Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1538
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)

Indlæg af Wildlife » 5. jan 2022, 10:23

Hej Folkens
Tænkte lige jeg ville dele denne her med jer, hovedretten nytårsaften var oksemørbrad, sous vide.

Jeg havde fået påbud om at den ikke måtte være helt rød, så jeg blev nødt til at skrue lidt op for temperaturen så den fik 58 grader i 3 timer og 15 minutter. Egentligt skulle den kun have haft 3 timer, men der var lige tre børn der ikke var helt klar da den ellers var klar til at komme på panden.

Den er vakumpakket helt alene og uden krydderi og har fået et skud salt og peber da den skulle på panden.

P.S. Det passede lige med 1600 gram kød til fire voksne...
Vedhæftede filer
2021-12-31 19.25.15.jpg
2021-12-31 19.12.41.jpg
2021-12-31 19.11.36.jpg
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Sila0079
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 625
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:18
Interesser: Skydning, jagt og genladning
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 187 times
Been thanked: 140 times

Re: Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)

Indlæg af Sila0079 » 5. jan 2022, 13:16

Blev den ikke lidt grynet/smattet, af så relativt lang tid, for så lille, mørt og kort-fibret et stykke kød?
Jeg gav vores ribeye til nytår 3 timer ved 56 sous vide, men ville nok kun have givet den der 1-2 timer (og i øvrigt ville jeg nok slet ikke have haft den i sous vide).

Lækkert ser det ud :razz:
"During times of universal decent, telling the truth becomes a revolutionary act"
George Orwell

"A harmless man is not a good man. A good man is a very, very dangerous man who has it under voluntary control."
Jordan Peterson

Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1538
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Re: Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)

Indlæg af Wildlife » 5. jan 2022, 13:42

Sila0079 skrev:
5. jan 2022, 13:16
Blev den ikke lidt grynet/smattet, af så relativt lang tid, for så lille, mørt og kort-fibret et stykke kød?
Jeg gav vores ribeye til nytår 3 timer ved 56 sous vide, men ville nok kun have givet den der 1-2 timer (og i øvrigt ville jeg nok slet ikke have haft den i sous vide).

Lækkert ser det ud :razz:
Nej den var helt perfekt mør og lige som den skulle være.

Var dine ribeye skåret ud til bøffer? For så giver det mening at det er for meget med så lang tid.

Jeg lavede højrebsbøffer i ca 3 cm tykkelse til julefrokost, de fik 2 timer og 15 minutter ved 56 grader og de blev helt perfekte.
Vedhæftede filer
2021-12-25 20.58.35.jpg
2021-12-26 12.14.40.jpg
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

T-REX
This member is
This member is
Indlæg: 7716
Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Has thanked: 594 times
Been thanked: 1245 times

Re: Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)

Indlæg af T-REX » 5. jan 2022, 15:24

Det ser super lækkert ud.

jeg har et par gange brunet, i en MEGET varm ovn(250 grader varmluft), ca. 10-15 min, inden stegen kommer i Sous Vide.
Det giver efter min mening, en bedre stegesmag. (og så behøver man ikke brune, bagefter)

Men må tilstå, at det er ved at være et stykke tid siden, at jeg har taget mig sammen til, at lege med Sous Vide.
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html

Besvar