Det er flere år siden jeg sidst har været ude og fiske sild... Men idag var hele familien afsted på fisketur ved Randers Fjord, med tæpper, picnickurv og sildeforfang.
På bedste kønsstereotype manér stod drengene primært for fiskeriet og pigerne for picnickurven
Det blev til i alt 74 sild på omkring 3 timers fiskeri. Hjemvendt er de største gemt til røgning som hele sild, de mellemstore er fileterer og det mindste bliver gemt som agn til hornfisk og makrel
Med nogle gode råvare i spanden, så skulle der også lige gøres klar til en lækker frokost søndag. Nemlig stegte sild i eddike, som næst efter en røget sild er min favorit måde at servere silden på.
Sildefileterne vendes i mel (her er der blandet en håndfuld hampefrø ved) og steges af på hver side. Efterfølgende placeres de i en beholder, sammen med løgringe og en eddikelage bestående af eddike, salt, sukker og peber (smagt til efter eget ønske - jeg kan godt lide dem lidt søde).
Sildene skal så gerne ligge i lagen en dags tid eller to, og er så klar til servering
Det er nemt, lækkert og er en ægte klassiker til frokostbordet!
Stegte sild i eddike
- Ras.Killing
- Platin Member
- Indlæg: 5163
- Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
- Interesser: Jagt & pistolskydning
- Geografisk sted: Sy'Fyn
- Has thanked: 1009 times
- Been thanked: 1372 times
Stegte sild i eddike
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.
Make Fyn fin again!
Make Fyn fin again!
- The Mad Viking
- Gold Member
- Indlæg: 840
- Tilmeldt: 22. nov 2014, 02:00
- Interesser: Skydning og mekanik
- Geografisk sted: Nordøstfyn
- Has thanked: 471 times
- Been thanked: 217 times
Re: Stegte sild i eddike
Det er en fantastisk spise!
Jeg foretrækker dem selv lidt syrligere end dem man kan købe, så det får jeg min frue til at lave dem, men hver sin smag.
Og de må også gerne trække en lille uges tid, for min skyld.
Jeg foretrækker dem selv lidt syrligere end dem man kan købe, så det får jeg min frue til at lave dem, men hver sin smag.
Og de må også gerne trække en lille uges tid, for min skyld.
Studies suggest that 9 out of 10 men prefer curvy women.
The 10th man usually prefers the other 9...
The 10th man usually prefers the other 9...
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 356 times
Re: Stegte sild i eddike
Det er en god spise. Det var længe siden jeg spiste stegt sild i eddike. Det er svært at få fat i nogle ordentlige sild heroppe (i Sverige) men nu gav du mig en god ide' : jeg skal snart en lille tur til Bornholm....
Til lykke med den fine fangst.
Til lykke med den fine fangst.
-
- Platin Member
- Indlæg: 2150
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 595 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Stegte sild i eddike
Det er endnu bedre nu. Jeg fiskede 2 timer sammen med knægten samme sted i eftermiddags og vi fangede 13 ( gæt hvem der skulle rense 51 færre end dig).Ras.Killing skrev: ↑30. apr 2021, 22:05Det er flere år siden jeg sidst har været ude og fiske sild... Men idag var hele familien afsted på fisketur ved Randers Fjord, med tæpper, picnickurv og sildeforfang.
På bedste kønsstereotype manér stod drengene primært for fiskeriet og pigerne for picnickurven
Det blev til i alt 74 sild på omkring 3 timers fiskeri. Hjemvendt er de største gemt til røgning som hele sild, de mellemstore er fileterer og det mindste bliver gemt som agn til hornfisk og makrel
4FF6CC02-C9B3-4427-87DA-3B90CCC98CB2.jpeg
07CF107C-FC3B-484E-BABE-4B90EADBD86A.jpeg
Med nogle gode råvare i spanden, så skulle der også lige gøres klar til en lækker frokost søndag. Nemlig stegte sild i eddike, som næst efter en røget sild er min favorit måde at servere silden på.
Sildefileterne vendes i mel (her er der blandet en håndfuld hampefrø ved) og steges af på hver side. Efterfølgende placeres de i en beholder, sammen med løgringe og en eddikelage bestående af eddike, salt, sukker og peber (smagt til efter eget ønske - jeg kan godt lide dem lidt søde).
Sildene skal så gerne ligge i lagen en dags tid eller to, og er så klar til servering
7B2216D7-FA20-4112-BEFF-F4836F84C63D.jpeg
3CC3370F-E8C0-4D76-8CF1-AE878522A399.jpeg
Det er nemt, lækkert og er en ægte klassiker til frokostbordet!
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
- FrederikF
- Platin Member
- Indlæg: 2384
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
- Interesser: Våben, ammunition, jagt
- Geografisk sted: Gentofte
- Has thanked: 305 times
- Been thanked: 618 times
Re: Stegte sild i eddike
Lækker spise
De kan varieres betragteligt.
Prøv at smørre den ene side med sennep inden. De vendes i mel.
Eller, smid 30 fintsnittede hvidløg i lagen.
Eller, smid fintstrimlet stærk chili i lagen.
Eller, min favorit.
Lav en lage til de stegte af nedenstående - alt koges sammen i en gryde.
4 dåser tomatpasta, en god skvæt ketchup, en god skvæt mørk sirup, et par gode spiseskefulde røget paprika, en deciliter eddike, en deciliter mørk rom og din yndlingschilli. I med sildefiletterne og så to døgn i køleskabet. (Ovenstående kan varieres i det uendelige - en måde er at fove den en ordentlig skud karry og droppe rommen, da karry fuldstændig tager noten af rom/mørk sirup.
Jeg kommer gerne til julefrokost med en skål af hver slags, nemt når man har stegt sildene.
De kan varieres betragteligt.
Prøv at smørre den ene side med sennep inden. De vendes i mel.
Eller, smid 30 fintsnittede hvidløg i lagen.
Eller, smid fintstrimlet stærk chili i lagen.
Eller, min favorit.
Lav en lage til de stegte af nedenstående - alt koges sammen i en gryde.
4 dåser tomatpasta, en god skvæt ketchup, en god skvæt mørk sirup, et par gode spiseskefulde røget paprika, en deciliter eddike, en deciliter mørk rom og din yndlingschilli. I med sildefiletterne og så to døgn i køleskabet. (Ovenstående kan varieres i det uendelige - en måde er at fove den en ordentlig skud karry og droppe rommen, da karry fuldstændig tager noten af rom/mørk sirup.
Jeg kommer gerne til julefrokost med en skål af hver slags, nemt når man har stegt sildene.