Hej Folkens
Tænkte lige jeg ville dele denne her med jer, hovedretten nytårsaften var oksemørbrad, sous vide.
Jeg havde fået påbud om at den ikke måtte være helt rød, så jeg blev nødt til at skrue lidt op for temperaturen så den fik 58 grader i 3 timer og 15 minutter. Egentligt skulle den kun have haft 3 timer, men der var lige tre børn der ikke var helt klar da den ellers var klar til at komme på panden.
Den er vakumpakket helt alene og uden krydderi og har fået et skud salt og peber da den skulle på panden.
P.S. Det passede lige med 1600 gram kød til fire voksne...
Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Gold Member
- Indlæg: 625
- Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:18
- Interesser: Skydning, jagt og genladning
- Geografisk sted: Aalborg
- Has thanked: 187 times
- Been thanked: 140 times
Re: Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)
Blev den ikke lidt grynet/smattet, af så relativt lang tid, for så lille, mørt og kort-fibret et stykke kød?
Jeg gav vores ribeye til nytår 3 timer ved 56 sous vide, men ville nok kun have givet den der 1-2 timer (og i øvrigt ville jeg nok slet ikke have haft den i sous vide).
Lækkert ser det ud
Jeg gav vores ribeye til nytår 3 timer ved 56 sous vide, men ville nok kun have givet den der 1-2 timer (og i øvrigt ville jeg nok slet ikke have haft den i sous vide).
Lækkert ser det ud
"During times of universal decent, telling the truth becomes a revolutionary act"
George Orwell
"A harmless man is not a good man. A good man is a very, very dangerous man who has it under voluntary control."
Jordan Peterson
George Orwell
"A harmless man is not a good man. A good man is a very, very dangerous man who has it under voluntary control."
Jordan Peterson
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)
Nej den var helt perfekt mør og lige som den skulle være.Sila0079 skrev: ↑5. jan 2022, 13:16Blev den ikke lidt grynet/smattet, af så relativt lang tid, for så lille, mørt og kort-fibret et stykke kød?
Jeg gav vores ribeye til nytår 3 timer ved 56 sous vide, men ville nok kun have givet den der 1-2 timer (og i øvrigt ville jeg nok slet ikke have haft den i sous vide).
Lækkert ser det ud
Var dine ribeye skåret ud til bøffer? For så giver det mening at det er for meget med så lang tid.
Jeg lavede højrebsbøffer i ca 3 cm tykkelse til julefrokost, de fik 2 timer og 15 minutter ved 56 grader og de blev helt perfekte.
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- This member is
- Indlæg: 7725
- Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
- Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Geografisk sted: Nuuk, Grønland
- Has thanked: 594 times
- Been thanked: 1245 times
Re: Oksemørbrad sous vide (58 grader, 3 timer og 15 minutter)
Det ser super lækkert ud.
jeg har et par gange brunet, i en MEGET varm ovn(250 grader varmluft), ca. 10-15 min, inden stegen kommer i Sous Vide.
Det giver efter min mening, en bedre stegesmag. (og så behøver man ikke brune, bagefter)
Men må tilstå, at det er ved at være et stykke tid siden, at jeg har taget mig sammen til, at lege med Sous Vide.
jeg har et par gange brunet, i en MEGET varm ovn(250 grader varmluft), ca. 10-15 min, inden stegen kommer i Sous Vide.
Det giver efter min mening, en bedre stegesmag. (og så behøver man ikke brune, bagefter)
Men må tilstå, at det er ved at være et stykke tid siden, at jeg har taget mig sammen til, at lege med Sous Vide.
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html