Sukkerfri Citronfromage.

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
T-REX
This member is
This member is
Indlæg: 7707
Tilmeldt: 5. jan 2007, 18:58
Interesser: Våben, Pistolskydning, Jagt
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Geografisk sted: Nuuk, Grønland
Has thanked: 590 times
Been thanked: 1243 times

Sukkerfri Citronfromage.

Indlæg af T-REX » 16. maj 2022, 03:36

Så fik jeg lavet sukkerfri Citronfromage.
20220515_230504.jpg
Billedet er 4 dobbelt portion. (16 portioner)
Forsøgspersonerne fra Lørdag, synes det smagte godt :biggrin: , og de er stadig, i live.... :giggle:

Jeg brugte Sukrin Gold, I stedet for sukker.
Ellers er opskriften næsten samme, som i frk. Jensen kogebog.
Farven er en smule mørkere, end med alm. sukker, da Sukrin Gold har næsten samme farve, som Brun Farin.

Til 4 portioner:
4 blade husblas
3 æg
3/4 dl Sukrin Gold
revet citronskal ca. 1-2 tsk.
ca. 1 dl friskpresset citronsaft
2-2½ dl piskefløde (godt dobbelt op, fra Frk. Jensen)

Sæt husblassen i blød
Skil æg, i hvider og blommer (Danske æg er salmonellafri)
Pisk Æggehvider Stive
Rør(pisk) æggeblommer og Sukrin Gold meget grundigt, tilsat halvdelen af citronsaften
Pisk piskefløden til flødeskum.

Tag husblassen op med det vand der hænger ved.
Smelt den i Microovnen(10-20 sekunder ved 500 watt, ca. 1:30 for 16 blade), til den netop er smeltet.
Bare hold øje med det.
Afkøl den med resten af citronsaften.
Hæl husblas blandingen i æggesnapsen under omrøring
Stil det køligt - Bemærk, stivner MEGET hurtigt. Grunden er, at med nænsom smeltning i Micro, er Husblas slet ikke så varm, som i Vandbad. Og måske også, at både citroner og æg, kom fra køleskabet.

Vend det hele forsigtigt sammen, og hæld over i en skål.
Pynt evt. med flødeskum.
Skyttehilsen fra Nuuk, Grønland
T-Rex
But ain't many troubles that a man cain't fix
With seven hundred dollars and a thirty ought six."
http://dvc.org.uk/jeff/lindy2.html

Besvar