https://liemessa.fi/2020/09/baked-feta- ... al-recipe/
Så da jeg faldt over den, skulle den prøves! Den er ret simpel og det bliver overraskende godt
Tid: Ungefähr 45min
Der skal bruges
- En blok (Græsk) Feta-ost ca. 200g - salatost kan anvendes, det er typisk mere salt og kan blive noget grynet.
- En spand blomme- eller cherrytomater 500g-750g
- 1/2 rød chili. Jeg anvendte 1/2 hjemmedyrket Hungerian Black.
- Olivenolie
- Salt & peber
- Frisk basilikum, hvad jeg altid glemmer at købe
- Frisk kogt pasta, her har jeg benyttet 750g tortellini.
- Evt frisk hvidløg
Sæt vand over til pasta.
Chilien snittes og lægges på osteblokken midt i et ildfast fad.
Fadet sættes i ovnen ved 200C og bages i 20-25m. Jeg benyttede kombinationen af grill og varmluft. Da det havde taget nogen farve hævede jeg temperaturen til 250C i omkring 10min.
Enten kan den friskkogte pasta hældes i fadet, eller fadets indhold hældes i den drænede pasta og det hele røres sammen og basilikum bladene tilsættes evt kan portionerne også pyntes med basilikum. Hele familien synes rigtigt godt om retten.