Det starter med erkendelse af, at nu går den desværre ikke længere. Der kommer stadig blomster på planterne,
men de grønne tomater bliver ikke modne, og svampevækst og råddenskab breder sig med lynets hast.
Derfor ingen vej udenom at rydde op i drivhuset. Bagefter har man så ca. 1 kg grønne tomater hvoraf en del
kan sorteres fra fordi de allerede er rådne, andre kan lægges i vinduet og modnes (håber jeg). En sidste rest, ca. 600 gr.
blive derfor til syltede tomater. Det er let sødligt / syrligt med smag af tomat. Passer godt til gryderetter eller på
en ostemad - enhver sin lyst. Måske endda med et godt glas portvin til (i gamle dage ville man have sagt "og god cigar", men
den går ikke længere )
Du skal bruge:
600 gr. grønne tomater
1,5 dl eddike
1,5 dl vand
200 gr. sukker
1,5 teske vaniliesukker
1 stort sylteglas, eller 2 mindre.
Atamon (den der engang var en gul kinamand på inden det også blev racistisk )
Fremgangsmåde:
1: Rens sylteglas, kogende vand eller/og skyl efter med Atamon
2: Skyl tomater, prik dem et par gange med en gaffel
3: Stor gryde, bland vand, eddike, sukker vaniliesukker, bring det langsomt til kog
4: Kom tomater i gryden, lad det koge svagt i 5 minutter
5: Med ske, hæld tomater på glas
6: Hæld resten af lagen på.
7: Lad det trække i 2 - 3 uger
8: Bon appetit
Syltede tomater (opskrift).
- Robse
- Platin Member
- Indlæg: 1905
- Tilmeldt: 21. feb 2011, 11:29
- Interesser: Skydevåben: Krudt & Luft
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 169 times
- Been thanked: 222 times
Syltede tomater (opskrift).
Senest rettet af Agamemnon 23. okt 2021, 21:13, rettet i alt 1 gang.
Begrundelse: Emnelinje præciseret
Begrundelse: Emnelinje præciseret
You will be hollow. We shall squeeze you empty, and then we shall fill you with ourselves.
― George Orwell, 1984
― George Orwell, 1984