Side 1 af 1

Krikand i portvin

: 28. dec 2020, 19:53
af Ras.Killing
Krikand - noget af det fineste vildt der kan ramme middagsbordet!

Her som krikand i portvin!

B68518C7-3A0F-44A8-A4B4-8C54F183F783.jpeg

• Krydder den rensede and med salt og peber, og brun den af i riiiigeligt smør.

• Placer anden i et ildfast fad, held end sjat portvin ved og pak and/fad ind i staniol. Giv den 20min i ovnen v. 225˚C.

• Af med stanniolen og giv den 5 min ved høj varme for lige at brune den af. Lad anden stå og trække efterfølgende.

428EF8B1-ECA6-4B3B-B7E6-AE78360DA7F9.jpeg

Dette giver en lækker, saftig og rosa krikand :thumbup: vil man have den gennemstegt, vil jeg tro man bare skal hæve stegetiden til 25 min.

Stegeskyen kan evt. koges ind til en kraftig glaice... men smager også ganske glimrende som den kommer fra ovnen :biggrin:

Re: Krikand i portvin

: 28. dec 2020, 20:11
af HR
Overvej en stegepose til de små vildænder. Det holder lidt på saften.
HR

Re: Krikand i portvin

: 28. dec 2020, 20:14
af Ras.Killing
HR skrev:
28. dec 2020, 20:11
Overvej en stegepose til de små vildænder. Det holder lidt på saften.
HR
Det var overhovedet ikke et problem her, den var rigtig fin og saftig :thumbup: men at pakke den ind i staniol giver nok også nogenlunde samme effekt som en pose. Specielt når den samtidig damper i portvin :biggrin:

Re: Krikand i portvin

: 28. dec 2020, 21:47
af Bjarne41
Ser fint ud :thumbup:
Løbet tør for portvin ..... gad vide om Remy Martin V.O.S.P kan bruges ? :neutral:

Re: Krikand i portvin

: 28. dec 2020, 21:51
af HR
Ras.Killing skrev:
28. dec 2020, 20:14
HR skrev:
28. dec 2020, 20:11
Overvej en stegepose til de små vildænder. Det holder lidt på saften.
HR
Det var overhovedet ikke et problem her, den var rigtig fin og saftig :thumbup: men at pakke den ind i staniol giver nok også nogenlunde samme effekt som en pose. Specielt når den samtidig damper i portvin :biggrin:
Yep, det vigtigste er den korte stegetid. Men jeg er bare blevet rigtig glad for at bruge stegeposer til de lidt små eller lidt magre vilde ænder.
HR

Re: Krikand i portvin

: 28. dec 2020, 22:58
af Peter
Ser nemt og lækkert ud - det skal prøves. Tak for tippet. :thumbup: