dejligt nemt.
Denne gang havde jeg en stor lyst til mørbrad/paprikagryde, men tænkte at gås må kunne bruges i den sammensætning, så ingredienserne blev følgende:
2 stk gåsebryster fra canadagås (Vægt ukendt)
2 hakkede løg
1 flaske tomatpassata (ca. 700 g)
1 dåse tomatpuré
1/4 liter piskefløde
200 ml minimælk (Rester i køleskabet)
250 gram champignon
1 glas paprikastrimler
1 pakke cocktailpølser
2 poser (800 g) frosne "Rød Karry Blanding" (Grøntsagsblanding med krydderi) fra Rema 1000
Fremgangsmåde:
Skær gåsebrysterne ud i mundrette stykker, og brun dem af på panden.
Tilsæt 2 hakkede løg, og brun løgene med kødet.
Derefter hældes de frosne grøntsager, champignonerne og paprikastrimlerne i gryden, og de røres med i et par minutter.
Så skal væsken tilsættes: Både tomatpassata, tomatpuré, fløde og mælken, og lad det koge omkring 10 minutter mere - tilsæt bare paprika og timian, som du lyster.
Derefter tilsættes cocktailpølser, og de koges med i yderligere 10 minutter.
Kan serveres med alt, hvad man normalt ville spise til en gryderet: Jeg valgte jasminris.
Opskriften er lavet på baggrund af denne: https://dethandlermestommad.dk/paprikag ... emoerbrad/.
Og ja, jeg fik kun taget et billede i gryden, men heller ikke på tallerkenen var det en super køn ret, og jeg kunne nok ikke rigtigt score på den - Men den er billig, smager godt, og kan krydres til en god vinterret, der giver varmen
Gåsegryde
- Joffes
- Silver Member
- Indlæg: 392
- Tilmeldt: 18. okt 2011, 14:03
- Interesser: Jagt, Spejder og Musik
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 53 times
Gåsegryde
"Young gunner, with an old gun"
Erbi Lüco 12/76
Mossberg 100ATR .308
BRNO model 2 .22lr
Kender du noget til Erbi Lüco, så har jeg et par spørgsmål
Erbi Lüco 12/76
Mossberg 100ATR .308
BRNO model 2 .22lr
Kender du noget til Erbi Lüco, så har jeg et par spørgsmål
- Christian
- Silver Member
- Indlæg: 364
- Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
- Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
- Geografisk sted: Grindsted
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 49 times
Re: Gåsegryde
Det ser bare godt ud
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.
- Joffes
- Silver Member
- Indlæg: 392
- Tilmeldt: 18. okt 2011, 14:03
- Interesser: Jagt, Spejder og Musik
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 53 times
Re: Gåsegryde
Det er det også!
Og for mig og min kæreste, så er der med denne opskrift til ca. 3 måltider, så en pris på omkring 15 kroner pr. måltid pr. person
Til dem der måske er lidt bange for smagen af gås, så er det også en god måde at bruge det sunde gåsekød på, da man lettere kan dæmpe smagen af gås sådan her, end ved traditionel helstegt gås i ovnen
"Young gunner, with an old gun"
Erbi Lüco 12/76
Mossberg 100ATR .308
BRNO model 2 .22lr
Kender du noget til Erbi Lüco, så har jeg et par spørgsmål
Erbi Lüco 12/76
Mossberg 100ATR .308
BRNO model 2 .22lr
Kender du noget til Erbi Lüco, så har jeg et par spørgsmål
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: Gåsegryde
Ser godt ud.
Prøv i øvrigt at lave en gang guleærter på gæs - hele dyret.
Sammen med et stykke svin bliver det herregodt. Spræng gerne gæssene først.
Det er også billig god mad.
De første par dage med ærterne. Efterfølgende par dage Gåsekødet med kartofler og peberrodssovs.
Prøv i øvrigt at lave en gang guleærter på gæs - hele dyret.
Sammen med et stykke svin bliver det herregodt. Spræng gerne gæssene først.
Det er også billig god mad.
De første par dage med ærterne. Efterfølgende par dage Gåsekødet med kartofler og peberrodssovs.